5 redenen om vroeg je groepsreis te boeken

5 redenen om vroeg je groepsreis te boeken

Tips en adviezen

Inmiddels wordt er weer als vanouds geboekt. Zowel voor verre reizen als voor reizen binnen Europa verwachten we dit jaar een absolute stormloop op de plekjes die we hebben. Nu reizen weer kan en niet langer afgeraden wordt door de overheid, staat iedereen (terecht) te trappelen. Het is aan te raden vroeg te boeken om een aantal verschillende redenen

1. Prijsstijgingen

Zoals je weet is er volop inflatie in de hele wereld. Dat betekent simpelweg dat alles duurder wordt. Ook wij merken dat onze partners, hotels, maar ook vluchten, duurder worden. Die kosten berekenen we noodgedwongen door, maarrrrrr....... als je al geboekt hebt ligt de prijs vast! De afspraken die we maken met onze partners voorzien erin dat we voor mensen die al geboekt hebben geen prijsverhogingen hoeven door te voeren. 

2. Samen vliegen als je eerder boekt

Wij boeken groepstickets. Dat is eigenlijk een soort reservering voor een bepaald aantal mensen op een bepaalde vlucht. Daardoor weten we exact de prijs van de vlucht en kunnen we onze reissom berekenen. Nog belangrijker: we kunnen daarmee garanderen dat je samen met je reisgenoten naar de bestemming vliegt. Omdat een groot deel van de reizigers single reist, is dat wel zo gezellig en prettig.

Maar, voor alle groepstickets gelden deadlines. Dat betekent dat als we bijvoorbeeld drie maanden voor vertrek nog onvoldoende boekingen hebben, we moeten inschatten of de reis door kan gaan. Soms kiezen we er dan voor om losse, reguliere vliegtickets te kopen. Die zijn niet per se duurder trouwens, maar we komen dan wel snel in de knoei met beschikbaarheid van tickets. Met een beetje pech heeft dat tot gevolg dat niet iedereen samen op dezelfde vlucht kan. 

3. Je helpt ons plannen

We proberen altijd zoveel mogelijk informatie te geven en zo ver mogelijk voor vertrek. Door op tijd te boeken kunnen we beter voorspellen welke groepsreizen vol zullen gaan. Dat zorgt ervoor dat we beter kunnen voorbereiden. 

4. Je hebt iets om naar uit te kijken

Op tijd je reis boeken geeft je behalve rust, ook een heleboel voorpret. Niks is leuker dan je alvast te verdiepen in je vakantiebestemming. Als de groep aardig vol is krijg je ook je inloggegevens en kun je alvast kennis gaan maken met je reisgenoten. In 2022 is dit nog iets later dan je van ons gewend bent ivm covid, maar vanaf 2023 zullen we weer sneller de reisgenoten zichtbaar maken. 

5. Beperkte capaciteit door corona

Voor luchtvaartmaatschappijen is het enorm lastig om te anticiperen op wat er gebeurt in het komende jaar. In 2020 hebben ze van volledige vluchtschema's terug moeten schakelen naar bijna niks. Dat leverde bijzondere beelden op van honderden geparkeerde vliegtuigen op Schiphol en op andere vliegvelden. Het is met een vliegtuig helaas niet zo eenvoudig om de capaciteit weer op te krikken. Daarnaast zijn luchtvaartmaatschappijen voorzichtig. Immers, je kunt niet opnieuw zo snel alles afschalen. Om die reden is het aantal vluchten voor zomer 2022 een stuk beperkter dan in 2019 het geval was. Dit levert bijna automatisch hogere vluchtprijzen op. 

Daarnaast hebben airlines zich massaal in de schulden gestoken om de coronacrisis te overleven. We komen straks op een punt dat er torenhoge vluchtprijzen ontstaan en aan de andere kant er gewoon simpelweg geen plek gaat zijn op de vluchten. Dat betekent dat wie niet op tijd boekt, gewoon pech gaat hebben

Rondreizen

Grootste twijfels

Veel mensen zijn een soort eeuwige twijfelaar. Veel nadenken, twijfelen, nog meer twijfelen, knoop doorhakken, maar toch nog maar even doortwijfelen.....met als gevolg dat we meer dan eens mensen teleur moeten stellen dat het echt niet meer lukt om ze mee te nemen op een groepsreis

De grootste twijfels op een rij:

  1. Ben ik de enige die alleen reist? 
  2. Wat als iedereen veel ouder/jonger is dan ik? 
  3. Ben ik wel geschikt voor een groepsreis? 
  4. Heb ik wel tijd voor mezelf? 

Gelukkig zul je merken dat iedereen het min of meer spannend vindt om zich zomaar aan te sluiten bij een single vakantie. Hèt voordeel van onze groepsreizen is dat je altijd met mensen reist die in ieder geval niet opeens 50 jaar ouder zijn dan jijzelf. Natuurlijk, er is een verschil tussen iemand van 20 en iemand van 30, maar een stuk minder dan tussen iemand van 20 en 70. En daarnaast: bij hoeveel van jouw vrienden check je eerst hun exacte leeftijd voor je met ze praat? Je kiest mensen toch uit op hoe het klikt en niet op hoe oud ze exact zijn. In de praktijk zien we maar al te vaak dat leeftijden totaal irrelevant zijn als je eenmaal onderweg bent. 

Of je geschikt bent voor een groepsreis hangt samen met de vraag of je wel tijd voor jezelf hebt. Al onze groepsreizen zijn zo ingericht dat er tijd voor jezelf overblijft. Die tijd moet je vaak wel zelf echt even opzoeken, want vaak is het zo gezellig dat je je niet makkelijk van de groep los maakt. Houd er rekening mee dat een rondreis altijd intensiever is dan een reis vanaf een vaste locatie. 

Vroeg boeken reizen

Risico's van vroeg je vakantie boeken?

Echte risico's zijn er eigenlijk niet, want:

  • Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Een pakketreis wordt altijd gedekt door de SGR, die garant staan voor de touroperator in het geval van een faillissement (niet aan de orde, maar wel belangrijk om te weten).
  • Als reisorganisator zijn we er daarnaast voor je om hulp en bijstand te verlenen als er iets gebeurt. Dat betekent dat we je altijd zullen helpen indien iets anders gaat dan gepland. Als er ter plaatse iets gebeurt waardoor de reis niet voortgezet kan worden, bijvoorbeeld een vulkaanuitbarsting of ander natuurgeweld, dan is het onze verantwoordelijkheid om je weer veilig thuis te krijgen. 
  • Overweeg een annuleringsverzekering af te sluiten. Die dekt persoonlijke schade. Denk daarbij aan bijvoorbeeld een gebroken been vlak voor vertrek, een nabij familielid dat komt te overlijden of andere ingrijpende zaken waardoor je je reis niet kunt maken. Ook een positieve corona-test wordt gedekt (in ieder geval bij de verzekering die Simi aanbiedt).
  • Stel dat corona toch weer de kop opsteekt en we alsnog niet kunnen afreizen, dan krijg je binnen veertien dagen je geld terug. Je mag natuurlijk ook omboeken naar een reis die wel door kan gaan, maar dat bepaal je zelf. 
  • Dit jaar betaal je in plaats van 25% slechts 15% aan om je plek vast te leggen. Het restant betaal je pas enkele weken voor vertrek. Je ontvangt daarvoor vanzelf een herinnering. 

Dit jaar, na twee intensieve jaren, is het weer tijd om de wereld te herontdekken. Trek er op uit, waar dan ook en geniet! 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.