Simi klassiekers - deze reizen zijn immens populair!

Simi klassiekers - deze reizen zijn immens populair!

Groepsreizen Europa

Simi is een van de grootste reisorganisaties specifiek gericht op jongeren. Zeker als je zoekt naar een reis met een gezellige sfeer, veel solo reizende mensen en veel leeftijdsgenoten, kom je vanzelf bij Simi uit. In de afgelopen tien jaar zijn we uitgegroeid tot de grootste reisaanbieder van volledig verzorgde pakketreizen voor jongeren. Door de jaren heen zijn er meer en meer reizen en bestemmingen toegevoegd. Toch zijn er een aantal echte klassiekers te benoemen. 

Het gaat hierbij om groepsreizen die:

 • Altijd tevreden reizigers oplevert
 • Altijd vol zitten 
 • Eigenlijk ook altijd door kunnen gaan
 • Grotendeels in eigen beheer worden uitgevoerd

Populaire groepsreizen

Hieronder vind je een aantal van onze meest populaire groepsreizen. Reizen worden aangeboden voor leeftijdsgroepen 16-17, 18-25 en 24-32. Vanaf 2023 wordt daar de leeftijdsgroep 30-49 aan toegevoegd.

De onbetwiste nummer 1: Kroatië Actief!

Deze groepsreis in het zuiden van Kroatië hebben we volledig zelf ontwikkeld. Bij de start van Simi Reizen tien jaar geleden zijn we op zoek gegaan naar topbestemmingen. Split in de regio Dalmatië kwam hier als een van de eerste bestemmingen uit de bus. We zijn in de auto gestapt, naar Kroatië gereden en hebben daar alle contacten gelegd die we tien jaar later nog altijd hebben. 

Deze jongerenreis wordt veel geboekt omdat:

 1. We met de touringcar reizen. Klinkt een beetje ouderwets, maar reizen met de bus is DE manier om elkaar te leren kennen. Een groot deel reist solo, waardoor het ideaal is om wat langer met elkaar onderweg te zijn. De sfeer zit er ook altijd snel in. 
 2. De jongerenvakantie betaalbaar is, met een volledig pakket activiteiten inbegrepen
 3. De camping direct aan het strand ligt. Kamperen is een veel intiemere manier van reizen dan in hotels. Je leert elkaar veel beter kennen en het leven speelt zich meer buiten af. 
 4. Split de een na grootste stad van Kroatië is. Je kunt er uitstekend uitgaan! 
 5. Het is er eigenlijk altijd lekker weer in de zomer
 6. Split heeft een mooi oud centrum, maar ook de nodige nachtclubs en cocktailbars

Check de video hieronder voor een sfeerimpressie! 

Deze reizen vertrekken vanaf eind juni wekelijks vanaf verschillende opstapplekken in het land. Begin september komt de laatste groep terug in Nederland. 

Adventureweek Frankrijk

Dit is de ideale tussendoorvakantie. Geen ingewikkelde rondreis, maar gewoon een heerlijke actieve outdoorvakantie in de Franse Alpen. Een heel complete vakantie op een toplocatie midden tussen de bergen. Met een gezellig stadje in de buurt, waar je 's avonds prima terecht kunt voor een hapje en drankje is dit een heerlijke locatie voor een actieve vakantie. Inbegrepen bij je reissom zijn een groot aantal outdooractiviteiten, uitgevoerd door lokale gediplomeerde gidsen. Daarnaast is er altijd een reisbegeleider aanwezig bij je reis. Het andere grote voordeel van Zuid-Frankrijk? Het is er de hele zomer heerlijk weer met temperaturen tussen de 25 en 32 graden. Een regenbui op zijn tijd is niet uit te sluiten, maar die zijn vaak kort en krachtig. 

De adventureweek wordt veel geboekt omdat:

 1. De inbegrepen activiteiten spectaculair, maar voor iedereen te doen zijn. Je hoeft geen speciale ervaring te hebben vooraf. 
 2. Het een kampeervakantie is op een prachtig mooie camping met schoon en gratis sanitair
 3. Er een zwembad naast de camping ligt (tegen betaling) en verderop een meertje waar je kunt zwemmen
 4. Het stadje Guillestre levendig, maar niet overdreven druk is
 5. Het een betaalbare vakantie is, zeker als je narekent hoeveel inbegrepen is
 6. Je reist met andere mensen die sportief ingesteld zijn en vooral voor de activiteiten boeken
 7. Het DE manier is om avontuurlijke activiteiten te beleven, maar ook tijd genoeg te hebben met je reisgenoten

adventureweek frankrijk

Bovenstaande foto is gemaakt tijdens een canyoningtocht. Bij canyoning daal je een rivierkloof af en maak je gebruik van natuurlijke glijbanen, maak je sprongetjes en moet je soms aan touw een waterval af. 

15-daagse rondreis Noorwegen/Zweden

Een rondreis die vooral geschikt is voor de echte avontuurlijke reiziger die houdt van natuur. Tijdens deze rondreis vlieg je naar Oslo, waarna we doorreizen naar onze locatie voor de eerste vijf dagen in Zweden. Let goed op onderweg, want in het hele gebied komen Elanden voor. Tijdens je verblijf in Zweden staat onder andere een tweedaagse kanotocht op het programma. Je slaapt op een klein onbewoond eilandje en leert zo direct je medereizigers goed kennen. De Noorwegen/Zweden rondreis voeren we elk jaar een keer of twaalf uit en deze is eigenlijk altijd vol. 

Met deze rondreis boek je een roadtrip. Met 9-persoonsbusjes reis je met je reisbegeleiders door Zweden en Noorwegen. Dat maakt dat we best flexibel zijn en zoveel tijd kunnen doorbrengen als we willen op sommige plekjes. Na de start van het avontuur in Zweden trekken we via een Nationaal Park in Zweden naar Noorwegen. 

Deze natuurrondreis wordt veel geboekt omdat:

 1. Je twee weken lang echt in de natuur bent
 2. Je prachtige fjorden gaat zien
 3. We verschillende wandeltochten maken
 4. We door het meest bergachtig gebied van Noorwegen zullen reizen
 5. Je kampeert en de groep maximaal 16 personen groot is
 6. We verschillende Nationale Parken bezoeken
 7. De tweedaagse kanotocht een unieke belevenis is! 

Noorwegen

Bovenstaande foto is boven de Jostedalsbreen gletsjer gemaakt die je tijdens deze rondreis ook zult bezoeken. Hoewel de gletsjers snel kleiner worden in Noorwegen, heb je voorlopig nog steeds de kans dit bijzondere natuurfenomeen te bewonderen. Je kunt zelfs kiezen voor een gletsjertocht waarbij je met een gids de gletsjer over gaat. 

Rondreis Ierland

Ierland is zo'n reisbestemming die je alleen maar zal verrassen. We verblijven tijdens deze rondreis in verschillende hostels in Ierland en bezoeken alle hoogtepunten van dit afwisselende land. Van de gezellige pubs in Galway tot de indrukwekkende natuur van Connemara, de Cliffs of Moher en het rijden van de Ring of Kerry. Ierland boek je als je houdt van gezelligheid, van sfeer, van geschiedenis, van natuur én van wandelen. Deze rondreis zit al jaren elke vertrekdatum helemaal vol en wordt zonder uitzondering enorm gewaardeerd door onze reizigers. Logisch ook, want Ierland is een van de beste verborgen schatten van Europa. 

Deze rondreis wordt veel geboekt omdat:

 1. Het natuur, geschiedenis en cultuur perfect combineert
 2. Er een schaapherdershonden demonstratie inbegrepen is
 3. Je kennis kunt maken met de Ierse pub
 4. Er een proeverij inbegrepen is
 5. Je de indrukwekkende Cliffs of Moher gaat zien
 6. Je fantastische mooie wandeltochten gaat maken

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.