Alles over de nieuwe Georgië singlereis

Alles over de nieuwe Georgië singlereis

Verre groepsreizen Singlereizen Alleen op reis

De bestemming Georgië is terug van weggeweest! In 2023 kun je mee met een nieuwe Georgië singlereis. Georgië staat bekend om de schitterende bergen, de productie van heerlijke wijn, bijzondere bezienswaardigheden en heeft een rijke historie. Een unieke bestemming om te bezoeken tijdens een jongerenreis. Als jij in bent voor een echte natuurvakantie met mooie wandelingen en culturele activiteiten, dan ben je in Georgië op het juiste adres. In deze blog lees je alles over de vernieuwde rondreis Georgië.

Georgië groepsreis - Georgië als vakantiebestemming

Waar je bij Simi Reizen kunt kiezen uit bekende vakantiebestemmingen zoals Frankrijk, Griekenland, Kroatië en Italië, kun je ook kiezen uit meer unieke bestemmingen zoals Georgië, Bulgarije, Slovenië en Ecuador. Georgië is een zeer bijzonder land. Tijdens een groepsreis Georgië zie je gebouwen uit diverse tijden en in diverse bouwstijlen, geniet je van een hele gevarieerde natuur tijdens diverse wandelingen en ontdek je de hoofdstad Tbilisi. Je reist tijdens de singlereis Georgië samen met een gezellige reisgroep 18 tot 32 jarigen en geniet van een échte jongerenreis op een hele mooie en vernieuwende bestemming. 

Georgië single reis jongvolwassenen

Activiteiten tijdens de singlereis Georgië

Wandelen in de Georgische natuur 

De Georgische natuur is prachtig en zeer gevarieerd. Je ontdekt het tijdens de diverse wandelingen die op het programma staan tijdens de Georgië single reis. Juist door de bergschoenen aan te trekken kom je op plekken waar je bijvoorbeeld met een bus niet kunt komen. We maken een mooie wandeling door de Kvabiskhevi vallei op de zesde dag van de Georgië rondreis, onderdeel van Borjomi - Kharagauli National Park. Dit gebied bestaat uit meer dan 850.000 hectare bos en alpenweiden en is ook weer onderdeel van het lagere Kaukasus-gebergte. Door de lokale bevolking wordt dit stuk natuur beschouwd als een van de mooiste ongerepte landschappen van het land. Onderweg bezoeken we het Gelati complex, het klooster dat je hier kunt vinden werd al gebouwd in 1106. Onderweg genieten we tijdens de wandeling van schitterende uitzichten.

Op de zevende dag staat een mooie hike op de planning van de Georgië single reis, door de Okatse kloof, te vinden in het Dadiani Forest Park. Heel wat anders dan de dag ervoor, want we wandelen deels de route over hangbruggen door de canyon. Hierdoor geniet je van spectaculaire uitzichten in de beboste canyon.

Georgië wandelreizen jongeren

Tot slot trekken we de wandelschoenen aan voor een wandeling naar een mooie kathedraal op de tiende reisdag van de groepsreis Georgië. De kathedraal Gergeti Trinity ligt op 2170 meter hoogte, dus opnieuw is het een aanrader om je fotocamera mee te nemen en om je goede wandelschoenen aan te trekken. Deze klim is redelijk stijl, maar voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Bij helder weer tijdens de single reis Georgië geniet je tijdens het bewonderen van het uitzicht van het zicht op de besneeuwde Kazbegi berg die een hoogte heeft van maar liefst 5047 meter hoogte. Opnieuw een hike die niet mag ontbreken tijdens de singlereis Georgië.

Tbilisi ontdekken

Tbilisi is een leuk woord voor galgje, en tevens de hoofdstad van Georgië. Een kleine maar verrassende stad die zeker de moeite waard is. We vliegen op de eerste dag van de Georgië singlereis naar deze stad en slapen hier de eerste drie nachten en de laatste nacht. Op de tweede reisdag van de singlereizen Georgië genieten we van een citytour waarbij we te voet langs de historische gebouwen, terrasjes en prachtige huizen met schattige balkonnetjes lopen. Je zult zien dat Tbilisi een bijzondere mix is van de Westerse maar ook Oosterse cultuur. Ook oud en nieuw wordt hier afgewisseld. Waar je in de ene straat moderne mooie gebouwen ziet, kun je om de hoek misschien nog een Sovjet flat zien staan.

Tbilisi Georgië singlereis

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is het Narikala fort. We nemen tijdens de groepsreis Georgië een kabelbaan om het fort van dichtbij te bekijken en te genieten van een uitzicht over de stad Tbilisi. In de avonden dat we hier slapen kun je met je reisgroep heerlijk uit eten en een terrasje pakken.

Georgische wijn proeven 

Georgië staat net als vele andere landen bekend om de wijnproductie. Maar wat veel mensen niet weten, is dat ondanks Italië en Spanje ook heerlijke wijntjes produceren, dat wijn van oorsprong uit dit land komt. In Georgië wordt wijn al zo'n 8000 jaar geproduceerd in regio Kakheti. De gastvrije familie die werkt bij de wijnmakerij die wij bezoeken, ontvangt ons en verteld ons meer over de traditionele methodes die worden gebruikt. Maar de tour is natuurlijk pas echt compleet als we het wijn ook geproefd hebben. Dat gaan we dus zeker ook doen tijdens de singlereis Georgië!

De Georgische historie induiken 

Naast de eerder genoemde locaties bezoeken we tijdens de single reis nog een aantal prachtige locaties die ons meer informatie geven over de historie van Georgië. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Lavra Klooster, de Svetiskhoveli kathedraal, het Jvari Klooster, het Khertvisi fort, de kerk van de maagd Maria en meer. Ook een bezoek aan de uit rotsen gehouwen stad Uplistsikhe ontbreekt niet in het programma van de groepsreis (yup, deze locatie wil je even Googelen).

Leuk om te weten is dat het Jvari Klooster, de Svetiskhoveli kathedraal én de traditionele manier hoe wijn wordt gemaakt in Georgië alle drie op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Het volledige programma van de single reizen kun je nalezen op de Georgië groepsreis reispagina.

Georgië singlereis reisgenoten

De Georgië singlereis maak je samen mee met medereizigers tussen de 18 en 32 jaar. Per reisdata is er plek voor maximaal 25 personen. Meer dan de helft van de reizigers reizen standaard bij Simi Reizen alleen mee. Reizigers die samen reizen doen dit meestal in tweetallen bij de groepsreizen. Ook mensen die samen reizen boeken bewust een groepsreis en staan dus open voor het leren kennen van nieuwe mensen. Reizigers die Georgië boeken zijn mensen die houden van het bezoeken van een unieke bestemming, wandelen, natuur en cultuur. De reisbestemming heb je al als gemeenschappelijke interesse!

Veel reizigers ervaren een beetje gezonde spanning alvorens het boeken van een single reis en alvorens vertrek. Dat is heel normaal. Bedenk jezelf dat je hierin zeker niet de enige bent. Goed om te weten is dat je alvorens vertrek van de groepsreis Georgië online kennis kunt maken met je reisgenoten. Door het achterlaten van je telefoonnummer in Mijn Simi kunnen jullie samen een Whatsappgroep aanmaken. Sommige groepen vinden het ook leuk om fysiek al een keer met elkaar af te spreken voordat de singlereis Georgië van start gaat.

Nog een handige tip: Tijdig boeken zorgt ervoor dat je samen kunt vliegen met je reisgroep. In verband met deadlines voor groepstickets kunnen we dit kort voor vertrek van de groepsreis niet meer garanderen, omdat we dan afhankelijk zijn van de beschikbaarheid van individuele vliegtickets voor dezelfde vlucht. Boek dus tijdig je groepsreis Georgië om zeker te weten dat je gewoon met je reisgroep kunt verzamelen op de airport en in hetzelfde vliegtuig zit!

Georgië singlereizen

Vijf fun facts Georgië

  1. Fun fact Georgië 1 - Georgië ligt geografisch voor het grootste gedeelte in Azië, maar beschouwt zichzelf als een Europees land. Als die vraag dus voorbij komt bij een potje 30 Seconds, ga dan vooral de discussie aan!
  2. Fun fact Georgië 2 - Als je Georgië bezoekt is het handig om op alles voorbereid te zijn bij het inpakken van je koffer, het land kent maar liefst 12 klimaatzones. Alvorens je groepsreis Georgië ontvang je van ons een handige paklijst.
  3. Fun fact Georgië 3 - Ruim meer dan de helft van de bevolking is Georgisch-orthodox. De feestdagen Pasen en Kerstmis vinden hier ongeveer twee weken later plaats dan in Nederland. Dat de Georgiërs zo gastvrij zijn is trouwens echt waar, ze beschouwen toeristen als een geschenk van God.
  4. Fun fact Georgië 4 - Wijn komt van oorsprong uit Georgië. Met behulp van grote kleivaten wordt de oude methode nog steeds gebruikt voor het maken van amber wijn. Daarnaast worden nog diverse andere soorten wijn geproduceerd in het land. Tijdens de single reis Georgië bezoeken we ook een wijnmakerij!
  5. Fun fact Georgië 5 - Kutaisi is een van de oudste nog steeds bewoonde steden van Europa. Deze stad doen we aan tijdens de singlereis Georgië. Ook breng je een bezoek aan het Kaukasus gebergte, wat het hoogste gebergte is van Europa (tenzij je Georgië tot Azië rekent). Tijdens de groepsreis Georgië maak je kennis met drie UNESCO-werelderfgoederen.

Georgië groepsreizen 2023

In 2023 heb je de keuze uit vijf reisdata voor de Georgië singlereis. We raden je dus aan om er op tijd bij te zijn als deze rondreis Georgië op je bucket list staat. Alle reisdata zijn vanaf 2 januari 2023 om 10:00 uur exact boekbaar. Zeker weten dat je er op tijd bij bent? Op de reispagina van de Georgië rondreis jongvolwassenen kun je je onder het tabje data/prijzen inschrijven voor een eenmalige reminder. Dan ontvang je van ons tijdig een mailtje zodat je op tijd klaar kunt zitten. Daarna zullen we je mailadres verwijderen.

Helemaal op de hoogte blijven van nieuwe groepsreizen en de laatste plekken? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Meer wandelreizen voor jongeren

Benieuwd naar meer groepsreizen waarbij wandelingen zijn opgenomen in het programma? Vergelijk de rondreis Georgië dan zeker even met de Noorwegen/Zweden groepsreis, de Bulgarije singlereis, de Ierland groepsvakantie en de Marokko jongerenreis. Een compleet overzicht kun je vinden op de pagina wandelvakanties jongeren.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.