Mooiste nationale parken buiten Europa

Mooiste nationale parken buiten Europa

Verre groepsreizen Singlereizen Tips en adviezen

Naast de nationale parken van Europa kent de rest van de wereld nog meer indrukwekkende locaties. In deze blog bespreken we de mooiste nationale parken buiten Europa en leggen we uit waarom deze locaties zeker een bezoekje waard zijn!

In dit artikel bespreken we dus:

 • De mooiste natuurparken buiten Europa en tijdens welke groepsreizen je deze bezoekt.
 • Wat er in de nationale parken te doen is tijdens de groepsreizen.
 • En natuurlijk waarom de parken absoluut een bezoek waard zijn! 

Mooiste nationale parken buiten Europa

De nationale parken die hier besproken worden, zijn onderdeel van de verre groepsreizen die we bij Simi Reizen aanbieden. Lijkt een park je dus heel leuk en mooi om te bezoeken, kijk in het dag-tot-dagprogramma van de desbetreffende groepsreis! Wie weet vind je er wel een prachtige singlereis bij die hierop aansluit!

Yala National Park - Groepsreizen Sri Lanka

Sri Lanka is misschien niet het grootste land (ongeveer even groot als Nederland en België samen), maar dat zegt niets over de mooie natuur die het land te bieden heeft. Naast het bezoeken van de gezellige dorpjes en het meedoen aan avontuurlijke activiteiten, bezoek je tijdens de rondreizen Sri Lanka ook nog eens een prachtig natuurpark: Yala National Park!

Yala National Park staat bekend om het grote dierenrijk en de bijzondere wildlife safaris. De populairste diersoort die hier te spotten is, is de luipaard. Echter is deze wel lastiger om te spotten. Op het spotten van de olifant heb je dan weer wel een hele grote kans! Ook onder andere waterbuffels, honderden vogelsoorten en herten komen voor in dit bijzondere natuurgebied. 

Tijdens de groepsreizen Sri Lanka ondernemen jullie zelf ook een wildlife safari in Yala National Park. Verrekijker mee op zak dus!

Yala National Park

Sequoia National Park - Groepsreizen Californië

Tijdens de rondreizen Californië ontdek je twee indrukwekkende nationale parken. De eerste hiervan is Sequoia National Park. Het park trekt jaarlijks een groot aantal bezoekers vanwege de hoge bomen en het prachtige natuurlandschap dat er te vinden is.

In Sequoia National Park en het nabijgelegen Kings Canyon vind je de reuzensequoia’s, waaronder de grootste boom ter wereld (in volume). Deze boom draagt de naam General Sherman Tree en is al ongeveer 2.700 jaar oud. Het is super bijzonder om de immens hoge Sequoie bomen met eigen ogen te bekijken.

In het park zijn een aantal dingen te doen:

 • Uiteraard kun je in het park een aantal leuke hikes doen over de daarvoor aangelegende wandelpaden.
 • In het bezoekerscentrum kun je het Giant Forest Museum bezoeken. Hier kun je meer leren over de historie van het park en over het identificeren van bomen.
 • Reis je van mei tot september? Dan kun je ook optioneel de Crystal Cave bezoeken. Dit is een grot die meer dan tienduizend jaar oud is. In de grot kun je prachtige marmeren en kalkstenen rotsformaties treffen.
 • Je kunt ook het nabije Kings Canyon bezoeken. Hier kun je de General Grant Cove en een aantal bijzondere uitzichtpunten bewonderen. Tijdens de Californië rondreis heb je voldoende tijd om beide parken te kunnen bezoeken. Zeker doen!

Sequoia National Park

Yosemite National Park - Groepsreizen Californië

Het tweede nationale park dat je ontdekt tijdens de rondreizen Californië is Yosemite National Park. Hier vind je naast hoge bergen en grote bomen ook nog eens een aantal betoverende meren en watervallen. In het park zijn diverse hoogtepunten waar je langs of doorheen kunt wandelen. Een uitkijkpunt dat je zeker niet kunt overslaan is Glacier Points, waar je uitzicht hebt over de Yosemite-vallei.

Yosemite National Park

Jasper en Banff National Park - Groepsreis West-Canada

Tijdens de rondreizen Canada trek je door een van de mooiste plekken op aarde (dat vinden wij tenminste) als je de route door Jasper en Banff National Park rijdt. Hierbij reis je over de Icefield's Parkway heen, terwijl je onderweg geniet van het onwijs mooie landschap van deze twee indrukwekkende parken!

Jasper National Park staat bekend om de sprookjesachtige meren die er te bezoeken zijn. In dit park kun je ervoor kiezen om een hike te maken of een mooi punt te bezoeken. Probeer ook zeker wildlife te spotten, want er wonen veel dieren in het parkt! De grootste kans om bijvoorbeeld beren te spotten heb je als je vroeg in de ochtend vertrekt. 

Jasper National Park

Banff is het oudste park in Canada en bevat de welbekende Rocky Mountains. Het staat bekend om de prachtige natuur met azuurblauwe meren en gletsjers.

Rocky Mountains - Banff National Park

Tijdens de rondreizen Amerika en Canada reizen we het land door met SUV's. Je deelt samen met enkele reisgenoten de auto. Dit zorgt ervoor dat je samen met je reisgroep kunt kiezen wat jullie elke dag willen ondernemen. Je kunt er dus onderweg voor kiezen om te stoppen om een hoogtepunt van een van deze nationale parken te bezoeken en boekt dus een flexibere rondreis dan wanneer je voor een rondreis met een bus gaat. Op basis van interesses vormen we elke dag de autogroepen. Sommige groepjes kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een sightseeing dagje, en andere groepjes voor een sightseeing dag in combinatie met een mooie hike. 

We hebben een aantal aanraders om in beide parken te bezoeken:

 • Lake Louise - Banff National Park - Een turquoise meer, met uitzicht over de besneeuwde bergtoppen!
 • Moraine Lake - Banff National Park - Soortgelijk meer als Lake Louise, omringd door de Ten Peaks!
 • Spirit Island - Jasper National Park - Klein eilandje op een meer in een indrukwekkende omgeving!
 • Icefield Parkway - Jasper National Park - De route die jullie rijden door de twee nationale parken heen.

Heb je vragen? Stel ze gerust aan de Simi reisleider. Hij of zij geeft de dag voor vertrek nog een korte briefing met meerdere suggesties en tips voor onderweg.

Tortuguero National Park - Singlereizen Costa Rica

We reizen iets meer naar het zuiden richting het dierenrijke Costa Rica! Costa Rica kent zoveel nationale parken en mooie landschappen dat ze bijna niet allemaal op te noemen zijn. Maar een heel bijzonder park is absoluut Tortuguero National Park. Je zult het ontdekken tijdens de rondreizen Costa Rica met Simi! Wat het park zo bijzonder maakt? De kans om heel veel exotische dieren te zien.

In dit park doe je een indrukwekkende boottocht. Samen met een gids varen jullie over de kanalen van dit prachtige park. Onderweg heb je kans op het spotten van leguanen, kaaimannen, apen en luiaards. De gids geeft tips hoe je de dieren het beste kunt spotten en geeft informatie over het landschap. Ogen goed open houden dus! (sowieso handig) 

Tortuguero National Park

Cotopaxi National Park - Ecuador wandelvakantie

Cotopaxi is een absoluut hoogtepunt van de groepsreizen Ecuador! Dit park bevat de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Tijdens een trekking van de gevarieerde Ecuador groepsreis loop je hier naar het basiskamp op 4.876 meter hoogte.

Het is een bijzonder park met een indrukwekkend landschap, waar deze grote vulkaan bovenuit steekt. In het park heb je kans op het spotten van wilde paarden en lama’s.

Cotopaxi National Park

Cañón del Sumidero National Park - Groepsreizen Mexico

Een absoluut hoogtepunt van de groepsreizen Mexico is de tour door Cañón del Sumidero National Park, ook wel de Sumidero kloof genoemd. Het park is gevormd door een grote breuk die het landschap zo’n 40 miljoen jaar geleden aangetast heeft.

Je kunt er diverse boottochten doen die je dwars door deze kloof heen varen, maar ook zijn er wildlife en natuurtochten in het park te ondernemen. In het nationale park zijn er diverse leuke activiteiten te beleven. Zo kun je mountainbiken, kajakken en ook abseilen. Bij de Simi rondreis hebben we ervoor gekozen een boottocht op te nemen in het inbegrepen reispakket. Onderweg heb je de kans op het spotten van vogels, apen en zelfs krokodillen!

Wat het park dan ook meer dan waard maakt zijn de vele uitkijkpunten boven op de kloven die bijna een kilometer hoog zijn!

Cañon del Sumidero National Park

Serengeti National Park - Single reis Tanzania

Nog een nationaal park met een van de mooiste plekken op aarde is Serengeti National Park. Gelegen in Tanzania is dit onder de natuurspecialisten een zeer bekend park. Misschien herken je dit park zelf ook nog terug uit een aantal populaire natuurfilms.

Serengeti is een immens groot park van ongeveer 14.750 km2. Het is dus ook niet raar dat het hierdoor veel te bieden heeft op het gebied van natuur. Je kunt er namelijk veel diersoorten treffen. Dus als je de big five wilt spotten is dit de allerbeste plek!

Je bezoekt Serengeti National Park tijdens de nieuwe jongerenreis naar Tanzania. In het park staan maar liefst 2 game drives (wildlife safari) op de planning, een kortere en een langere. Hierdoor heb je de grootste kans om zo veel mogelijk dieren te spotten. Neem zeker een boekje mee waarin de verschillende diersoorten staan, een verrekijker en een goede camera.

Serengeti National Park

Grand Tour of the West 

Amerika heeft nationale parken als geen ander en deze moet je dan ook zeker een keer bezocht hebben! Om alles te halen uit het bijzondere landschap van Amerika hebben we een hele bijzondere singlereis in ons aanbod: The Grand Tour of the West!

Naast de bekende Grand Canyon en Zion National Park ontdek je ook andere parken zoals Arches National Park waar er meer dan 2.000 natuurlijke bogen en bruggen zijn, en Canyonlands National Park met interessante rotsformaties en ontelbare canyons. Mocht je denken dat het misschien gaat vervelen om meerdere nationale parken tijdens één rondreis te bezoeken heb je het mis, de parken zijn enorm gevarieerd en je gaat absoluut je ogen uitkijken.

Monument Valley

Meer informatie opdoen over de nationale parken Amerika en alvast een voorproefje doen op de Grand Tour of the West? Navigeer dan naar het dag-tot-dag programma!

Mooie landschappen ontdekken tijdens de reizen van Simi

Simi heeft veel reizen waarbij we een bezoekje brengen aan nationale parken. Niet alleen maak je hierdoor ook kennis met de natuur van een land, ook staan er op diverse plekken leuke activiteiten op de planning in de nationale parken. Juist de combinatie stad, natuur en cultuur maakt onze groepsrondreizen zo gevarieerd. Als je al wat meer gereisd hebt zul je ook zekeer merken dat ieder park weer iets totaal anders en unieks biedt.

Grand Tour of the West

Liever binnen Europa op vakantie, maar ook diverse prachtige natuurgebieden bekijken? Geen zorgen! In een vorige blog hebben we ook de mooiste nationale parken Europa voor je uitgelicht!