Roadtrippen in de USA met leeftijdgenoten

Roadtrippen in de USA met leeftijdgenoten

Een roadtrip zou eigenlijk bij iedereen op de bucketlist moeten. Muziekje, ondergaande zon, imponerende landschappen en het vrije gevoel van het reizen door de VS zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Of je nu over de Highwat 1 rijd langs de Californische kust of de prachtige Highway 1 in Canada, in beide gevallen zul je ervaren hoe groots Noord Amerika eigenlijk is.

Bij Simi heb je keus uit vier verschillende roadtrips door de USA die je alleen of met vrienden boekt, maar in groepsverband uitvoert. Je bent dus de gehele reis met leeftijdsgenoten op pad, maar reist per 4 personen in een eigen SUV. Ideaal!

Rondreizen USA 2018

Roadtrips VS in het kort:

  1. Per vier personen reis je met een SUV
  2. Je kunt gewoon de reisbegeleider volgen en het dagprogramma zoals we dat opgesteld hebben, maar.....je kunt in overleg ook je eigen plan trekken, zolang je op het afgesproken tijdstip bij het hotel bent. 
  3. Ultieme flexibiliteit. Hoewel we een groot deel samen reizen in de praktijk, heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld eens extra vroeg op te staan voor een zonsopgang, maar kun je ook met vier personen kiezen om bijvoorbeeld paard te rijden in Wyoming, te raften in de Grand Tetons of een omweg te rijden die anderen niet per se willen.
  4. Alle reizigers tussen de 18 en 35
  5. Reis incl. retourticket, autohuur en hotelovernachtingen
  6. Ideale combi van een groepsreis en roadtrip. Geen suffe touringcars, geen eeuwig wachten op "de laatste" en toch de gezelligheid van een groep.

Roadtrips ~VS~

USA Roadtrips 2018

Met keus uit vier verschillende groepsreizen is Simi Reizen 1 van de grotere aanbieders van singlereizen / groepsvakanties naar de VS. De trips die we hebben uitgezet zijn vaak net iets korter dan van andere reisaanbieders omdat we ervan overtuigd zijn dat je beter een keer terug kunt gaan naar een ander gebied dan in no time overal doorheen te moeten racen. 

Roadtrip 1 - Rondreis USA / Canada

Een rondreis door zowel Canada als de VS. We beginnen onze rondreis in Calgary in Canada, vanwaar we eerst de Rocky Mountains ontdekken. Hoewel het gedeelte rondom Banff en Jasper best toeristisch is, merk je daar onderweg niet zoveel meer van. We rijden de Icefields Parkway en hebben onderweg kans op het zien van allerlei dieren, waaronder natuurlijk beren. In onze SUV's reizen we dwars door het nationale park. De ruige natuur, gletsjers en de grote meren en bossen die we onderweg tegenkomen zijn enorm de moeite waard. 

Vanuit Banff reizen we vervolgens naar het truckerstadje Kalispell in Montana, VS. Een hele gewaarwording, want toerisme komt er nauwelijks. Vanuit hier reizen we via Glacier National Park en de Road to the Sun naar Great Falls, ook in Montana. 

Met name op dit stuk van de reis zul je merken hoe roadtrippen in de US eigenlijk is. Lange afstanden, weinig auto's op de weg (behalve in Glacier NP) en zeker in Montana zul je zien dat er veel grote pickups rijden. Onderweg komen we soms wel 100 kilometer geen tankstation tegen, dus bij deze rondreis boek je echt een natuurvakantie. 

Meer weten over deze rondreis? 

Rondreis USA Canada

Roadtrip 2 - Rondreizen Californië

Er is zoveel te vertellen over en te zien in Californie dat je het gewoon met je eigen ogen moet zien. De immense Golden Gate bridge, San Francisco, Los Angeles, maar ook indrukwekkende natuurparken zoals Yosemite National Park en het Sequoia National Forest zijn meer dan de moeite waard. Hoewel het in Californië drukker is dan in veel andere staten waar we onze roadtrips doen, merk je daar als je de grote steden eenmaal achter je gelaten hebt niet zoveel meer van. 

De Highway 1 die we in het laatste deel van deze groepsreis rijden geeft misschien, samen met route 66, wel het meest ultieme roadtrip-gevoel dat je kunt krijgen. Behalve zonnig weer reis je in deze vakantie langs de geweldige kust van de pacific ocean, met onderweg surfstadjes, verlaten stranden en geweldige uitzichten. 

Ook Yosemite met haar echte Californische mentaliteit, de vele klimmers die de Half Dome of de top van El Capitain proberen te bereiken en de gezellige drukte zorgen voor een heerlijk ontspannen vakantie met meer afwisseling dan je kunt bedenken vooraf. De immense steden San Francisco en Los Angeles zijn een waar genot om te ontdekken tijdens deze reis. 

Californie groepsreizen

Meer weten? Rondreis Californie 18-35

Roadtrip 3 - Best of the west - Nationale Parken

Geen enkele rondreis die we aanbieden komt door zoveel nationale parken als deze. Beginnend en eindigend in bruisend en spectaculair Las Vegas biedt deze rondreis een fantastische roadtrip door verschillende landschappen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Monument Valley, dat het decor geweest is van vele westerns. Maar, ook de beroemde Horseshoe bend in de Colorado River staat op het programma, het spectaculaire Bryce Canyon en Zion National Park, Arches National Park, Canyonlands National Park, Antelope Canyon, de Grand Canyon (zowel north rim als south rim), Death Valley en natuurlijk Los Angeles en Las Vegas als grote steden die het feest compleet maken. 

Tijdens deze rondreis verblijven we in totaal twee nachten in Las Vegas. 1 nacht in de buurt van Fremont Street, het oude gedeelte van Las Vegas waar je elke twee meter wel iets anders bijzonders tegenkomt. Een aanrader is de zipline over fremont street, de heart attack grill vor wie wil en natuurlijk de nieuwe fear the walking dead attractie.

De laatste avond in Vegas verblijven we in een hotel op de Las Vegas Strip. Een heel andere setting, maar minstens zo spectaculair. 

De Nationale Parken die we tijdens deze rondreis gaan bezoeken zijn extreem afwisselend en hoewel je een groot deel van de reis in de woestijn rijdt zul je nooit verveeld raken van het bijzondere landschap met rotsformaties, kleurverschillen en mooie stadjes. Een wild-west gevoel krijg je zeker tijdens deze reis! 

Meer weten over deze reis door het wilde westen? 

rondreizen west usa

Rondreis 4 - dompel jezelf onder in natuur in Alaska

Alaska spreekt tot de verbeelding. De ruigste staat van de Verenigde Staten, waar inwoners jaarlijks een bonus krijgen om er te wonen is een spectaculaire natuurbelevenis. Tijdens deze rondreis Alaska ga je met campertrucks dwars door Alaska, rijden we over gravelroads en beleven de ultieme roadtrip in een staat waar zelfs de meeste kleine dorpjes op de kaart weergegeven worden als stad. Een plek waar je tijdenlang niks tegenkomt behalve natuur, waar wilde dieren in grotere getalen aanwezig zijn dan mensen en waar de natuur nog vrijwel ongerept is. Bij deze roadtrip in Alaska reis je met campertrucks en combineren we kamperen op de mooiste plekjes met een rondreis langs bijzondere plekken in Alaska. Een aantal excursies zijn standaard inbegrepen bij deze singlereis.

Meer weten over de rondreizen Alaska? 

Rondreizen Alaska

Avontuur en roadtrippen, maar dan samen

Het mooie van roadtrippen door de VS met Simi is dat natuurlijk een groot deel van de rondreis al voor je geregeld is. We kennen mooie plekken en doordat je flexibel reist kun je zelf met wat vooronderzoek je reis nog beter maken. 

Welke rondreis het beste bij je past bepaal je zelf. De rondreis Alaska en de rondreis USA/Canada zijn vooral natuurvakanties waar je heel veel in de echte wildernis bent. De rondreis door Californië en de rondreis door het midwesten van de USA zijn reizen waarbij je meer stedelijke gebieden zult zien. Elke reis heeft unieke elementen en even bijzondere hoogtepunten. Zo is Monument Valley een aanrader, maar is ook Yellowstone onvergetelijk. Yosemite National Park is wat drukker in de zomer, maar is wel een must-see als je ooit naar Californie reist. 


Simi Roadtrips - dagelijks

De simi roadtrips hebben overal een soortgelijke opbouw. We staan redelijk op tijd op, ontbijten als groep samen, waarbij we ofwel een starbucks of supermarkt opzoeken of wat uitgebreider eten. Veel van de hotels en motels waar we verblijven bieden een gratis eenvoudig ontbijt aan met cornflakes en wafels. 

Tijdens deze rondreizen zit je veel in de auto. Dat kan ook bijna niet anders, want de afstanden zijn groot over het algemeen. Bij de rondreis Californie ben je het minste kilometers onderweg, bij de USA/Canada rondreis het meest. 

We rijden langs bijzondere natuurgebieden en rijden een groot deel van de route als groep samen. Toch heb je dankzij het unieke concept van onze rondreizen in de VS juist de mogelijkheid om flexibeler te zijn. Zo kun je eenvoudig kiezen om samen met de mensen met wie je in een auto zit iets anders te ondernemen, zolang je maar op de afgesproken tijd weer op de afgesproken plek bent. De enige voorwaarde is dat je een aantal mensen bereid vind om hetzelfde te doen natuurlijk, want per auto reis je met vier personen. Activiteiten die vaak extra gedaan worden zijn bepaalde hikes, raften, wildlife safaris, paardrijden of een detour om mooie foto's te maken. 

Tegen het eind van de middag of begin van de avond zijn we vervolgens op onze volgende bestemming. Hier wachten we tot de groep compleet is en gaan dan met z'n allen ergens iets eten. We proberen altijd plekjes uit te zoeken die een beetje gezond eten serveren, maar dat gaat allemaal in overleg natuurlijk. Soms vinden mensen het ook fijn om aan het eind van de dag juist even tijd zelf te hebben en met een kleiner groepje te gaan eten. In overleg is dat allemaal mogelijk. 

We overnachten in goede motels en hotels. Soms kiezen we voor een goede locatie, soms juist voor een goed hotel. 

Al met al denken wij een manier van rondreizen te hebben gevonden die past bij mensen die wel met leeftijdsgenoten op pad willen, maar niet dag in dag uit een suffe bus in willen om precies te doen wat de reisbegeleider zegt. Deze manier van reizen is zoveel flexibeler, zoveel mooier en zoveel avontuurlijker dat je niet een vakantie maar een echte reis boekt! 

Let op: de rondreizen in de VS zijn extreem populair. Twijfel dus niet al te lang voor je boekt! 

terug naar blogs

Meer lezen