Overnachten in Johannisholm Zweden

Overnachten in Johannisholm Zweden

Als je een keer wilt kamperen of in een cabin wilt slapen op een manier zoals je het in je verbeelding voor je ziet, dan zou je toch echt eens af moeten reizen naar Noorwegen of Zweden! Hier kun je vaak campings vinden die midden in de natuur liggen en je echt dat 'adventure' gevoel geven. De place to be natuurlijk voor een avontuurlijke vakantie met Simi Reizen!

Tijdens diverse groepsreizen van Simi Reizen overnacht je in Johannisholm. Zo slaap je hier tijdens de Winter Zweden groepsvakantie en de Zweden Actief zomerreis in fijne Zweedse Cabins. Ook tijdens de Noorwegen/Zweden groepsreis verblijf je hier een aantal nachten, maar dan ga je kamperen! In deze blog vertellen we je alles over deze toplocatie in Zweden!

Waar ligt Johannisholm in Zweden?

Johannisholm is een dorpje in Zweden, te vinden in de provincie Dalarna. Dalarna ligt in midden zweden en staat bekend om de mooie bergtoppen, beken, meren, uitgestrekte bossen en 'echt natuur'! Johannisholm zelf ligt vlakbij het water, de rivier Vanån en tussen de meren Venjansjön en Örklingen. Daarnaast zit je echt middenin het bos. Bossen, meren en heuvels kun je overal in de omgeving vinden. Dit maakt het een echte outdoorlocatie voor een Zweedse natuurreis. Als het zonnetje in de avond zakt, kun je absoluut genieten van de mooie setting.

Johannisholm zweden, zweden groepsreizen

Johannisholm Zweden als overnachtingslocatie

Overnachten in de Zweedse Cabins

Tijdens de Zweden wintergroepsreis en de Zweden Actief zomerreis slaap je bij Johannisholm in typisch Zweedse cabins. Hier slaap je in met drie tot negen andere reisgenoten. Op basis van de heenweg met je uiteraard zelf beslissen met wie je graag een cabin wilt delen. Mannen en vrouwen slapen hierbij gescheiden. De cabins hebben een eigen douche en toilet en ook zijn er stopcontacten om je apparatuur op te laden. Daarnaast kunnen ze op slot als we weg gaan. 

Kamperen bij Johannisholm

Tijdens de Noorwegen en Zweden groepsreis overnachten we de eerste nacht in Johannisholm, voordat we daarna beginnen aan een tweedaagse kanotocht, waarbij we overnachten in de natuur. Nacht 3 en 4 slapen we ook in Johannisholm, waar we nog genieten van een mooie wandeltocht door het natuurgebied 'Gnupen'. De andere twee groepsreizen verblijf je enkel in Johannisholm, bij de Noorwegen en Zweden groepsreis gaat het om een rondreis. In een tent overnacht je op het terrein van Johannisholm.

Faciliteiten Johannisholm

Tijdens je vrije tijd kun je een spelletje spelen in de gezamenlijke ruimte en een kampvuuravond houden in de avond bij een van de kampvuurplekken. Daarnaast is het een aanrader om een noorderlicht app te downloaden als je mee gaat met de Zweden Winter groepsreis, want je hebt hier kans op het zien van het noorderlicht! Op de camping kun je een campingwinkeltje vinden voor snacks, snoep, frisdrank, souvernirs, ansichtkaarten en in de zomer ook ijsjes. Je hebt in Zweden trouwens geen wereldstekker nodig en het kraanwater is veilig om te drinken.

Gezellige avonden en vrije dagen Johannisholm Zweden

Bij iedere groepsreis Zweden zijn diverse activiteiten inbegrepen bij je reissom. Daarnaast kun je ook genieten van wat vrije tijd om zelf in te vullen. Indien je alles net wat actiever wilt maken, is het in de zomer mogelijk om ter plekke nog een kano of mountainbike te huren. Tijdens de Zweden Actief groepsreis kun je daarnaast optioneel deelnemen aan een nature safari, klimmen, raft building en riffle shooting. Ook kun je genieten van een wood fired sauna tijdens je groepsreis Zweden. In de winter is het ook mogelijk om een wood fired hot tub avondje toe te voegen, al is een avond al een sauna en hot tub avondje inbegrepen bij je reissom. 

zweden johannesholm overnachten groepsreis

Nieuwsgierig naar groepsreizen bij Johannisholm?

We hebben drie mooie jongerenreizen Zweden voor je in petto!

Zweden Actief groepsreis

 • 8-daagse Zweden Actief groepsreis met 18-39 jarigen
 • In de zomer: juli en augustus 2021
 • Verblijf alle nachten in een Zweedse cabin in Johannisholm en 1 nacht in de buitenlucht
 • Inclusief overnachtingen, meeste maaltijden ter plaatse, transfers, activiteiten en vluchten
 • Bush craft dag, hiken door het bos, tweedaagse kanotocht, hot tub avond, quad rijden en railway cycling

zweden actief groepsreizen leeftijdsgenoten

Zweden Winter groepsreis

 • 8-daagse Zweden Winter groepsreis met 18-39 jarigen
 • In de winter: december 2020 en februari 2021
 • Verblijf alle nachten in een Zweedse cabin in Johannisholm en 1 nacht in een zelfgebouwde winter shelter
 • Inclusief overnachtingen, meeste maaltijden ter plaatse, transfers, activiteiten en vluchten
 • IJsvissen, ijskarten, sneeuwschoenwandelen, winter shelter bouwen, sneeuwscootertocht, cross country skiing, hondensledetocht, schaatsen, hot tub en sauna avond

zweden winter groepsreizen

Noorwegen Zweden groepsrondreis

 • 15-daagse rondreis Noorwegen Zweden met 18-39 jarigen
 • In de zomer: juli, augustus en september 2021
 • Verblijf enkele nachten in een tent bij Johannisholm, de ander nachten op andere mooie plekke
 • Inclusief overnachtingen, transfer, activiteiten, tol en parkeergelden en vluchten
 • Wandeltoch Lybergsgnupen, tweedaagse kano-toht, wandeling Rondane NP, wandeling hoogste waterval Zweden en bezoek Fulufjället NP, Noorse fjorden bezichtigen, bezoek Trollstigen en bezoek Geiranger-fjord

Noorwegen zweden groepsreizen

Heb je vragen over een van deze gezellige groepsreizen? Neem dan gerust contact met ons op!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs