5 goede redenen om door Noorwegen en Zweden te reizen

5 goede redenen om door Noorwegen en Zweden te reizen

Toegegeven, zowel Noorwegen als Zweden staan niet in de top 10 van jongeren reisbestemmingen en zullen daar waarschijnlijk ook niet snel komen. Dat heeft vooral met het prijsniveau in beide landen te maken dat hoger ligt dan in Nederland, maar wat met een beetje planning goed te doen is. Hieronder vind je een aantal goede redenen om toch die rondreis te maken!

1. Ruige natuur en absolute rust

Op veel plekken waar we komen is het rustig, veel rustiger dan in andere landen. Je zult versteld staan van de natuur in Zweden waar we de eerste paar dagen zullen verblijven. Tijdens een tweedaagse kanotocht kom je in de sfeer en leer je je reisgenoten goed kennen. We ontdekken het bijzondere landschap van Zweden, gaan mountainbiken in de bossen en bereiden ons voor op het gedeelte van de rondreis dat in Noorwegen plaatsvindt.

Als we Zweden verlaten bezoeken we de hoogste waterval in het nationaal park Fulufjallet, waarbij we een mooie wandeling maken onder de waterval door.

Eenmaal in Noorwegen aangekomen zul je merken dat het landschap verandert. Er zijn meer en hogere bergen en op een gegeven moment zul je zelfs nog sneeuw zien liggen. Een ideale omgeving om te wandelen, rond te reizen en te genieten van de natuur. Conditioneel hoef je echt geen topconditie te hebben trouwens, we houden het allemaal rustig en voor iedereen te doen.

2. Vriendschappen voor het leven

Mensen die kiezen voor een rondreis door Scandinavie zijn over het algemeen mensen die houden van natuur, die houden van wandelen, actief zijn, maar vooral ook van gezelligheid. De avonden worden dan ook vaak gevuld met kampvuurtjes, spelletjes en een hoop gezelligheid. We hebben uit onze groepsreizen naar Noorwegen en Zweden al verschillende diepe vriendschappen zien ontstaan en merken dat het type mens dat deze rondreizen boekt vaak goed met elkaar overweg kan.

Noorwegen zweden reizen

3. Toeristische hoogtepunten van Scandinavie

Tijdens onze rondreizen bezoeken we, behalve de rust, ook de wat drukkere gebieden op met een aantal van de toeristische hoogtepunten van met name Noorwegen. Zo bezoeken we het beroemde Geirangerfjord, het stadje Andalsness waar de grote cruiseschepen aanmeren, maken we een wandeling in Rondane Nationaal park en bezoeken we Jotunheimen, het berggebied met hoge bergen. Ook bezoeken we de jostedalsbreen, 1 van de grotere gletsjers waar je eventueel een gletsjertocht op kunt maken.

Ook de zigzaggende weg naar boven, de zogeheten Trollstigen die wereldberoem is, rijden we tijdens deze reis.

4. Reizen met een groep

Als je voor de rondreis Noorwegen/Zweden kiest reis je samen met een groep gelijkgestemden, over het algemeen tussen de 18 en 28 jaar oud ongeveer. Het is echt een groepsreis, waarbij je samen kookt, samen eet en samen de tenten opbouwt en weer afbreekt. Je legt tijdens deze rondreis niet eens zoveel afstand af, maar doordat je in Zweden en Noorwegen op veel plekken maar 80 mag en kan rijden ben je wel vrij lang onderweg.

Reizen met een groep is ontzettend leuk, je hebt immers altijd aanspraak en kunt zelf een beetje uitkiezen met wie het klikt.

5. Wildlife

In zowel Zweden als Noorwegen komen wolven, lynxen, beren, herten, bevers en elanden voor. Ook rendieren kun je op sommige plekken al tegenkomen. Je zult merken dat met name in de ochtend en bij schemering 's avonds de kans op het zien van wilde dieren groot is. Met name herten en elanden zijn relatief makkelijk te vinden rond die tijden. Let goed op open vlaktes en bosranden, daar verzamelen de dieren zich vaak eerst.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs

Meer lezen