Tijdig boeken zomervakantie

Tijdig boeken zomervakantie

Tips en adviezen

Of je deze zomer op vakantie wilt is iets wat je zelf beslist. Voel je je niet prettig bij het idee? Dan kun je beter nog een jaartje overslaan. Ben je echter iemand die na alle onrust van het afgelopen jaar snakt naar een gezellige vakantie? Dan wordt het tijd om knopen door te hakken. We gaan je uitleggen waarom.

Het allerbelangrijkste? Na een jaar als dit is vakantie nog belangrijker dan ooit. Ontspannen, genieten, met andere mensen samen zijn en relaxen zijn belangrijk voor de mens en je welzijn! Gun jezelf dus een vakantie! 

Waarom je nu toch moet overwegen te boeken

  • Prijzen gaan stijgen zodra het omslagpunt bereikt wordt. Zodra forse versoepelingen bekend worden gemaakt zullen alle airlines en touroperators hun prijzen maximaliseren. Logisch ook, want de reisbranche en luchtvaart heeft afgelopen jaar 90% omzet verloren, maar wel alle normale kosten gehad.
  • Onze 10% aanbetaling loopt af op 1 april. 
  • Je krijgt je geld binnen 14 dagen terug als de reis toch niet door kan gaan, bijvoorbeeld door een oranje reisadvies. 
  • Resultaten van vaccinaties zijn spectaculair voor landen die al verder zijn (wij bereiken dat punt in Nederland rond half mei). In Groot-Brittannië is het aantal ziekenhuisopnames gekelderd en het aantal sterfgevallen geminimaliseerd van bijna 1300 op een dag eind januari naar 85 per dag op 23 maart. Op een bevolking van 67 miljoen mensen is dat een enorm verschil. 
  • Er moet gepland worden. Corona heeft een gat geslagen in de "normale" boekingsprocessen. Deadlines voor vluchten etc. zijn echter niet gewijzigd. Concreet betekent dat, dat we met een beetje pech reizen moeten gaan annuleren preventief om te voorkomen dat onze vooraf ingekochte tickets teveel gaan kosten. 
  • Onderschat de kracht van voorpret niet! Iets hebben om naar uit te kijken helpt! 
  • Wij verdienen ons geld pas als je terug komt van vakantie. We hebben er dus niks aan om je iets voor te spiegelen, want als het toch niet door kan gaan hebben we er alleen maar werk van :-)

Vis niet naast het net! 

De run die gaat komen op vakanties als half mei de vaccinatiecampagne zijn effect gaat hebben, zal ongezien zijn. Een groot deel van de mensen heeft overgeslagen vorig jaar. Zodra zometeen op Europees niveau, zo rond half mei, eind mei alles samen komt en besmettingen dalen, de ziekenhuizen leegstromen en landen elkaar onderling gaan beconcurreren om verplichtingen te beperken, zal heel Europa gelijktijdig op zoek gaan naar vakanties. Het enige probleem? Airlines hebben hun vluchten tot een minimum beperkt, hotels zijn deels failliet en iedereen zal proberen maximaal te profiteren na een jaar niks. 

Wat nu als....

Er nog allerlei beperkingen zijn op mijn bestemming? 

Wij voeren groepsreizen alleen uit als we ook de vakantie kunnen aanbieden die je hebt geboekt. Je ontkomt niet aan enkele aanpassingen, maar als alle winkels gesloten zijn en er allerlei andere beperkingen zijn is de vakantie toch minder. We zullen alleen uitvoeren als het "min of meer" normaal kan. 

Ik nog niet gevaccineerd ben? 

De meeste vakantielanden vragen ofwel een vaccinatiebewijs ofwel een negatieve PCR-test. Je hoeft dus niet gevaccineerd te zijn om op vakantie te kunnen. 

Ik zelf corona krijg voor vertrek? 

Heb je een annuleringsverzekering? Dan vergoedt deze 75% van de kosten. Waar mogelijk denken we met je mee bij het omboeken of wijzigen van je reis. 

Ik ter plekke corona krijg?

Je reguliere zorgverzekering dekt alle kosten naar Nederlands tarief. Je reisverzekering dekt overige kosten. 

Het reisadvies wijzigt terwijl we op vakantie zijn?

Met dit bijltje hebben we helaas eerder gehakt. Soms zijn we in staat in overleg de vakantie elders voort te zetten. Soms moet de vakantie afgebroken worden. Dit hangt ook af van de situatie. In de meeste gevallen kunnen we de reis gewoon af maken omdat er als het samenhangt met corona geen acute noodsituatie is zoals wel het geval kan zijn bij bijvoorbeeld een bosbrand. 

Welke bestemmingen raden jullie aan?

We hebben natuurlijk aardig wat ervaring met inschatten wat mogelijk gaat zijn. Voor een verre groepsreis raden we je aan te wachten tot meer duidelijk is. Sommige landen en bestemmingen zoals Bali openen wellicht eerder, evenals de Verenigde Staten, dan andere bestemmingen als Thailand en Vietnam. 

Binnen Europa voorzien we geen problemen. Een aantal landen is al lekker duidelijk geweest. Hieronder een klein overzicht van bestemmingen die je wat ons betreft gerust kunt gaan boeken:

Griekenland

Griekenland is net als in 2020 (toen het land nog tot half september open was voor toerisme) lekker duidelijk. Met een negatieve PCR-test of vaccinatiebewijs ben je gewoon welkom. 

We hebben twee fantastische rondreizen in Griekenland, dus leef je uit! 

griekenland

Kroatië

Kroatië kun je op dit moment bezoeken met een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 48 uur. De verwachting is dat dit zo blijft. In Kroatië heb je keus uit drie verschillende reizen! Check de groepsreizen Kroatië

kroatie

Frankrijk

In 2020 hebben we de hele zomer ons normale Frankrijk programma kunnen uitvoeren. Er is geen reden dat dit in 2021 anders zou zijn. Een PCR-test is wellicht nodig, maar omdat het om een busreis gaat zijn grensovergangen over het algemeen makkelijk. Onze groepsreizen Frankrijk zaten vorig jaar ook goed vol allemaal. 

Frankrijk

Slovenië - Oostenrijk

Zowel Slovenië als Oostenrijk hebben vorig jaar gewoon toeristen ontvangen. Slovenië wel wat later dan Oostenrijk, maar ook hier zien we geen problemen.

PCR testen

Oké, zo'n test is niet top, maar duurt maar even. Binnenkort komen we vanuit de ANVR met een betaalbare PCR-test. De exacte prijs is nog niet bekend, maar deze zal goedkoper zijn dan de prijzen die nu vaak gerekend worden. 

Bekijk de groepsreizen 2021.

Gun jezelf die vakantie!

Voor ons maakt het niet zoveel uit. Wij verdienen ons geld pas nadat je terug bent. De aanbetaling die je doet is om te zorgen dat we weten dat je serieus op vakantie wilt en je plekje echt vastlegt, maar daar gebeurt verder niks mee. Alleen als je zelf de vakantie ook daadwerkelijk gedaan hebt verdienen wij ons geld. Het heeft dus voor ons niet zoveel zin om te vragen te boeken als we niet overtuigd waren dat het ook gaat lukken vanaf deze zomer. Het kost ons immers alleen maar een hoop werk om alles terug te moeten storten.

Maar, gun jezelf de voorpret van een vakantie! Het laatste jaar was voor iedereen pittig. Vakantie is het beste recept om te resetten en weer vol enthousiasme door te kunnen. Je kunt daarmee de afgelopen periode achter je laten en vooruit kijken. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.