Tijdig boeken - Dit is waarom we niet aan kortingen doen

Tijdig boeken - Dit is waarom we niet aan kortingen doen

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Wij bij Simi Reizen doen niet aan last minute prijzen, maar ook niet aan vroegboekkortingen voor onze groepsreizen. Om jullie het hele jaar door de beste prijs te kunnen bieden hebben wij ervoor gekozen de prijzen zoveel mogelijk gelijk te houden. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Toch een beetje profiteren van een iets lagere prijs? Overweeg dan om een reis te boeken buiten het hoogseizoen of je groepsreis tijdig te boeken! 

Een reis buiten het hoogseizoen is bijna altijd goedkoper omdat de vliegtickets dan minder kosten. Dit kan bij sommige reizen en vertrekdata wel tot 300 euro schelen! Over het algemeen is de prijs die je ziet staan van onze jongerenreizen in september redelijk gelijk aan de prijs die je in juni ziet staan. Dit lukt ons niet altijd, omdat we dus afhankelijk zijn van de prijzen van de vliegtickets. In dit blog geven we je meer informatie over reizen waarbij we je het zeker aanraden om tijdig te boeken, aangezien ze snel vol lopen.

Wat is het beste moment om een groepsreis te boeken? 

Wij bij Simi Reizen krijgen vaak de vraag: "Wat is het beste moment om bij jullie een groepsreis te boeken?" Nou, we kunnen dit natuurlijk niet voor jou bepalen, want dit is afhankelijk van vele factoren. Qua prijs maakt het niet uit wanneer je boekt, omdat de prijs in september nagenoeg gelijk is aan de prijs die je in juni ziet staan. De prijzen staan in de meeste gevallen al vast, ook voor de zomerperiode. In enkele gevallen zijn we genoodzaakt de prijzen te verhogen. Dit heeft te maken dat de prijzen van de vliegtickets vaak stijgen als het hoogseizoen nadert. Ons advies is om altijd tijdig te boeken, omdat je dan verzekerd bent van jouw voorkeurbestemming op de datum wanneer je graag op vakantie wilt. Om je een beetje te helpen, kunnen we je wel inzicht geven welke groepsreizen vroeg geboekt worden en welke reizen vaak pas op een later moment vol raken. Echter hebben we geen glazen bol, dus kunnen we nooit 100% garantie geven dat dit bij elke vertrekdatum volledig naar onze verwachting gaat.

VS/Canada groepsvakanties: Boek tijdig 

De rondreizen USA & Canada worden over het algemeen vroeg geboekt en kunnen daarom al vroeg in het seizoen vol zitten. De ervaring leert dat deze groepsvakanties vanaf februari steeds schaarser worden, afhankelijk van de vertrekdatum. Boek deze bestemming dus ruim van tevoren, zo weet je zeker dat je een plekje bemachtigd voor deze unieke roadtrips. Daarnaast heb je dan nog genoeg tijd om je voorbereidingen te treffen. Bijvoorbeeld om vast wat meer informatie op te zoeken over de bestemmingen die je bezoekt en om je ESTA tijdig aan te vragen. We raden je aan de ESTA pas aan te vragen wanneer bekend is dat de reis definitief doorgaat, ook al gaat 98% van de groepsreizen gewoon door! 

Glacier National Park

Kroatië jongerenvakantie: Tijdig boeken 

De jongerenreizen naar Kroatië zijn immens populair bij Simi Reizen. Doordat deze groepsreis relatief vaak wordt geboekt door groepjes, kunnen bepaalde vertrekdata snel vol raken. De reisdata vanaf halverwege juli tot halverwege augustus zaten afgelopen jaren altijd voor 100% vol. We verwachten dat het nu ook weer snel gaat gebeuren. De data in de eerste en laatste vertrekweek raken gemiddeld iets minder snel vol, maar zijn het afgelopen jaar wel allemaal doorgegaan. 

De maximale groepsgrootte van deze bestemming is groot, mede omdat alle drie de leeftijdsgroepen aan deze reis kunnen deelnemen. Hierdoor heb je meestal wel tot april de tijd om te boeken, maar het kan snel gaan! Als je met een grotere groep wil deelnemen adviseren we je zeker om wel tijdig te boeken. Maar zoals we al zeiden; als je gegarandeerd een plekje wilt op jouw voorkeursdatum, dan raden we je aan om snel de knoop door te hakken.

Kroatië

Jongerenreizen met minder beschikbare plekken 

Een aantal soloreizen hebben een beperkt aantal plaatsen. Dit is omdat deze groepsreizen vaak heel specialistisch of nieuw zijn in ons aanbod en we eerst willen ontdekken hoe populair deze reis/bestemming is. Daarnaast houden we er rekening mee dat de groepsgrootte niet te groot wordt bij de groepsrondreizen, aangezien het bij dit soort reizen het leukst is om met maximaal 20 personen de groepsreis te beleven. Enkele voorbeelden van dit soort jongerenreizen zijn de rondreizen Costa Rica, Peru, Sri Lanka en Jordanië.

Groepsreizen waarbij je meer tijd hebt 

Er zijn natuurlijk ook groepsreizen waar je minder snel bij hoeft te zijn. Dit is niet omdat ze minder populair zijn, of niet vol raken, maar dit komt vooral door de vele vertrekdata en de grootte van de groepen. Zo zul je zien dat onze vakanties naar Frankrijk en Slovenië vaak pas twee maanden voor vertrek vol beginnen te raken. Indien je gebonden zit aan een specifieke week, bijvoorbeeld vanwege werk, dan is het wel raadzaam om niet te lang te wachten. 

Er zijn ook nog reizen waarbij vaak nog wel enkele plekjes beschikbaar zijn, maar waar de prijs tegen de zomer kan toenemen. Dit geldt met name voor de groepreizen naar Ierland en Noorwegen. Deze bestemmingen stijgen vaak in prijs omdat de vliegtickets duurder worden in deze periode. 

Als je nieuwe dingen wilt ontdekken, van de zon wilt genieten en er even heerlijk tussenuit wilt, zijn de reizen naar Macedonië en Montenegro ideaal. Deze reizen hebben veel vertrekdata en zijn om die reden ook relatief langer beschikbaar.  

Denk goed na voordat je een singlereis boekt 

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je pas een groepsreis boekt als je zeker weet dat je de reis die je op het oog hebt, ook echt wilt gaan doen. Wij vinden het belangrijk dat je, buiten de bestemming, ook een goed gevoel hebt bij de groepsreis die je wilt gaan maken en dat je hebt bekeken of de Simi reizen ook goed bij je voorkeuren passen. Boek pas echt als je 100% zeker weet dat de reis goed bij je past en dat je vakantie hebt op de vertrekdatum die je op het oog hebt. Je kunt beter wachten en misschien pech hebben, dan door overhaaste beslissingen een verkeerde keuze maken. Twijfel je tussen een aantal reizen? We adviseren je graag!

Benieuwd naar hoeveel plekken er per nog beschikbaar zijn voor jouw voorkeursbestemming en datum? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kun je meer lezen over de minimumdeelname en groepsgrootte per bestemming.

Singlereis boeken?

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.