Reizen als stelletje

Reizen als stelletje

Steeds vaker worden onze groepsreizen geboekt door stelletjes. Hoewel niet al onze reizen even geschikt zijn om te boeken als je een relatie hebt, kun je je prima aansluiten bij een groepsreis, ook als je samen op pad wilt.

Het grootste voordeel is dat je altijd aanspraak hebt binnen een groep. Hoe leuk het ook is om samen als stelletje te reizen, het is ook een beetje saai als je geen andere mensen om je heen hebt en alleen elkaar hebt. 

Andere voordelen:

  • Je hebt een groep leeftijdsgenoten om je heen
  • Je vakantie wordt lekker interactief
  • Je hebt voldoende tijd samen, maar kunt ook los van elkaar dingen ondernemen

Wel of niet geschikt? Welke reizen kun je prima als stelletje boeken?

Alle reizen kun je boeken als stelletje, maar bij sommige reizen heb je maar heel beperkt de mogelijkheid om ook even samen tijd door te brengen. Zeker bij rondreizen ben je toch echt onderdeel van de groep en zul je een veel actievere rol moeten aannemen in de groep. In het verleden hebben meerdere mensen dit gedaan die een relatie hebben en dat gaat altijd prima, maar vereist wel dat je goed nadenkt over je rol in de groep en vooraf goed doorspreekt wat je allebei van de reis verwacht. 

Ook de verschillende rondreizen in de USA zijn prima als stelletje te boeken, maar zeker daar is rekening houden met je reisgenoten wel echt van belang, omdat je bij een rondreis toch een ander soort reis hebt dan wanneer je een week op een vaste locatie in een hotel zit. 

Hoewel er meer reisorganisaties zijn die reizen voor couples aanbieden, zijn er geen reisorganisaties te vinden die ook nog eens een specifieke leeftijdsgroep afbakenen. Als je met je eigen leeftijdsgenoten op pad bent is je vakantie toch anders dan wanneer je met mensen reist die misschien al kinderen hebben of veel ouder zijn dan dat je zelf bent. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet gezellig kan zijn, maar we kunnen ons zo voorstellen dat het wel leuk is om te reizen met mensen van ongeveer je eigen leeftijd en met hen nog even een drankje te doen 's avonds.

Groepsreizen die prima geschikt zijn om als stelletje te boeken zijn bijvoorbeeld:

  • Frankrijk Actief en Actief PLUS - deze reizen vinden plaats in Zuid Frankrijk. Het is een kampeervakantie waar je bijna elke dag een geplande activiteit hebt met de hele groep, maar ook genoeg tijd hebt om zelf je ding te doen. Je hoeft dus niet de hele dag bij elkaar te zitten als groep. 
  • Groepsreis Malediven - we weten zeker dat je hier als stelletje perfect kunt verblijven. Je hebt samen een tweepersoonskamer. Een deel van het programma ligt vast, waaronder de duikcursus die je tijdens de reis volgt. 
  • Kroatië - of je nu met het vliegtuig naar Kroatië wilt of met de touringcar, de beide reizen die we organiseren in Zuid-Kroatië zijn ideaal voor stelletjes. Op de kampeerlocatie kun je een tentje samen krijgen. In het appartement heb je samen een eigen kamer. Er zijn twee verschillende reizen die aangeboden worden. 

Samen reizen, maar in een groep

Soms vinden stellen het spannend om mee te reizen met een groepsvakantie. Maak je echter niet te druk: je hoeft niet de hele dag "gezellig" te doen en mensen accepteren het over het algemeen ook prima dat je als je een relatie hebt ook samen tijd door wilt brengen. 

Wel aanpassen

Toch moet je als je ervoor kiest om in een groep te reizen, vantevoren wel bedenken dat je je aanpast. Als je de hele reis uitsluitend aan elkaar geplakt zit is dat voor je medereizigers ook geen feest natuurlijk. Als je dus overweegt om samen mee te gaan met een reis in een groep is het best belangrijk om vooraf even door te spreken hoe je dat aan gaat pakken. Hoeveel vrijheid geef je elkaar, wat zijn jullie verwachtingen, enzovoorts.

Eigen tentje

Voor steeds meer van onze jongerenreizen stellen we ook tentjes beschikbaar waar je als stelletje samen kunt slapen. Hoewel we overwegend vierpersoonstenten gebruiken, snappen we dat het fijn is om als je een relatie hebt niet met twee vreemden in een tent te verblijven. Op steeds meer campings hebben we dan ook kleinere tweepersoons tenten beschikbaar met een luchtbed of twee slaapmatjes erbij. Let op: we kunnen dit uitsluitend op aanvraag doen, dus als je samen wilt reizen en een tweepersoonstentje wilt, vragen we je even een berichtje te sturen per mail of via facebook. 

Samen reizen, maar wel met leeftijdgenoten

Doordat je niet alleen maar als stel op pad bent, kom je tijdens je jongerenvakantie met Simi met veel meer andere jongeren in aanraking. Dat maakt de vakantie dubbel leuk, want je bent zowel met je maatje op pad als met andere mensen. Dat zorgt ervoor dat je niet 24 uur per dag op elkaars lip zit, maar ook gelegenheid hebt om te relaxen met andere mensen. Een soort best of both worlds dus!

Topbestemmingen voor stelletjes

Een groot gedeelte van het reisaanbod kun je eenvoudig boeken als stel. Als je bij boeking aangeeft dat je samen reist houden we hier ook rekening mee bij de indeling van kamers/tenten. Bij rondreizen geldt dat je meer met de groep om je heen te maken hebt omdat je een meer georganiseerd programma hebt. Bij reizen die vanaf een vaste locatie de activiteiten ondernemen heb je over het algemeen meer vrijheid. Onze groepsreizen bestaan deels uit singles, deels uit vriendengroepjes en deels uit stelletjes. Juist de combi maakt onze groepsreizen zo ontzettend gezellig. Niet voor niets reizen meer en meer jongeren met Simi naar alle uithoeken van de wereld!

Groepsreis als stelletje Stelletjes reizen couples

Dus: ga voor een actieve vakantie met leeftijdsgenoten, maak je vooral niet druk en geniet van een heerlijke reis! 

terug naar blogs

Meer lezen