Singlereizen in 2023

Singlereizen in 2023

Alleen op reis

Wat zijn de hotspots voor single reizen in 2023? Waar moet je echt naartoe, wat moet je echt gezien hebben? In dit artikel zetten we een aantal bekende én minder bekende reisbestemmingen voor single reizen op een rijtje. 

Single reizen hotspots 2023

Wat zijn de hotspots voor single reizen in 2023? Waar moet je echt naartoe als je de kans hebt? Welke plek mag je echt niet overslaan? 

1. Split, Kroatië

Of je nu wilt eilandhoppen langs de kust, wilt genieten van een actieve strandvakantie óf een beetje wilt relaxen, het zuiden van Kroatië is niet voor niets extreem populair. Split is de laatste jaren uitgegroeid tot 1 van de beste zomerbestemmingen in Europa. Niet alleen kun je er heerlijk naar het strand en genieten van het warme Adriatische zeewater, ook voor uitgaan en een stukje geschiedenis zit je perfect in Split. 

Met maar liefst drie verschillende singlereizen kun je met Simi afreizen naar Split. Kamperen aan het strand, relaxen in een wat luxer appartement, of aan boord van een heerlijke eilandhop cruise langs de kust. 

Alle singlereizen Kroatië

2. 2023 is hét jaar om Bali te ontdekken!

Hoewel we te maken hebben met prijsstijgingen, inflatie en dure vliegtickets, is 2023 een uitstekend jaar om Bali en de Gili eilanden te ontdekken. Tijdens onze rondreis Bali maak je niet alleen kennis met deze prachtige Indonesische bestemming, maar boek je direct ook je vlucht en een heel pakket aan activiteiten.

Wat dacht je van een vulkaanbeklimming bij zonsopkomst? Dolfijnen spotten op zee? Of het hoogtepunt voor 90% van onze reizigers: het overnachten in een Nationaal Park, met kampvuur en heerlijk eten. 

Bali is als reisbestemming vrijwel het hele jaar door goed te bezoeken. Alleen in januari, februari en maart bieden we Bali niet aan als reisbestemming, maar zelfs in die periode is het weer nog heerlijk. 

Waarom specifiek 2023 zo'n goed jaar gaat zijn om Bali te bezoeken? Simpel! Bali heeft zoals elke superpopulaire bestemming te maken met overtoerisme. Doordat de prijzen voor met name vliegtickets vanuit Europa op dit moment relatief hoog liggen, zullen minder mensen afreizen naar dit Indonesische eiland. Dat heeft als voordeel dat het hopelijk allemaal net iets minder druk is en je meer kunt genieten van je reis. 

We reizen tijdens deze rondreis van plek naar plek, maar blijven over het algemeen enkele dagen op dezelfde plek. 

Bali groeps single reizen

Maar! Vergis je niet! Een rondreis naar Bali is hartstikke avontuurlijk. We houden genoeg tijd over in ons programma om lekker te relaxen, maar met name de eerste week van je rondreis is best intensief. Gelukkig maar, want je wilt ongetwijfeld alles uit je vakantie halen! Tijdens de single reizen Bali reis je niet alleen samen met een groep leeftijdsgenoten, maar worden unieke vriendschappen gebouwd! Door je aan te sluiten bij een groepsreis is er altijd wel iemand die nog iets wil ondernemen of samen met jou buiten het programma om nog wat wil doen. 

3. Indrukwekkend Sri Lanka 

Sri Lanka is weer helemaal terug op de kaart. Hoewel het land voor grote uitdagingen staat, kun jij als toerist rechtstreeks bijdragen aan het herstel. De laatste jaren heeft Sri Lanka veel te lijden gehad onder eerst de covid-crisis en daarna een politieke crisis. Inmiddels kun je Sri Lanka echter weer uitstekend bezoeken als toerist. 

Doordat toerisme nog niet volledig hersteld is, is 2023 absoluut een jaar om het land te bezoeken. Je zult versteld zijn door de prachtige natuur, de vriendelijkheid van de mensen en de bijzonder mooie gebieden waar we doorheen reizen. Bij deze single reis ontdek je een gedeelte van Sri Lanka. De bekende Nine Arch bridge, de Sigiriya Lion Rock, World's End en Horton Plains staan natuurlijk op het programma. Daarnaast hebben we een paar unieke extra activiteiten die standaard bij je reissom zijn inbegrepen.

2023 is hét jaar om Sri Lanka in een groepsvakantie te ontdekken. Wees erbij voordat de grote stroom toeristen het land weer wat te vinden en geniet van een net iets uniekere vakantie. Je zult een onvergetelijke vakantie beleven!

Sri Lanka single

Bestemmingen in opkomst - waar naartoe?

Behalve bestemmingen die al lang populair zijn, zijn er ook veel reisbestemmingen die nog in opkomst zijn. Een aantal bestemmingen om in de gaten te houden zijn bijvoorbeeld onze Balkan-rondreis. Met een bezoek aan drie verschillende landen een absolute topper in het reisaanbod. 

Maar, ook buiten Europa zijn er verschillende bestemmingen die zeker de moeite zijn en die nog niet super bekend zijn. Zo zijn we aan het kijken naar bijvoorbeeld Borneo, maar ook Ecuador staat hoog op het lijstje van potentiële nieuwe bestemmingen.

Heb je de nieuwe groepsreizen Egypte al gezien? Hoewel niet super goedkoop, hebben we een zeer volledige rondreis door Egypte voor je samengesteld. Ga voor een unieke reis met piramides, een cruise over de Nijl en alle belangrijke bezienswaardigheden die Egypte te bieden heeft. Deze singlereizen bieden we aan buiten het zomerseizoen om. 

Wil je in de zomer naar Noord-Afrika? Dan kun je kiezen uit Marokko of Jordanië (dat officieel overigens Azië is). 

Of, dichter bij huis maar net zo onbekend: wat dacht je van een vakantie naar Bosnië? Een compleet nieuwe reisbestemming met indrukwekkende natuur en veel mogelijkheden om activiteiten te ondernemen tegen scherpe prijzen. 

Wanneer moet je je single reis boeken?

Voor 2023 geldt 100% zeker: hoe vroeger hoe beter. Wacht niet te lang af, want het vluchtaanbod is nog altijd beperkt en de prijzen van vliegtickets liggen stukken hoger dan voorheen. Dit zie je ook terug in de reissom. Over het algemeen zul je zien dat je meer betaalt dan voorheen. De grootste invloed daarop hebben vluchtprijzen. Voor de arrangementen in het land zelf zijn we echter ook fors meer kwijt. Als elk hotel zijn prijs per kamer met 5 euro verhoogt, ben je aan het einde van een 2-weekse rondreis 70 euro verder. Doe datzelfde met transfers en activiteiten en je ziet dat prijzen snel stijgen. 

Het advies is dus absoluut om voor 2023 je single reis tijdig vast te leggen. Als je specifiek met Simi mee op reis wilt geldt dat advies nog meer. In 2022 was het overgrote deel van onze reizen volledig uitverkocht. Je kunt dus kiezen om te wachten, maar als je een specifieke reis op het oog hebt raden we je aan toch tijdig te beslissen. 

Welke hotspots moet je skippen?

Eigenlijk de meest bekende plekken. Geen Ibiza, geen Mykkonos, geen Santorini. Vraag en aanbod liggen volledig uit elkaar en je betaalt op sommige van deze populaire plekken totale topprijzen voor een matige ervaring. De hotspots zijn relatief duur, maar vaak ook enorm te druk. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.