Rondreis Peru: een onvergetelijke ervaring

Rondreis Peru: een onvergetelijke ervaring

Nu het nieuwe jaar is aangebroken willen wij jullie graag nog meer keuzestress geven. Vanaf nu staat er een een nieuwe singlereis online, namelijk Peru! Het is de tweede bestemming van Simi Reizen naar Zuid-Amerika en het beloofd een ware belevenis te worden. Peru is een unieke bestemming met overblijfselen van het Inca tijdperk, ongerepte natuur, van het grootste regenwoud ter wereld (De Amazone) tot besneeuwde bergtoppen, schitterende stranden en het Titicacameer. Daarentegen kan je in Peru genieten van heuse culinaire hotspots. Nog niet overtuigt van dit prachtige land? In dit blog geven we zeven redenen waarom wij gekozen hebben voor deze bestemming voor onze nieuwe groepsreis.

1. De activiteiten van de single reis in Peru

Deze rondreis brengt je op diverse uiteenlopende landschappen. Van het indrukwekkende Andesgebergte op ruim 6000 meter hoogte tot de grootste jungle ter wereld, namelijk de Amazone. In deze jungle worden ook enkele nachten overnacht, een unieke ervaring om mee te maken tijdens een groepsreis Peru! De groepsreis is een ware happening, met avontuur en actie, maar er wordt ook tijd besteed aan cultuur en relaxen. Er worden diverse zeer toeristische plekken bezocht tijdens deze jongerenreis, maar ook voldoende plekken waar nauwelijks toerisme is en waar kennis gemaakt kan worden met authentiek Peru. Er wordt onder andere een bezoekje gebracht aan Lima, het Titicaca meer, de drijvende eilanden van Uros en niet te vergeten Macchu Picchu. Ook wordt er een Jungle Hike gemaakt en de maken we een mooie hike naar de Rainbow Mountain. We zorgen ervoor dat je het mooiste van Peru tijdens deze singlereis gaat zien en beleven!

2. Onwijs veel toffe dieren 

De natuur is indrukwekkend in Peru en er leven verschillende soorten dieren. Zo leven er diverse soorten apen zoals de kapucijnaap, doodshoofdaapjes en de zeer luidruchtige rode brulaap. Ook is de kans aanwezig dat je een miereneter tegen komt tijdens deze single reis Peru. In het ontoegankelijke deel van de wouden en moerassen leeft het bekendste en grootste katachtige dier van Zuid-Amerika, de Jaguar. De poema komt hier ook tot zeer grote hoogte voor. In Peru leven bijna 1800 vogelsoorten, de bekendste is de Andescondor die wel een spanwijdte van 3(!) meter kan hebben. De grootste slang van Peru is de anaconda, die wel een lengte van 8 meter kan aannemen. Tot slot leven er ook kaaimannen, lama’s, alpaca’s en enkele bijzondere kikkers. Tijdens de groepsrondreis maken we een onwijs gave jungle hike naar het Sachavacayoc meer, waarbij we natuurlijk gaan proberen een aantal bijzondere dieren te spotten. Om deze dag nog gaver te maken, gaan we ook een stuk kanoën over dit meer om het vervolgens af te sluiten met een lekkere picknick.

Onwijs veel toffe dieren

3. Culinaire hotspot

Peru kent één van de meest gevarieerde keukens ter wereld, en is meermaals uitgroepen tot ‘beste culinaire bestemming van de wereld’. De keuken van dit land kenmerkt zich door een eeuwenoude bundeling van Indiaanse, Spaanse en Afrikaanse gerechten. De ingrediëntenlijst is oneindig. De Peruanen gebruiken talloze soorten aardappelen, Spaanse pepers, maïs, vis en limoen. Dankzij de rijzende populariteit van culinair Peru komen steeds meer producten door in Europa zoals zoete aardappelen, quinoa en avocado. Genoeg lekkers om uit te proberen tijdens deze groepsreis door Peru!

4. Macchu Pichu 

De meest populaire bestemming van heel Peru, Macchu Pichu! Het eeuwenoude Inca imperium is fascinerend, maar ook de treinreis ernaar toe is zeer indrukwekkend. Tijdens deze treinreis wordt je op geweldige panorama’s van het Andes-gebergte getrakteerd. Door de grote hoogte is het eindpunt intens genieten.

Machu Picchu

5. Cuzco 

Alle excursies, treinritten en wandeltochten naar Machu Picchu beginnen in Cuzco. Cuzco is een gezellige en bruisende stad. De stad heeft vele kerken, kunstgalerijen en architectuur te bieden. Bijzonder zijn ook de ruïnes en muren uit de tijd van de Inca’s en de diverse heerlijke eetgelegenheden. We verblijven tijdens de rondreis door Peru 4 nachten in Cuzco, waar we verschillende activiteiten ondernemen. Hierdoor heb je, naast een vrije dag in deze leuke stad, ook in de avonduurtjes de tijd om alleen of met je groepsgenoten deze stad te ontdekken en het heerlijke eten uit te proberen.

Cuzco

6. Het Titicaca meer

Iedereen die een rondreis maakt door Peru moet een bezoekje brengen aan het Titicaca meer. De bewoners van Uros wonen hier op het water. Het hoogste meer ter wereld wordt gezien als heilig, omdat de Inca’s geloofden dat in dit meer de geboorte van de zon plaatsvond. Het is een prachtige plek, waar toeristen de schoonheid kunnen bewonderen van de natuur en kunnen relaxen.

Titicacameer

7. Rainbow Mountain 

De Rainbow Mountain is zoals de naam al doet vermoeden een berg met verschillende kleuren van de regenboog. De kleuren zijn ontstaan door het koper, malechiet en ijzer dat in de grond zit en maakt dit een prachtige plek. Dit bijzondere gebergte mag natuurlijk niet ontbreken tijdens onze single reis. Tijdens deze 2,5 uur durende trektocht zie je verschillende flora en fauna om vervolgens boven op dit gebergte uitgebreid de tijd te nemen om foto’s te maken van dit natuurwonder.

Staat deze verre bestemming bovenaan jouw bucketlist van bestemmingen die je nog wilt bezoeken? Lees dan de Reispagina Peru voor meer informatie over deze groepsreis! Bij vragen mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

terug naar blogs

Meer lezen