Single reizen Sri Lanka!

Single reizen Sri Lanka!

Een nieuwe singlereis bestemming! Vanaf juni 2019 heeft Simi Reizen een hele nieuwe reis voor jullie naar Sri Lanka. Het is de eerste reis van Simi Reizen naar Zuid-Azie en het beloofd een prachtige reis te worden. Sri Lanka is het land van tropische stranden, oude tempels, vriendelijke locals en fantastische dieren. In dit blog geven we je 6 redenen waarom we Sri Lanka zo'n leuke bestemming vinden voor onze singlereizen.

Alle single reizen jongeren zien? 

Reden 1. De single reis activiteiten in Sri lanka

Om zoveel mogelijk van het land te zien is het een rondreis geworden waarbij we lang verschillende stranden, bezienswaardigheden en oude steden komen. Daarnaast zou het geen Simi singlereis zijn als er geen toffe activiteiten tijdens de single reis worden gedaan. Daarom gaan we hiken door een theeplantage en fabriek, gaan we raften in Kithulgala, krijgen we een surfles en gaan we schildpadden kijken op het strand. De tofste activiteit tijdens de singlereis is misschien nog wel de treinrit van Ella naar Nanuoya, welke door veel mensen vaak een van de mooiste treinritten wordt genoemd. Hierover lees je meer bij reden 5. Natuurlijk brengen we tijdens deze singlereis ook een bezoek aan de bekende en indrukwekkende Sigiriya Lion Rock en is er ook zeker genoeg tijd om te relaxen op het strand. 

Single reis Sri Lanka

Reden 2. Natuur van Sri Lanka

Tijdens de singlereis zul je veel tropsiche planten tegenkomen. Zelfs planten die enkel in Sri Lanka te vinden zijn. In het land zie je een mix van cultuur en natuur, aangezien er sprake is van een mix van tropische wouden, palmgaarden, rijstvelden en theeplantages. Een leuke afwisseling met de met palmbomen gevulde tropische stranden. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 28-30 graden. Eigenlijk is het er het gehele jaar warm weer. Het kan wel voorkomen dat er een bui valt. Meestal zijn dit flinke buien, maar zijn ze ook snel voorbij.

Groepsreis Sri Lanka

Reden 3. Eten en drinken in Sri Lanka

Het eerste voedsel waar je waarschijnlijk aan denkt bij Sri Lanka is curry. Rice & Curry is een van de meest gegeten gerechten in dit land. Verder schijnen ook de de gefrituurde rijst, kottu (rotigerecht), zoete pannenkoeken en hartige donuts erg lekker te zijn. Lekker proberen tijdens deze singlereis dus! Houd er rekening mee dat het eten vaak lekker pittig is. Door het vele verbouwde fruit in het land zul je ook op veel plekken fruitshakes vinden om uit te proberen. Het is eigenlijk ook geen verrassing dat ze in het land ook veel thee drinken.

Reden 4. De dieren die we gaan zien tijdens de singlereis

In Sri Lanka kun je allerlei dieren vinden die je in ons kikkerlandje niet zo snel tegen komt. Je kunt er onder andere luipaarden, walvissen, tropische vogels, schildpadden, eekhoorns, krokodillen en sambaherten tegenkomen. Ook de olifant is erg bekend in dit land. Omdat olifanten vaak in gevangenschap leven gaan we deze dieren tijdens de singlereis niet opzoeken. Wie weet komen we ze wel tegen in het wild! Op de laatste dag van de singlereis gaan we schilpadden kijken op het strand. Deze leuke dieren gaan we dus sowieso bekijken!

Reden 5. De tofste singlereis treinrit van je leven

Zoals je eerder hebt kunnen lezen in de blog maken we tijdens deze singlereis een hele gave treinrit. De treinrit van Ella naar Nanuoya is een van de mooiste treinritten van de wereld en brengt je langs theeplantages en mooie stukken natuur. Bijzonder is dat je midden in de natuur ook allemaal kleine huisjes ziet staan van mensen die hier midden in de natuur leven. 

Reden 6. De vriendelijke locals

In Sri Lanka is het erg leuk om de locals te zien. Deze locals zijn vaak erg (gast)vriendelijk en lachen veel. Redelijk veel mensen spreken Engels, wat natuurlijk ook erg fijn is. Het grootste gedeelte van de bevolking werkt in de landbouw en visserij, bijvoorbeeld op de theeplantages. Colombo is de grootste stad met ruim 1,5 miljoen inwoners. De overige steden zijn allemaal vrij klein. Net als in India zijn de meeste inwoners Boeddhistisch. 

Is reizen naar Sri Lanka veilig? 

Sri Lanka heeft een ruige geschiedenis, waarbij het de laatste tien jaar aanzienlijk beter is gegaan. Dit zie je ook terug in het aantal reizigers. Sri Lanka kent veiligheidsrisico's, zoals veel landen in Azië deze kennen.

In 2019 zijn er aanslagen gepleegd in Sri Lanka. De overheid heeft als gevolg hiervan veiligheidsmaatregelen aangescherpt. Over het algemeen zul je zien dat mensen in Sri Lanka juist supervriendelijk zijn en blij zijn met alles wat het toerisme brengt. Onze ervaringen met het land zijn meer dan goed.

Is Sri Lanka goed ontwikkeld?

Sri Lanka is in bijna alle opzichten een ontwikkelingsland. Reizen van A naar B duurt dan ook fors langer dan je in Nederland gewend bent. Het verkeer is chaotisch, de wegen niet overal goed. Als je een single reis naar Sri Lanka boekt, moet je dus erg flexibel zijn, vooral waar het op tijden aankomt. 

sri lanka

Kan ik makkelijk pinnen in Sri Lanka?

Pinautomaten zijn op veel plekken wel voorhanden, zeker in de grotere steden. Houd er rekening mee dat je bijna nergens in winkels kunt pinnen. Contant geld is dus van groot belang. Let erop dat je pinpas geschikt is voor betalingen in Sri Lanka. 

Wat is de kwaliteit van accommodaties in Sri Lanka?

Dat is een beetje wisselend, vooral ook afhankelijk van wat je wilt betalen. Je zult merken dat op sommige plekken faciliteiten en bedden minder goed zijn dan je gewend bent. Houd er echter rekening mee dat de locals vaak niet eens op een bed slapen. Je zult je dus gewoon moeten aanpassen. Als je op zoek bent naar een heel georganiseerd land, raden we je aan gewoon binnen West Europa te blijven. 

 

Wil je meer weten over de Sri Lanka singlereis? Lees dan meer op de Sri Lanka reispagina. Als je vragen hebt mag je altijd contact met ons opnemen!

terug naar blogs