Nationale parken reis: de beste fotoplekken op een rij

Nationale parken reis: de beste fotoplekken op een rij

Als je aan het reizen bent, wil je natuurlijk je herinneringen vastleggen met de allermooiste foto’s op de mooiste plekken. Met de nationale parken rondreis van Simi Reizen, reis je door verschillende parken in de Verenigde Staten. Zo kom je dus langs hele bijzondere plekken die perfect zijn voor het maken van foto’s. Wij hebben de beste fotoplekken voor je op een rij gezet, zodat jij na de jongerenreis met de leukste foto’s thuiskomt!

Zion National Park bezoeken tijdens de groepsreis

De eerste stop van de nationale parkenreis is Zion National Park gelegen in Utah. Het belangrijkste gedeelte is Zion Canyon, een ravijn van 24 kilometer lang en 800 meter diep. Voor de mooiste foto’s kun je naar de volgende plekken gaan:

- Uitkijkpunt van de Canyon Overlook Trail

Om bij dit uitzichtpunt te komen, maak je een korte hike van ongeveer 1,6 km. Uiteindelijk kom je bij het uitkijkpunt waar je een prachtig uitzicht hebt over de Zion Canyon. Perfect voor een foto van de canyon.

- The Three Patriarchs

The Three Patriarchs zijn drie pieken van zandsteen. Na een korte hike kom je aan bij het uitzichtpunt, waar je een mooi uitzicht hebt over deze drie pieken.

- Towers of the Virgin

Achter het Zion Human History Museum bevindt zich de perfecte spot om de Towers of the Virgin te fotograferen. Deze plek is makkelijk te bereiken en perfect voor een toffe foto.

- The Watchman

Op een brug dichtbij Canyon Junction heb je een prachtig uitzicht over The Watchman. Hier kun je namelijk een foto maken van The Watchman met de Virgin rivier in de voorgrond.

Antelope Canyon

Op dag vier van de soloreis naar de nationale parken in Amerika, maak je een bezoek aan de Antelope Canyon. De Antelope Canyon bestaat uit twee canyons en is een indrukwekkende plek om te bezoeken. Omdat het een schitterende slot canyon is, is de canyon diep en smal, wat het een schitterende plek maakt. Deze canyon heeft geen uitgelichte fotoplekken, want het is een grote fotoplek. Met de solo reis van Simi Reizen krijg je een gegidste tour door de Antelope Canyon. Het is hier dus mogelijk om toffe groepsfoto’s te maken! Dit in tegenstelling tot veel andere parken, waarbij je per auto wordt opgesplitst. Houd je camera in deze canyon dus paraat, want hier kun je meest mooie foto’s maken! 

Bryce Canyon National park

Bryce Canyon National park is een van de parken die je met de singlereis van Simi Reizen bezoekt. Dit park is gelegen in de staat Utah en staat bekend om de Bryce Canyon. Sommige mensen noemen dit een van de mooiste parken van de Verenigde Staten. Dit zijn de beste fotoplekjes:

- Rainbow Point & Yovimpa Points

Bij het Rainbow Point & Yovimpa points heb je een prachtig uitzicht over de zuidkant van het park. Deze punten zijn makkelijk te bereiken vanaf de bijliggende parkeerplaats.

- Farview Point

Vanaf Farview Point kun je bijna alle rotsformaties uit het nationale park zien. Deze fotoplek kun je vinden aan de hoofdroute door het park heen. Dit is absoluut een prachtige plek voor een foto en dus zeker een stop waard.

- Bryce point

Bryce Point is het hoogste uitkijkpunt van deze canyon. Vanaf dit punt heb je een adembenemend uitzicht over de Bryce Canyon. Goed fotoplekje dus! Dit punt is te bereiken met een route van ongeveer 300 meter, dus bijna iedereen kan hier komen!

Arches National Park met de soloreis van Simi Reizen

Arches National Park is een park gelegen in de staat Utah. Dit park staat ook op het programma tijdens de nationale parken rondreis. Arches heeft haar naam te danken aan het feit dat je er meer dan 2000 bogen van zandsteen. Daarnaast kun je hier een aantal bijzonder rotsformaties vinden. Genoeg plekken dus om foto’s te maken! Hieronder staan een aantal highlights:

- Park Avenue

Als je vanaf het bezoekerscentrum van Arches wegrijdt, kom je al vrij snel bij Park Avenue. Dit is een pad met immens hoge zandmonolieten aan beide kanten van het pad. Dit is vernoemd naar de echte Park Avenue in New York City. Een uniek verschijnsel waar je zeker een foto van moet hebben!

- Courthouse towers

De Courthouse towers bestaan uit drie rotsformaties die je kunt fotograferen. Je kunt hier tijdens de rit door Arches National Park uitstappen of je kunt ze fotograferen vanaf het La Sal uitkijkpunt.

- Balanced Rock

Deze rots vind je naast de hoofdweg van Arches National park. Dit is een van de bekendste bezienswaardigheden in dit park. Leuk feitje: het deel van de rots dat wordt gebalanceerd is net zo groot als drie schoolbussen! Een bijzonder fotopunt dus!

- Landscape Arch

Het park heet Arches, dus natuurlijk kan een arch niet ontbreken op deze lijst. Je komt bij deze boog door ongeveer 2km van de Devil’s Garden Trail te lopen. Het bijzondere aan deze boog is dat de boog langer dan een voetbalveld is!

Grand Canyon

Een absoluut hoogtepunt van de nationale parken rondreis is de Grand Canyon. De Grand Canyon is zoals de naam al zegt een van de grootste canyons van de hele wereld. Deze canyon is ongeveer 446km lang en het diepste punt is 1800 meter diep. Een toffe plek voor toffe foto’s! Met de jongeren groepsreis van Simi Reizen bezoek je de North en South Rim. Dit zijn de beste fotospots:

- Yavapai Point

Yavapai Point ligt in de buurt van de zuidelijke ingang van het park en biedt een spectaculair panoramisch uitzicht op de kloof. Een absolute aanrader voor een toffe foto.

- Yaki Point

Yaki Point ligt niet op de hoofdweg, maar is niet lastig te bereiken. In de zomer moet je echter een shuttlebus nemen aangezien de wegen dan voor auto’s zijn afgesloten. Dit is een plek waar je unieke foto’s kunt maken van de kloof.

- Grandview Point

Grandview Point is een van de belangrijkste uitzichtpunten op Desert View Drive en is ook het startpunt van de Grandview Trail. Houd er wel rekening mee dat de weg naar dit uitzichtpunt erg steil is.

Canyonlands jongerenreis fotomomentjes

Een ander park dat je met de nationale parken singlereis van Simi Reizen gaat bezoeken is Canyonlands National Park. Dit park staat voornamelijk bekend om haar dramatische landschappen die zijn uitgehouwen door de Colorado rivier. Voor de mooiste foto’s moet je de volgende plekken zeker bezoeken:

- Shafer Canyon Overlook

Shafer Canyon Overlook biedt jou een prachtig uitzicht over de Shafer Canyon. Dit punt is met een auto te bereiken door middel van een pad dat zichzelf een weg door de vallei slingert. De perfecte plek voor de mooiste plaatjes.

- Grand View Point Overlook

De Grand View Point Overlook wordt beschouwd als een van de beste uitkijkpunten van dit nationale park. De wandeling volgt de rand van deze kloof met indrukwekkende panoramische uitzichten over het park.

- Mesa Arch

Pal aan de rand van een steile klif is Mesa Arch een populaire bestemming op Island in the Sky. Je kan de boog bereiken via een gemakkelijke wandeltocht van ongeveer 800 meter. Een bijzonder fenomeen in dit park en dus een hele toffe fotoplek!

- Horseshoe Bend

Horseshoe Bend ligt ten noorden van de kloof dichtbij het stage Page, Arizona. Om bij deze plek te komen moet je eerst ongeveer 6 kilometer lopen over een rotsachtig terrein. Het uitkijkpunt bij Horseshoe Bend ligt ongeveer 1000 voet boven de Colorado rivier en biedt een verbluffend fotomoment.

- Cape Royal

Cape Royal is te bereiken via een van de scenic drives in het nationale park. Van Cape Royal heb je een geweldig en open uitzicht wat zorgt voor prachtige foto’s. Vanaf deze plek kun je onder andere de Colorado River en de Watchtower op de zuidzijde zien.

 

Monument Valley

Monument Valley is een woestijngebied met rode zandstranden aan de grens tussen Arizona en Utah. Het staat bekend om de torenhoge zandstenen. Je kunt Monument Valley onder andere bereiken met de Tribal Park Loop, ook wel Valley Drive genoemd. Deze route begint en eindigt bij het visitor center van Monument Valley. Deze plek komt voor in verschillende films, met name Western films. Dat maakt deze plek heel bijzonder om te bezoeken. Dit zijn de beste fotoplekjes.

- Visitor Center

Dit is de plek waar de Valley Drive begint en eindigt. Vanaf deze plek krijg je de klassieke Monument Valley foto. Zeker een must dus!

- Forrest Gump’s Road

Een van de films die hier is opgenomen is Forrest Gump. Deze film kent bijna iedereen wel en daardoor is deze plek bijna een iconische fotoplek geworden. Forrest Gump’s Road vind je aan de noordkant van Monument Valley.

- Monument Valley Road

Als je de spectaculaire Mittens Buttes van dichtbij wilt fotograferen, dan kun je dit doen vanaf de Monument Valley Road. Deze weg loopt langs de immens hoge zandstenen en vanaf hier kun je de meest toffe foto’s maken.

Met deze groepsreis kom je dus langs ontzettend veel verschillende en mooie plekken, waar je de mooiste foto’s kunt maken. Houd je camera dus maar paraat tijdens deze prachtige reis! Zin in een leuke singlereis? Bekijk hier dan ons reisaanbod.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.