Winters Lapland - singlereizen

Winters Lapland - singlereizen

Winterreizen

In 2021 kies je uit drie verschillende wintervakanties in Scandinavië: 

  • Noorwegen wintervakantie met 1 overnachting in eigen iglo en winterbeklimming Bessegen hike!
  • Zweden wintervakantie zuid-Zweden
  • Singlereizen Lapland

Alle wintervakanties Scandinavië vind je hier. 

Op zoek naar het noorderlicht

Het noorderlicht (Aurora Borealis) is een uniek natuurfenomeen dat alleen te zien is op bepaalde plekken. Het noorderlicht, ook wel poollicht genoemd bestaat uit bewegende bogen, gordijnen van licht en wordt veroorzaakt door zonnewind. Tijdens onze singlereizen Lapland heb je een goede kans op het zien van het noorderlicht, hoewel we natuurlijk afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Om het noorderlicht te kunnen spotten moet het helder zijn en moet er voldoende zonne-activiteit zijn. Gelukkig zijn er allerlei apps die helpen met het voorspellen van het noorderlicht. Tot op heden heeft slechts 1 groep de pech gehad om het noorderlicht niet te kunnen spotten. 

Het noorderlicht zie je meestal als een groene gloed. Op de foto's komt het altijd net iets mooier uit, maar het meemaken van het noorderlicht is absoluut een overweging bij het boeken van een singlereis Lapland. Onderstaande foto is gemaakt tijdens 1 van onze groepsreizen naar Lapland en laat goed zien hoe mooi het noorderlicht is. 

Noorderlicht reizen Zweden

Singlereizen Lapland 

Lapland is een bestemming die op ieders lijstje zou moeten staan. Lapland beslaat het bovenste gedeelte van Zweden, Noorwegen en Finland (en een stukje Rusland) en is enorm populair voor reizigers die een wintervakantie zoeken die anders is dan een gemiddelde skivakantie in Oostenrijk. Lapland is enorm dunbevolkt, sneeuwzeker en heeft een unieke uitstraling. Niet voor niets raken onze reizen naar Lapland altijd snel vol. De combinatie van een avontuurlijke vakantie met een winters uitgestorven landschap zorgt voor een fantastische setting voor een groepsreis.

Op sommige reisbestemmingen is de toeristische industrie inmiddels dusdanig ontwikkeld dat de authenticiteit een beetje weg is. We hebben echter een plekje gevonden waar we inmiddels al jarenlang een fantastische reis uit kunnen voeren. 

Tijdens onze singlereizen verblijven we in Granö Beckasin, gelegen linksboven Umeå in Zweden, waar we verblijven in een ecohotel met prachtige kamers. Omdat je in Zweeds Lapland niet veel keus hebt (er zijn geen winkels in de buurt bijvoorbeeld) zijn maaltijden bij je reissom inbegrepen. Zo weet je vooraf goed waar je aan toe bent en hoef je niet allerlei extra kosten te maken.

Voor wie is Lapland geschikt?

Een singlevakantie naar Lapland boek je niet als je iemand bent die gek is op uitgaan, nachten doorhalen en feesten. Er is simpelweg geen plek waar je dat kunt doen in Lapland. Behalve het ecohotel waar we slapen en het bijbehorende restaurant is er geen mogelijkheid om nog ergens wat te gaan drinken of naar een stadje in de buurt te gaan. Je komt echt terecht op een toplocatie, maar wel in the middle of nowhere. 

Lapland is wel bij uitstek geschikt voor reizigers die houden van actief bezig zijn, een keer de winterse sferen willen proeven, van natuur houden en het leuk vinden om afwisselende activiteiten te ondernemen. Natuurlijk is bij onze singlevakantie in Lapland ook rekening gehouden met de "standaard" activiteiten die iedereen wil doen als je naar Lapland gaat, zoals sneeuwscooteren en een huskytocht. 

Lapland is geschikt voor natuurliefhebbers, die deze once in a lifetime vakantie willen doen. 

lapland singlevakanties

Is het niet gruwelijk koud in Lapland dan?

Je gaat niet op reis naar Lapland voor de temperatuur, dat mag duidelijk zijn. Toch is de kou waar sommige mensen bang voor zijn, heel goed beheersbaar. Temperaturen kunnen overdag rond het vriespunt liggen, maar met name 's avonds en 's nachts kan het enorm afkoelen en kun je maar zo -25 op de thermometer zien verschijnen. Gemiddeld schommelt de temperatuur een beetje daartussen, hoewel het ook kouder en warmer kan zijn. Door de kou is het wel relatief vaak helder weer. Met een zonnetje erbij merk je overdag sowieso erg weinig van kou, behalve als je langdurig stil staat natuurlijk. 

Jezelf kleden tegen kou is echter helemaal niet zo moeilijk. Het advies is om bij het inpakken goed na te denken over verschillende lagen kleding die je over elkaar kunt aantrekken. Zo kun je eenvoudig iets uit doen als het te warm is, maar kun je je ook wapenen tegen echte kou. Een thermoshirt en wellicht thermo-ondergoed is een optie, een goede jas, goede handschoenen en een muts zijn samen met goede schoenen het uitgangspunt om je succesvol tegen de kou te wapenen. 

Je krijgt voor je vertrekt van ons een paklijst. Daarnaast kun je er voor kiezen om een kledingpakket te huren. Dus: laat je niet tegenhouden door een beetje kou!

Wat kan ik verwachten van deze singlereis Lapland?

Je boekt een aardig volledige reis. Je retourvlucht is inbegrepen, alle activiteiten zijn inbegrepen, maar ook de maaltijden ter plaatse (niet onderweg van en naar bestemming) zijn inbegrepen. Al met al een hele volledige reis dus. Ook het verblijf in het ecohotel op basis van indeling in tweepersoonskamers is inbegrepen. 

Activiteiten tijdens deze Lapland reis:

  • Downhil ski 1 dag
  • Sami ski-safari met outdoor lunch
  • IJsvissen
  • Sneeuwschoentocht
  • Sneeuwscootersafari
  • Sledehondentocht
  • Gratis gebruik van sami-ski's, sneeuwschoenen en ijsvis-spullen tijdens je verblijf. Je kunt dus rustig een extra wandeltocht maken bijvoorbeeld. 

Behalve de georganiseerde activiteiten leent deze groepsreis zich ook heel goed voor het spelen van spelletjes. Reisversies van bekende spellen, een pak kaarten etc. zijn een uitstekende aanvulling op deze reis. 

Hoeveel mensen reizen alleen?

Hoewel deze reis zich prima leent om met twee personen te boeken, omdat je dan een kamer samen deelt, reist het grootste deel van de reizigers die Lapland boeken solo. De leeftijden liggen gemiddeld tussen de 20 en 30 jaar, wat een combinatie van werkenden en studenten geeft bij de meeste Lapland-reizen. Over het algemeen zul je zien dat de groepen snel hecht worden en iedereen zich bewust voorgenomen heeft te genieten van deze bijzondere reis. De kans dat onze Lapland-reizen doorgaan is vrijwel 100%, tot nu toe hebben we niet mogen klagen over het gebrek aan interesse!

lapland reizen

Een bucketlist-reis?

Ja, qua instagrammability is deze wintervakantie echt een aanrader. Er zijn honderden prachtige foto's en video's te maken. Je zult merken dat het landschap en de activiteiten zich goed lenen voor unieke foto's. Lapland is een soort reis die je misschien maar 1x in je leven gaat doen, dus het is absoluut de moeite waard om er volop van te gaan genieten. Sneeuwscooters en husky's: beter kunnen we het niet verzinnen!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.