Mexico ontdekken? Reis samen!

Mexico ontdekken? Reis samen!

Verre groepsreizen

Als je het hebt over opkomende bestemmingen is Mexico absoluut een bestemming waar meer en meer mensen naartoe reizen. De laatste jaren heeft Mexico enorm aan populariteit gewonnen. Als je dit artikel gelezen hebt snap je ook waarom. 

Met 129 miljoen inwoners is Mexico een groot land, maar het is dan ook maar liefst 48 keer zo groot als Nederland en 65 keer zo groot als België. Tijdens je rondreis Mexico is het dus absoluut onmogelijk om alles te zien. 

We gaan echter ons best doen om je een goede impressie van Mexico te geven! 

Groepsreizen Mexico

Mexico kun je zelf doorreizen, maar het is ook wel prettig om zo'n rondreis in groepsverband te doen. Je reist met een groep gelijkgestemde Simi reizigers, allemaal tussen de 18 en 32 jaar oud, door Mexico. Zo heb je altijd aanspraak, kun je altijd wel iemand vinden met wie het klikt én reis je altijd met andere jongeren, wat het alleen maar gezelliger maakt.

Samen reizen is veiliger dan alleen reizen. Onze groepsreizen Mexico zijn populair onder actieve reizigers. Houd er rekening mee dat je lange afstanden aflegt om van plek naar plek te komen. Je zit dus relatief veel in de bus, maar dat is niet te voorkomen als je optimaal gebruik wilt maken van de tijd. 

Voor deze rondreis Mexico maken we gebruik van een lokale gids die precies op de hoogte is van de cultuur, de dingen die je moet weten en die je uitgebreid zal informeren over dingen waar je op moet letten. 

Mexico City

1 van de grootste stedelijke gebieden ter wereld is het gebied in en rondom Mexico stad. Met ruim 23 miljoen inwoners is het een gigantische stad. We maken tijdens een bezoek aan Mexico stad een stop bij de Universiteit van Mexico waar je prachtige muurschilderingen kunt vinden. Vervolgens bezoeken we de kleurrijke wijk Coyoacan. 

Mexico City

Teotihuacán

De namen zijn niet altijd even makkelijk uit te spreken, maar we bezoeken het plein van de drie culturen, middenin in Mexico City. Vervolgens reizen we naar Teotihuacán. Deze stad is ruim 2000 jaar oud. Een fietstour van ongeveer 2 uur met een gids laat je de belangrijkste plekjes zien van deze stad. 

Mexico is meer!

Als je het programma van de groepsreis Mexico doorleest, zul je zien dat je tijdens je reis veel historische hoogtepunten tegen zult komen. We bezoeken gebieden uit de koloniale tijd waarin de Spanjaarden het voor het zeggen hadden, Azteekse bouwwerken. Verschillende plekken staan op de UNESCO werelderfgoederenlijst en zijn dus beschermd vanwege hun historische waarde. 

Maar reizen naar Mexico is ook het proeven van een hele andere cultuur, het genieten van een heel ander landschap en een heel ander klimaat. Reizen naar Mexico is avontuurlijk, afwisselend en je zult merken dat het land een enorme diversiteit heeft. Zo bezoeken we de wereldberoemde Agua Azul watervallen, hebben we een boottochtje in een prachtige kloof gepland staan en bezoeken we de wijdste boom ter wereld. 

Daarnaast staat Mexico natuurlijk bekend om de vele smaakvolle gerechten. Een deel daarvan is ook in Nederland populair, maar een taco eten in Mexico of een echt lekkere Guacamole is toch echt een andere ervaring. Eten in Mexico is vaak niet duur en zeer smaakvol. Je moet wel van een beetje gekruid houden natuurlijk, maar veel gerechten zijn ook hier inmiddels bekend en worden veelvuldig gegeten. 

Reizen met mensen tussen de 18 en 32

Bij Simi reis je altijd met mensen tussen de 18 en 32 jaar oud. Zo kom je altijd terecht in een gemengde groep, maar wel met jonge mensen. Zo is het voor ons mogelijk om het reisprogramma daarop af te stemmen en hoef je dus niet alleen van tempel naar tempel te lopen. Je boekt dus altijd een net iets avontuurlijker vakantie dan wanneer je met een meer gemengd gezelschap reist. 

Hoewel in de praktijk leeftijd niet zoveel zegt, is het wel zo dat als je met jonge mensen op pad bent, de sfeer ook automatisch anders is. 

Voor wie is een rondreis Mexico geschikt? 

Mexico is een groot land, met op veel plekken armoede. Een gemiddeld maandloon in Mexico ligt tussen de 400 en 700 euro per maand. Om door Mexico te reizen verwachten we een flexibele instelling. Dingen lopen niet altijd precies zoals wij het vantevoren op papier plannen. Dat is de charme van reizen, maar wel iets waar je mee om moet kunnen gaan. 

Daarnaast is het ook in Mexico van belang dat je op je spullen let en niet 's avonds laat nog over straat gaat. Dat geldt voor veel landen waar we naartoe reizen overigens. Het is van belang dat je je gezond verstand gebruikt. Jouw telefoon is makkelijk een maandloon waard in een land als Mexico. Als je daar continue mee loopt te zwaaien, is het risico aanwezig dat iemand dat opvat als een uitnodiging tot stelen. Dat is niet anders dan in grote steden in Nederland of in welk land dan ook, maar wel iets om je van bewust te zijn. 

Mexico komt natuurlijk veelvuldig in het nieuws met betrekking tot drugsproblematiek, maar dat is toch echt vooral een onderlinge aangelegenheid tussen politie en rivaliserende bendes. Als toerist heb je hier verder niet zoveel mee van doen gelukkig. 

Wat voor rondreis is dit nu precies?

We hebben geprobeerd een mooie mix aan te brengen tussen enerzijds de culturele activiteiten, de natuur van Mexico én natuurlijk het gebruiken van de heerlijke stranden. We eindigen onze rondreis in Cancún, dat al jaren een geliefd vakantieoord is voor met name Amerikaanse bezoekers. 

Je kunt dus rekenen op een afwisselende rondreis waarbij je zowel de natuur in trekt, maar ook kennismaakt met de cultuur en afsluit in het levendige Cancún.

Wat moet je allemaal regelen?

Behalve een paspoort dat nog zes maanden geldig is bij terugkomst heb je als Nederlander of inwoner van België verder geen papieren nodig om Mexico in te kunnen. Voor een eventuele overstap met het vliegtuig in de Verenigde Staten is het wel van belang een ESTA aan te vragen. Het vluchtschema wordt altijd weergegeven op de website en we informeren je natuurlijk ver vantevoren over de dingen die je eventueel moet regelen.

Het grote voordeel van het reizen met een georganiseerde groepsreis is dat je zelf niet zoveel hoeft te doen. Het is echt een kwestie van op de knop drukken, je gegevens invullen, betalen en lekker op vakantie gaan. 

Uiterlijk vier weken voor vertrek ontvang je van ons de belangrijkste gegevens. Ook kun je dan kennismaken met je reisgenoten. Als de groep al eerder vol zit ontvang je de gegevens al eerder. Tijdig boeken is dus handig. Het advies is om zodra je de keus voor jezelf gemaakt hebt, de reis ook te boeken. Niet alleen is dan de reissom definitief, ook weten we op die manier mooi op tijd wie interesse hebben. 

Samen reizen is vooral heel gezellig

Samen een rondreis doen is vooral een hele gezellige manier om te reizen. Je leert nieuwe mensen kennen en vliegt bij Simi eigenlijk altijd met de hele groep samen naar Mexico toe. Wel zo prettig, want je bent al snel een uur of 17 onderweg om in Mexico te komen. 

Maar, samen op pad betekent ook dat er altijd aanspraak is, dat je altijd wel iemand kunt vinden om wat mee te ondernemen en dat je samen herinneringen maakt. Niet zelden ontstaan er hechte vriendschappen tijdens onze groepsreizen. Logisch ook, want als je samen door Mexico bent geweest, heb je een goede basis aan herinneringen om nieuwe vriendschappen te vormen.