Hèt moment om te boeken

Hèt moment om te boeken

Tips en adviezen

Zodra het weer kan, zal het naar alle waarschijnlijkheid ongelooflijk snel gaan omdat iedereen nog een vakantie in wil halen en de nood om er even tussenuit te gaan misschien wel groter is dan ooit. Dit geldt niet alleen voor Nederlanders, maar voor inwoners uit alle landen. Er zal dus zodra er goed nieuws komt snel schaarste ontstaan.

Hèt moment om te boeken is er niet. Ben je een snelle beslisser en maakt het je niet zoveel uit waar je naartoe gaat? Dan kun je gewoon lastminute boeken. Ben je iemand die graag ook de voorpret heeft en die wel een voorkeur heeft voor bepaalde bestemmingen? Dan is het handig om op tijd te boeken. 

wanneer boeken vakantie

Wat weten we over zomer 2021?

Een paar ontwikkelingen zijn er al gaande die ons goede hoop geven op een relatief normale zomerperiode. Hoewel de aandacht eerst naar reizen binnen Europa zal uitgaan, zijn er verschillende landen die goed nagedacht hebben over hoe ze toeristen weer kunnen verwelkomen. Zo krijgen inwoners op Bali voorrang op andere Indonesische gebieden, omdat Bali vrijwel volledig afhankelijk is van toerisme. 

De verwachting is dat veel landen toerisme weer gaan toestaan zodra een iets groter gedeelte van de bevolking is gevaccineerd. 

Binnen Europa wordt gewerkt aan een vaccinatiepaspoort waarmee je kunt aantonen dat je gevaccineerd bent. De verwachting is dat zeker voor 2021 zal gelden dat je ofwel een PCR-test moet doen voor vertrek ofwel moet kunnen aantonen dat je gevaccineerd bent. 

Wat wel belangrijk is om je te realiseren is dat de Europese Commissie zich ervan bewust is dat het vrij kunnen reizen binnen de EU van groot belang is en dat voor sommige landen er veel vanaf hangt. Er wordt dus wel vaart mee gemaakt. 

De meeste landen zullen je ook vragen een gezondheidsformulier in te vullen. Doordat je bij Simi altijd met een georganiseerde groep reist hoef je je je daar verder niet druk om te maken. Wij zorgen ervoor dat je op tijd op de hoogte bent van alles wat je zelf moet regelen en invullen vooraf. 

Het zal snel gaan

500 miljoen mensen in de EU hebben afgelopen zomer niet of nauwelijks gereisd. Toen in Groot-Brittannië vorige week werd aangegeven dat deze zomer reizen weer mogelijk zou zijn hebben touroperators in het Verenigd Koninkrijk roodgloeiende telefoons gehad en stijgingen in boekingen met wel 500%. Dat zal in de rest van Europa niet anders zijn: zodra er duidelijkheid is is het hek van de dam. 

Ons advies:

  • Leg je vakantie gewoon vast. Kan het niet doorgaan? Dan krijg je je geld gewoon terug van ons
  • Boek geen vakantie van geld dat je nodig hebt om te leven. Doe dat alleen met geld dat anders op je spaarrekening staat
  • Houd rekening met stijgende prijzen zodra iedereen weer gaat boeken. Met name vluchten zullen snel duurder worden, maar ook accommodatie wordt duurder naarmate vraag en aanbod weer meer in balans komen. 
  • Bedenk of je deze zomer binnen Europa doorbrengt, maar boek gerust ook verder weg. Mocht je reis ver weg alsnog niet door kunnen gaan? Dan krijg je je geld terug of boek je kosteloos om naar een bestemming die wel door kan gaan, of je boekt kosteloos om naar een latere vertrekdatum. 
  • Houd rekening met een PCR-test of vaccinatiebewijs voor het reizen. Niet ideaal, maar 10 seconden ongemak voor een fijne vakantie erna is te doen. 

Zekerheden:

  1. Wij reizen alleen af naar bestemmingen met code geel of groen. We volgen daarin het reisadvies van Buitenlandse Zaken. 
  2. Wij gaan niet op reis als alles nog dicht is in een land. We reizen af als we de reis kunnen uitvoeren zoals gepland. Dat we in 2021 enigszins moeten aanpassen kan bijna niet anders, maar we voeren reizen alleen uit als we een fijne vakantie-ervaring kunnen aanbieden. 
  3. Is het land van bestemming nog niet geschikt om naar af te reizen? Dan boek je je reis gewoon om naar een andere datum, naar een andere reisbestemming of krijg je je geld gewoon terug. 
  4. Alle reissommen worden gedekt door de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). Dit is een soort extra verzekering voor je geld die je bij airlines of als je zelf je vakantie regelt niet hebt
  5. Tijdens onze groepsreizen leggen we niet de nadruk op corona. Het is zoals het is en we leven er maar mee, maar we bieden vakanties aan. Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat alles gewoon goed geregeld is, dus dat hoeven we niet te benadrukken :-) 

Groepsreizen 2021

Deze zomer op singlereis

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.