Mooiste nationale parken van Europa

Mooiste nationale parken van Europa

Groepsreizen Europa

Al bezig met het plannen van je eerstvolgende groepsvakantie door wat inspiratie op te doen? Misschien kunnen we je een handje helpen! In deze blog bespreken we de mooiste nationale parken Europa die je niet wilt overslaan. Dit zijn de parken die wij zeker een bezoekje waard vinden en die een absoluut hoogtepunt zijn van de verschillende Europa groepsreizen die we aanbieden. 

In dit artikel bespreken we:

  • De mooiste natuurparken in Europa die je kunt ontdekken tijdens een jongerenreis met leeftijdsgenoten
  • Wat er in de verschillende natuurparken te ondernemen is tijdens de rondreizen jongvolwassenen, zoals leuke activiteiten
  • Waarom juist deze natuurparken een bezoekje waard zijn tijdens een singlereis

Daarnaast lichten we uiteraard toe met welke single reizen van Simi je in deze nationale parken komt. De nationale parken liggen redelijk verspreid door Europa. Zo bespreken we een aantal nationale parken in Scandinavië, maar ook parken die je kunt bezoeken tijdens een groepsreis in het zonnige Griekenland en tijdens een rondreis Bulgarije. 

Wat is een nationaal park?

Er is soms wat verwarring over of een natuurgebied nu echt een nationaal park is of dat het gewoon een omgeving met veel natuur. Om het simpel te houden moet je bij nationale parken denken aan natuurlijke omgevingen die door de regering beheerd worden. Zo komen nationale parken vaak met strenge regels voor natuurbehoud. Huizen mogen er in de meeste gevallen niet gebouwd worden, boskapping gebeurt er haast niet en dieren en planten worden beschermd. Deze natuurparken dienen dus te worden beschermd vanwege hun natuurlijke schoonheid, de ecologische waarde, de biodiversiteit en soms ook vanwege het culturele erfgoed. Belangrijk voor de regeringen is dat nationale parken altijd recreatieve mogelijkheden moeten bieden voor bezoekers. Zij zorgen er dus vaak ook voor dat er mooie wandelpaden en uitkijkpunten zijn.

Je kunt via Google eigenlijk heel makkelijk achterhalen of er sprake is van een nationaal park. Door de verschillende maatregelen die de overheden nemen, zorgen ze ervoor dat deze parken behoren tot de mooiste natuur van Europa.

Connemara National Park - Groepsreizen Ierland

Waarom de mooiste nationale parken Europa een bezoek waard zijn

Niet overal in de wereld kun je zulke mooie stukken onaangetaste natuur vinden als in diverse nationale parken in Europa. De parken bieden veel rust en zijn heerlijk fotogeniek. Of je nu een rondreis Europa maakt of specifiek reist naar één nationaal park, ze zijn stuk voor stuk een bezoekje waard.

Elk nationaal park kent eigenlijk zijn eigen redenen waarom ze een bezoek waard zijn. Sommige parken die je kunt bezoeken tijdens groepsreizen staan bekend om de hoge bergpieken, terwijl andere parken weer bekend staan om de prachtige krabbelende beekjes. Dit delen we met je in het vervolg van deze blog. Onderzoek zeker zelf ook welke nationale parken een leuke aanwinst kunnen zijn voor jouw rondreis Europa en wat deze parken zo bijzonder maken!

Fulufjället National Park - Groepsreizen Noorwegen/Zweden

Verschillende nationale parken - groepsreizen Europa

We geven je een handig overzicht zien van de nationale parken waarvan wij denken dat ze zeker een bezoekje waard zijn tijdens een Europese groepsreis!

Galicica National Park - groepsrondreis Balkan

Galicica National Park is gelegen in het zuiden van Noord-Macedonië, vlakbij Ohrid en Prespa. Het park kent relatief hoge bergtoppen van ongeveer 2000 meter hoog. In het park zijn er veel dingen te ondernemen:

  • Hiken - wat eigenlijk in elk nationaal park wel mogelijk is, kun je ook in Galicica National Park hele leuke en mooie hikes maken. Magaro is het hoogste punt van het park en hier leiden dan ook verschillende hikes naartoe. Daarnaast zijn er ook nog een hoop andere wandelpaden die je kunt volgen als je het iets rustiger aan wilt doen tijdens een vakantie binnen Europa.
  • Golem Grad - Golem Grad is een eiland gelegen in het Prespameer en op dit eiland zijn al diverse dingen te ondernemen. Zo kun je in het wild slangen spotten, ruïnes bekijken uit de Romeinse tijd en oude kerken bezoeken. Het eiland is te bereiken met een boot.
  • St. Naum klooster - dit klooster ligt op de grens van Albanië en is een echte toeristische trekpleister. Het ligt aan de kust waardoor je ook nog eens een mooie wandeling langs de kust kunt maken.

Galicica National Park kent veel diersoorten, waaronder beren, herten en kleurrijke vlinders. Je bezoekt het park tijdens de Balkan rondreis, waarbij je op dag 6 het klooster St. Naum bezoekt en de top van de Magaro berg bereikt op dag 7.

Galicica National Park - Groepsreizen Balkan

Pirin National Park - singlereizen Bulgarije

Pirin National Park hoort zeker op het lijstje mooiste nationale parken Europa en bezoek je op dag 8 van de groepsreizen Bulgarije. Het bevindt zich in het zuidwesten van Bulgarije en trekt veel bezoekers aan met zijn prachtige meren, watervallen en hoge kalkstenen bergtoppen. Hier bevindt zich dan ook het op twee na hoogste bergmassief van heel Bulgarije. Naast hiken kun je in Pirin National Park veel verschillende plant- en diersoorten spotten. Zo zijn er al ongeveer 160 vogelsoorten ontdekt, waarvan het aantal elk jaar weer groeit.

Pirin National Park - Groepsreizen Bulgarije

Olympus National Park - groepsreizen Griekenland

We reizen iets verder naar het zuidoosten, richting het prachtige Griekenland waar je tijdens een indrukwekkende Griekenland jongerenreis langs de culturele en geschiedenisrijke noordkust van het land reist.

Een hoogtepunt van deze groepsvakantie Griekenland vindt dan ook al plaats op dag 3 als je de Olympus mountain hike gaat doen. Deze berg ligt in het nationale park Olympus en staat volgens de mythologie bekend als het thuis van de Griekse Olympische goden. Naast een prachtige wandeling langs de pieken van Mount Olympus ontdek je dus ook nog een stukje geschiedenis.

De berg wordt omringd door natuurlijke meren en het landschap trekt veel wilde dieren aan. In het wild vind je hier de vos, katten, geiten, slangen, arenden en nog veel meer! Ogen goed open houden dus en wie weet spot je wel een van deze dieren.

Olympus National Park - Groepsreizen Griekenland

Connemara National Park - Ierland wandelvakanties

In het ruige landschap van Ierland vind je één van de mooiste nationale parken van Europa die te ontdekken is tijdens de 10-daagse rondreis Ierland. Tijdens deze Ierland rondreis voor jongeren kom je langs de bruisende steden en in de mooie natuurgebieden van Ierland.

Connemara National Park is een iets bekender park. In dit park kun je de Diamond Hill vinden. Vanaf deze heuvel van ongeveer 442 meter heb je een prachtig uitzicht over de bergtoppen en de zee. Het is een vrij steile klim, maar het uitzicht dat je als eindresultaat krijgt is heel indrukwekkend.

Connemara National Park - Groepsreizen Ierland

Naast de Diamond Hill kun je in dit prachtige stukje natuur ook vinden:

  • Kylemore Abbey, een oud kasteel dat in de Eerste Wereldoorlog een toevluchtsoord was voor nonnen. Het heeft een indrukwekkende ligging en een eeuwenoude uitstraling. Je kunt het kasteel ook van binnen bekijken als je een toegangskaartje koopt.
  • Twelve Bens, de Twelve Bens zijn de interessante bergtoppen van Connemara National Park. Probeer ze zeker te tellen als je door het landschap van Ierland reist.

Kylemore Abbey - Groepsreizen Ierland

De mooiste nationale parken Europa in Noorwegen/Zweden

Een reis die je zeker moet overwegen als je van nationale parken houd is de groepsreis Noorwegen-Zweden. Gedurende deze reis kom je langs 3 bijzondere nationale parken die je stuk voor stuk zullen verbazen. Omdat Noorwegen en Zweden meerdere prachtige natuurparken hebben, behandelen we deze nationale parken apart in deze blog. We bespreken per park wat je hier tijdens deze Noorwegen en Zweden groepsvakantie gaat ondernemen en wat ze verschillend maakt van elkaar. 

Fulufjället National Park - groepsreis Noorwegen en Zweden

Dit eerste park ligt aan de grens van Noorwegen en bevat de hoogste waterval van Zweden én oudste boom van Zweden. Je bezoekt het op dag 4 van de rondreizen Noorwegen-Zweden. Deze hoogste waterval gaan jullie dan ook zeker verrassen. Het is een vrij intensieve wandeltocht met veel gladde keien en rotsen, maar dat maakt het juist lekker avontuurlijk, niet?! Uiteindelijk genieten jullie van het prachtige uitzicht van deze waterval.

Fulufjället National Park - Groepsreizen Noorwegen/Zweden

Rondane National Park - singlereizen Noorwegen&Zweden

Het volgende park wat jullie de dag erna gaan bezoeken is Rondane National Park, gelegen in Oost-Noorwegen. Rondane National Park kent veel bergen die stuk voor stuk zorgen voor een indrukwekkende hike. Wat Rondane zo’n leuk park maakt is dat er veel gezellige blokhutten rondom het hoogste punt, Rondslottet (2.178 meter), te vinden zijn. Als gedreven hiker kun je dan rustig de top bereiken terwijl je meerdere malen pauzeert in de leuke blokhutten. Tijdens de Noorwegen en Zweden groepsreis wandel je naar de toeristenhut Rondvassbu.

Rondane National Park - Groepsreizen Noorwegen/Zweden

Jotunheimen National Park - rondreizen Noorwegen en Zweden

Iets later tijdens de reis, op dag 11, reizen we tijdens de Noorwegen en Zweden rondreizen voor jongvolwassenen dwars door het Jotunheimen National Park. Dit park ligt midden in Noorwegen en bevat de hoogste bergtoppen van het land. Alleen de rit door het park is al indrukwekkend genoeg. Terwijl je in het busje zit rijd je langs enorme, besneeuwde bergpieken en prachtige meren. Het is een immens groot park met onwijs veel hikes en activiteiten. Zeker even een Google Search waard!

Jotunheimen National Park - Groepsreizen Noorwegen/Zweden

Mooiste natuur in Europa bezoeken tijdens een groepsreis

De nationale parken hebben elk wel iets dat ze speciaal maken en het is ook niet gek dat ze jaarlijks bezocht worden door avontuurlijke reizigers die het landschap komen trotseren, puur voor die adrenalinekick als je bijvoorbeeld een top bereikt of voor een wandeling door een mooi dal.

Klinkt een park je nu heel interessant, zoek het dan even op of kijk op de pagina van Simi Reizen. Misschien vind je er wel een leuke reis bij die je naar dit park brengt. De meeste parken zijn het dan ook echt dubbel en dwars waard om te bezoeken.

Meer benieuwd naar wat de verre reisbestemmingen te bieden hebben? Lees dan ook onze blog: Mooiste nationale parken buiten Europa!