Lapland op je bucketlist

Lapland op je bucketlist

Winters Lapland heeft iets magisch. De uitgestrekte, besneeuwde wereld is met niets te vergelijken. Met daarnaast een goede kans op het meemaken van aurora borealis (ofwel het noorderlicht) is een groepsreis Lapland een unieke kans om een wintervakantie op unieke wijze te beleven. Lapland is in niks te vergelijken met de standaard skivakantie of snowboardvakantie. 

Waarom Lapland dan op je bucketlist moet? Nou, we kunnen een klein lijstje voor je maken:

  1. Noorderlicht. Pas als je het zelf gezien hebt, besef je hoe magisch het noorderlicht is. Midden in de nacht verschijnen de vreemdste lichtpatronen aan de horizon. Als je zelf ergens in de besneeuwde wereld staat is het noorderlicht een show die je nergens kunt kopen. 
  2. Sneeuwscooteren - goed voor de adrenaline, maar vooral ook een fantastische manier om het landschap te verkennen. Op je sneeuwscooter ben je even in je eigen wereld en reis je over bevroren meren, door besneeuwde bossen en over lege vlaktes. Een avontuur dat je bij zal blijven. 
  3. Husky-tocht - bijna onmogelijk om niet te benoemen bij een groepsreis Lapland is natuurlijk een husky-tocht. Deze bijzonder intelligente honden hebben vooral plezier als ze inspanning kunnen leveren. Het trekken van een slee of kar is daarbij een uitstekende manier. Je zult merken dat de honden niet kunnen wachten tot ze weer 'mogen". De interactie met deze dieren zorgt voor een extra dimensie. 
  4. IJsvissen - zeker iets dat je een keer gedaan moet hebben. Met behulp van een boor maken we een gat in het ijs, waarna je gaat proberen een vis te vangen. Doordat vissen aangetrokken worden door het licht en de zuurstof is de kans op een vangst best goed aanwezig. De gevangen vis bereiden we op open vuur. 

Lapland in de winter

In de winter is het koud in Lapland, soms zelfs heel erg koud. Toch zul je over het algemeen merken dat de kou heel goed te doen is, mits je gewoon goed ingepakt bent. Met temperaturen die rond het vriespunt liggen, maar die ook net zo goed beneden de -30 kunnen liggen maak je in Lapland goed mee hoe winter kan zijn. Indien je gewoon goed ingepakt bent en vooral een paar goede handschoenen en een fijne muts hebt zul je merken dat het in de praktijk helemaal niet zo koud aanvoelt. 

Winter en leegte

Je boekt geen vakantie naar Lapland om te shoppen of te genieten van gezellige stadjes. Die zijn er namelijk niet of nauwelijks. Lapland is uitgestrekt, afgelegen en tussen de verschillende steden en dorpen in kan rustig 100 kilometer niks zijn. Je komt terecht in een zeer dunbevolkt gedeelte van Europa, waar je helemaal tot rust komt en een vakantie kunt beleven die echt uniek is en die je super ontspannen maakt. 

Tijdens onze Lapland-reizen verblijf je altijd in een comfortabel hotel, met wifi en met alle maaltijden inbegrepen bij de reissom. Je reist in een groep met mensen tussen de 18 en 35 jaar maximaal, dus het verschil in leeftijd is nooit supergroot. Natuurlijk zit er verschil tussen iemand van 18 en iemand van 35, maar in onze ervaring ben je gewoon op stap met een groep jonge, gezellige mensen die allemaal houden van een beetje actie, gezelligheid en avontuur. 

Alleen of als stel? 

Deze groepsreizen worden zowel door individuen als door stelletjes geboekt. Doordat de hotelkamers tweepersoons zijn, kun je eenvoudig als stel de groepsreis boeken. Je kunt je immers eenvoudig even terugtrekken, maar hebt net zo makkelijk contact en aanspraak met andere jonge mensen. Zo heb je het beste van twee werelden: een gezellige groepsreis en een reis samen. 

Hotel

Tijdens deze groepsreizen Lapland verblijf je in een comfortabel hotel (drie sterren). Maaltijden zijn inbegrepen en zijn kwalitatief prima, maar niet superdeluxe. Verwacht dus geen dagelijkse biefstukjes of ingewikkelde recepturen, maar gewoon voedzame, lekkere maaltijden. 

Singles

Deze reis is geen specifieke singlereis, maar wordt wel veel door singles geboekt. Naar aanleiding van de heenvlucht kun je bepalen met wie je samen een kamer deelt. Een eenpersoonskamer is ook mogelijk, maar we raden je eigenlijk aan om een kamer te delen, omdat je op die manier veel beter deel uitmaakt van de groep. 

Meer jongerenvakanties zien? 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs

Meer lezen