Regenseizoen Malediven

Regenseizoen Malediven

Verre groepsreizen

Gemiddeld is het op de Malediven altijd rond de 30 graden. Datzelfde geldt voor de temperatuur van het water. Die ligt ook rond de 30 graden, wat meer dan aangenaam is! 

De Malediven zijn een eilandengroep in de Indische Oceaan. Rondom 26 atollen liggen vele eilandjes. Op veel eilanden kun je bekende resorts vinden. Als je je groepsreis Malediven met Simi boekt, verblijf je op een lokaal eiland in een prettig guesthouse (met airco). Een unieke belevenis met een boordevol programma met typisch Maledivaanse activiteiten. 

Regenseizoen Malediven

De Malediven zijn het hele jaar door uitstekend te bezoeken. Het hoogseizoen ligt tussen december en april. Dit zijn de maanden waarin gemiddeld het minst regen valt. Dit zijn vanzelfsprekend ook de duurste maanden. Zowel vliegtickets als accommodatie zijn in deze periode duurder dan in de periode waarin meer regen valt. 

De periode tussen mei en november is relatief nat. Maar, vergis je niet. Veel mensen maken bij "regen" gelijk de koppeling met het druilerige, langdurige grijze weer zoals we dat in Nederland kennen. Dat is gelukkig niet hoe het in werkelijkheid is. Je moet in de periode met meer regenval vooral denken aan korte, pittige buien. Deze kunnen zowel overdag als 's nachts vallen.

De kans dat je echter langdurig in de regen terecht komt is echter nihil. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat we ons reisprogramma aanpassen aan de omstandigheden. Na een felle regenbui is snorkelen bijvoorbeeld minder leuk, omdat het water dan wat troebel kan zijn. We passen ons reisprogramma altijd zo aan dat je optimaal kunt genieten. 

Toch heeft reizen wel voordelen, ook in de periode waarin het natter is. Haaien en Manta's worden vooral tussen maart en september gespot (walvishaaien, ongevaarlijk). 

Daarnaast moet je erop letten dat je je niet blind staart op pure regenval, maar ook kijkt naar het aantal zonuren per dag. Zoals je in onderstaande tabel ziet is er altijd zon, met de maand november als "minst zonnige" maand. Maar.....vergeleken met Nederland, waar het aantal zonuren zelfs tussen mei en augustus niet boven de 6.5 uur komt. In november, december en januari heb je in Nederland zelfs maar anderhalf uur per dag zon.

Dus tel uit je winst en ontsnap aan het gebrek aan zon! 

Neerslag en zonuren Malediven per maand

Maand Jan Feb Maart April Mei Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec
Zonuren 9 10 9 9 8 7 7 7 7 8 6 7
Regen in mm 95 50 70 130 200 190 165 190 215 220 200 170

 

Zoals je ziet valt er gedurende het hele jaar wel regen op de Malediven. De hoeveelheid wisselt wel sterk. Reken in de periode tussen april en december op regelmatig een korte, pittige regenbui. De vraag is of dat wel zo vervelend is. Het zorgt er namelijk ook voor dat het er relatief groen is. Ook is de temperatuur nog altijd rond de dertig graden en geloof ons maar: regen bij 30 graden is heel anders dan regen in Nederland. 

Hoogseizoen en laagseizoen Malediven

Het hoogseizoen ligt in de droge periode. Dit is de periode waarin vluchten en accommodatie significant duurder zijn dan in andere maanden van het jaar. Het kan dus zeker de moeite zijn om ook naar andere maanden te kijken. 

Ben je gebonden aan een bepaalde periode om te reizen? Laat je dan niet afschrikken. Zowel qua weer als qua beleving zul je de Malediven nog altijd aantrekkelijk vinden en een onvergetelijk mooie reis beleven. Tropische stranden, helderblauw water, duizenden vissen en fantastische uitzichten staan je te wachten!

"DE" Malediven

Er bestaat niet zoiets als "DE" Malediven. Het is een verzamelnaam voor een groot gebied met eilanden. Tijdens onze singlereizen Malediven verblijf je op het eiland Dhiffushi. De Malediven bestaan uit maar liefst 26 atollen met 288 eilanden. Deze liggen verspreid en tussen de eilanden kan soms een lange vaartijd liggen. Om die reden kun je op de Malediven bijvoorbeeld ook gebruik maken van watervliegtuigen om reistijden te beperken. 

"Ons"  Dhiffushi is een eilandje ongeveer 45 minuten per boot vanaf de hoofdstad Malé. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.