Lastminute groepsreizen

Lastminute groepsreizen

Veel van onze groepsreizen zijn al aardig snel vol. Met name de reizen naar Kroatie, Slovenie en natuurlijk de rondreizen in de VS en Canada lopen heel snel vol. Toch zijn er vaak nog wel plekjes te vinden, zeker als je flexibel bent met data of met de bestemming.

Kortingen lastminutes

In tegenstelling tot veel andere reisorganisaties doen we bij Simi eigenlijk nooit aan korting. We willen mensen die vroeg boeken niet achterstellen bij mensen die pas later boeken.

Daarnaast zul je zien dat zeker bij vliegreizen het juist andersom is: hoe later je boekt, hoe hoger de prijs op de website zal zijn. De reden hiervoor is eenvoudig: vliegtickets worden naarmate je dichterbij de vertrekdatum komt over het algemeen duurder. De prijs stijgt daarmee ook. Met name bij vliegreizen naar Noorwegen en Zweden is dat het geval, maar ook de vliegtickets naar Ierland worden fors duurder vlak voor het seizoen begint.

Reisbestemmingen

Op dit moment kun je bij de meeste reisbestemmingen nog wel plekjes vinden. Uitzondering hierop zijn de reizen naar de VS en Canada. Deze waren afgelopen jaar in januari al uitverkocht. Hoewel we voor 2018 meer plekken gecreerd hebben gaan we er vanuit dat ook dan de groepsreizen VS snel uitverkopen.

Voor strandvakanties kun je nog terecht bij onze groepsreizen Novalja (Kroatie) of Spanje (bij Salou). Ook voor de populaire bestemming in Split zijn nog wel plekken, maar het aantal hier is heel beperkt en sommige weken zitten al helemaal vol.

Op het moment dat een reis vol zit zul je dit zien op de site en kun je niet meer boeken. Je word dan doorverwezen naar reizen waar nog wel plek is op dat moment.

Wanneer dan boeken?

Eigenlijk is het moment van boeken erg van jezelf afhankelijk. Ben je iemand die heel specifiek naar een bepaalde bestemming wil of heel erg vast zit aan een bepaalde vertrekweek, dan raden we je toch aan vroeg te boeken (voor april).

Maakt het je minder uit wanneer je reist of waar je heen gaat, dan kun je rustig wat langer wachten. Zeker bij onze busreizen hoef je in dat geval geen grote haast te maken. Voor vliegreizen is dat iets anders, omdat de prijs van de vliegreizen vaak nog wel stijgt in mei en juni.

Echt lastminute

Bij onze busreizen kun je nog boeken tot 1 dag voor vertrek. Je kunt dus letterlijk op het laatste moment nog bepalen mee te willen op reis. Je ontvangt dan van ons na je volledige betaling de inlogcode voor het forum en je vertrekinformatie en kunt inloggen, kennismaken met je reisgenoten en de dag erna vertrekken. Een uitstekende manier om, wellicht enigszins impulsief, lastminute toch op reis te gaan.

Meer jongerenvakanties zien? 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.