Najaar groepsreizen jongeren: september tot en met november

Najaar groepsreizen jongeren: september tot en met november

Verre groepsreizen Groepsreizen Europa Tips en adviezen

Het najaar is voor heel veel bestemmingen een goede reisperiode. Reizen buiten het echte hoogseizoen om heeft een aantal grote voordelen. Zo is de temperatuur vaak gematigder en vermijd je de heetste maanden op veel plekken. Ook liggen prijzen van vliegtickets en accommodatie vaak net iets lager, waardoor je al snel honderd euro of meer bespaart op je groepsreis.

We vertrekken dan ook volop in deze periode. Over het algemeen zijn de reizigers die buiten de zomerperiode om reizen net iets ouder dan middenin de zomervakantie. 

En, hoewel onze reizen geen single reizen zijn in de puurste zin, is het overgrote deel van onze reizigers alleenreizend. 

Grand Tour Amerika

Groepsreizen in september

Reis mee naar 1 van de onderstaande bestemmingen. Houd er rekening mee dat het aantal plekjes beperkt is. Als een groepsreis vol is komen er normaliter ook geen plekken meer vrij. We houden geen wachtlijst bij, omdat de kans dat iemand nog uitvalt heel klein is. 

Reis bijvoorbeeld mee naar de volgende bestemmingen buiten Europa:

  • USA - Californië - een 15-daagse rondreis met hoogtepunten als San Francisco, Los Angeles, maar ook prachtige natuurparken als Yosemite National Park en Sequoia National Park. Groot voordeel van reizen in september? Het is er een stuk rustiger, met name in de nationale parken! 
  • Marokko - een ideale reisperiode voor Marokko, waarin de temperaturen al wat lager liggen, maar je nog altijd geniet van heerlijk weer en een goed gevulde rondreis. Deze rondreis is enorm populair, dus wacht vooral niet te lang met het vastleggen van jouw plekje!
  • Costa Rica - Costa Rica is het hele jaar door goed te bezoeken. In september is Costa Rica wat rustiger dan in het echte hoogseizoen (december - april). Een aanrader voor iedereen die houdt van natuur en gezelligheid!
  • Maleisië - de groepsreis Maleisië is in september een stuk goedkoper dan middenin de zomer. Dat heeft vooral te maken met de lagere prijs voor vliegtickets in deze periode. Profiteren dus! 
  • Sri Lanka - Sri Lanka is altijd fantastisch en wordt volop geboekt in september. Ook hier geldt dat de reissom al snel 200 euro lager ligt dan in het hoogseizoen. 
  • Cuba - een unieke reisbestemming die de nodige voorbereiding vereist, maar wel een uniek avontuur is. Reis in september voor de laatste keer dit jaar mee naar het prachtige Cuba! 
  • Canada - een roadtrip door West-Canada is avontuurlijk en een deepdive in de natuur! Ga mee op een prachtige rondreis en roadtrip in 1 en reis samen met je reisgenoten met SUV's dwars door Canada. Ga op zoek naar beren, walvissen en andere wilde dieren en geniet van prachtige wandelingen en mooie uitzichten! 
  • Grand Tour of the West - USA - een ultieme rondreis langs zeven verschillende Nationale Parken in de Verenigde Staten, aangevuld met wereldsteden Las Vegas en Los Angeles. Dit is dé reis om in september of oktober te boeken, omdat de temperaturen stukken aangenamer zijn op de meeste plekken, met name in de grote steden. 
  • Thailand - ook hier reis je in september echt wel weer goedkoper naartoe dan midden in de zomer. Het scheelt je al snel honderd euro of meer om lekker in setpember op reis te gaan. 
  • USA Deep South - heel vergelijkbaar met de Grand Tour of the West. De zuidelijke staten in de VS zijn 's zomers heet en plakkerig. Om die reden wordt de rondreis Deep South niet in de zomer door ons georganiseerd. Gelukkig kun je in september nog 1 keer mee op deze bijzondere rondreis langs steden als New Orleans, Memphis, Nashville, Miami en Orlando! 

Check alle groepsreizen met vertrek in september hier

Singlereizen Sri Lanka

Blijf je liever in Europa? Dat kan natuurlijk ook! Reis bijvoorbeeld mee naar het prachtige Ierland, dat vaak een echte Indian summer heeft. Of boek een reisje naar Griekenland, waar de temperaturen in september zeer aangenaam zijn! Ontdek Slovenië vanuit een comfortabel appartement, of vlieg mee naar Kroatië of Italië voor een heerlijke nazomer. 

Groepsreizen in oktober

Steeds populairder wordt ook het maken van singlereizen in oktober! Je kunt mee naar Tanzania en Zanzibar, Californië, Vietnam (bijna vol), Egypte of een ultieme single reis naar Nepal maken waar je gaat hiken naar het basecamp van de Mount Everest! Ook de moeite: Bali in oktober. Stukken betaalbaarder, net zo warm en ontzettend veel rustiger dan midden in de zomer. 

Een andere, populaire aanrader is onze najaarsreis naar Zweeds Lapland. Een regio die zo mooi is, dat we niet alleen in de winterperiode gaan, maar juist ook in de herfstperiode. De dagen worden korter, de zonsondergangen zijn adembenemend mooi en we doen top activiteiten vanuit een fijn hotel. 

Single reizen november

November is de maand waarin niet heel veel singlereizen vertrekken. Je kunt in deze periode met Simi mee naar Jordanië, Marokko of Bali. We organiseren in deze periode minder reizen, maar daardoor komen de reizen die vertrekken vaak wel goed vol. 

Bali november

Dus: een single reis doen buiten het hoogseizoen? 

Jazeker! Reizen buiten het echte hoogseizoen heeft enorm veel voordelen. Natuurlijk, als je gebonden bent aan schoolvakanties wordt het lastig, maar heb je de mogelijkheid om zelf te beslissen wanneer je vertrekt? Overweeg dan zeker september en oktober als goedkoop alternatief voor het hoogseizoen. En stiekem is het ook wel leuk: als de meeste mensen lang en breed terug zijn van vakantie, heb jij nog iets om naar uit te kijken!