Rondreizen in Montenegro – Alle hoogtepunten op een rij

Rondreizen in Montenegro – Alle hoogtepunten op een rij

Montenegro is misschien niet het eerste vakantieland dat in je opkomt, terwijl het een van de mooiste Europese landen is. Montenegro ligt boven Albanië en net onder Kroatië. Het is een land dat steeds meer in opkomst is. Het is een avontuurlijk land met een ruige en adembenemende natuur. Met de 8-daagse Montenegro rondreis van Simi Reizen ontdek je dit fantastische land door middel van actieve activiteiten. De ruige natuur, de betaalbaarheid en de outdoor mogelijkheden maken dit land het perfecte vakantieland voor een groepsreis! Wij hebben een lijst gemaakt met alle hoogtepunten van deze reis.

Boottocht rond de baai van Kotor

De Baai van Kotor wordt beschreven als een van de mooiste baaien van de hele wereld. Het heeft echter meer weg van een fjord dan van een baai. De baai is vlindervormig en bestaat uit vier verschillende baaien, namelijk de golf van Herceg Novi, de golf van Tivat, de golf van Risan en de golf van Kotor. De lengte van de baai is 28km en de totale kustlijn is ongeveer 107km. De baai is omgeven door prachtige bergen wat voor een fantastisch uitzicht zorgt. Al sinds de oudheid is deze baai bewoond en om die reden vind je aan de kustlijn veel kerken, kloosters en leuke stadjes. Leuk om even bij de stoppen als je hier een wandeling maakt tijdens de groepsreis Montenegro. Tevens is dit een belangrijk bedevaartsoord. De Baai van Kotor wordt beschermd door UNESCO, vanwege de grote culturele waarde. Het is dus een prachtige baai gelegen in een beeldschone omgeving. Zeker een hoogtepunt van de rondreis door Montenegro!

Hike rondom Black Lake

Black Lake is een meer gelegen in de gemeente van Zabljak. Het meer ligt in Durmitor National Park en is het grootste van het park. Het meer bestaat eigenlijk uit twee aparte meren die met een kleine zeestraat worden verbonden. In de zomer ligt dit straatje droog, waardoor er in de zomer twee aparte meren ontstaan. Een leuk feitje over dit meer is dat het meer een legende heeft. Volgens de legende werd Saint Sava, die naar deze plaatsen reisde, onterecht veroordeeld voor diefstal en het hele dorp achtervolgde hem. Als straf voor de achtervolgers stuurde de heilige het water naar het dorp toe. Het kleine meer overstroomde het dorp zelf en het grote meer overstroomde de omliggende weiden.

Black Lake is omgeven door een dicht bos, wat het landschap adembenemend maakt. Het is een populaire stop voor toeristen en veel mensen komen hier dan ook hiken. Rondom het meer is een prachtige wandelroute van ongeveer 3 kilometer lang. Daarom zullen we deze mooie hike ook gaan lopen tijdens de singlereis Montenegro. Kortom, dit is misschien wel het mooiste meer van heel Montenegro.

Tara rivier & Tarakloof

De Tara is een rivier van 144 kilometer lang die door Montenegro en Bosnië en Herzegovina stroomt. Deze rivier is de perfecte plek voor verschillende outdoor activiteiten zoals raften, kajakken en vissen. Bij de groepsreis van Simi Reizen staat het raften op het programma. Dit is zeker een aanrader, want je maakt een rafttocht op een van de mooiste rivieren in Europa. Door de val van de rivier ontstaan er vele stroomversnellingen en watervallen, wat van deze tocht een echt avontuur maakt! Daarnaast zijn de watervallen, de hoge kliffen, oude houten bruggen en prachtige flora ook belangrijke factoren die de rafttocht helemaal compleet maken.

Een ander bijzonder onderdeel van de Tara rivier is de Tarakloof waar de rivier doorstroomt. Deze kloof is 86 kilometer lang en op zijn diepste punt ongeveer 1300 meter diep. Hiermee is het de diepste kloof van Europa en op de Grand Canyon na, de diepste van de wereld. De Tarakloof staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Tara rivier en Tarakloof zijn twee bijzondere plekken in Europa en daarom zeker een highlight van de reis! Na deze dag van de groepsrondreis Montenegro, verblijven we in een traditionele trekkershut in de bergen. Je verblijft dan midden in de natuur, met niks om je heen. Let the adventure begin!

Bjelasica berg

Bjelasica is een bergketen en maakt deel uit van Biogradska Gora National Park. Deze bergketen wordt beschouwd als een waar paradijs voor wandelaars en bergliefhebbers. Daarnaast staat de berg ook bekend als de groenste berg in Montenegro. De berg is goed begaanbaar, waardoor het voor bijna iedereen mogelijk is om van het prachtige uitzicht te genieten. Vanaf de berg heb je een adembenemend uitzicht over zes meren, elk van hen de moeite waard om te zien. Tijdens de soloreis naar Montenegro maak je een wandeling rondom de Bjelasica berg met een gids die jou alles over dit gebied zal vertellen!

Meer van Skadar

Een ander hoogepunt van de singlereis naar Montenegro is het meer van Skadar. Dit meer heeft een oppervlakte van 370km² en is daarmee het grootste meer van Montenegro. Met de jongerenreis van Simi Reizen maak je een boottocht over dit meer. Tijdens de boottocht kom je langs verschillende kleine eilandjes, middeleeuwse kloosters en dorpjes. Je vaart door een indrukwekkende omgeving met ontzettend mooie landschappen. Onderweg maken we een stop in een klein en gezellig vissersdorpje.

Budva

De laatste dag van de groepsreis vindt plaats in Budva. Dit is een van de oudste plekken aan de Adriatische zee en is de meest populaire strandbestemming van Montenegro. Deze stad is perfect voor toeristen, want er is voor ieder wat wils. Zo kun je lekker gaan winkelen, de stad verkennen of lekker aan het strand gaan liggen. Daarnaast vind je hier leuke barretjes om de vakantie goed mee af te sluiten! Ook dit is zeker weten een hoogtepunt van de rondreis Montenegro voor jongeren!

Er is dus genoeg te doen en te beleven in Montenegro! Van relaxen aan het strand tot aan raften in een prachtige omgeving. Reiskriebels gekregen? Kijk hier voor ons reisaanbod!

terug naar blogs

Meer lezen