Singlereizen Bali - 2023

Singlereizen Bali - 2023

Verre groepsreizen

Onze singlereizen Bali gaan ook in 2023 weer volop van start. In de zomerperiode bieden we de rondreis uitsluitend aan voor de 18-25 leeftijdsgroep, maar mag je je wel aansluiten als je in de 24+ groep valt. Buiten de zomerperiode gaat het om een gecombineerde groepsreis voor de leeftijden 18-32. 

Wat onze rondreizen Bali zo populair maken is het feit dat je echt een compleet pakket boekt. Als je op tijd boekt vlieg je samen met je groepsgenoten naar Bali toe. Alle hotels zijn goed en eigenlijk altijd met zwembad en je boekt direct een heel pakket activiteiten bij. Juist door samen als groep dingen te ondernemen, krijg je die bijzondere sfeer die een singlereis zo leuk maakt. 

Waarom singlereizen? 

Nouja, singlereizen....onze reizen zijn groepsreizen. Een groot deel van de mensen reist echter single/solo. Je boekt dus een rondreis Bali waarbij een groot deel van de mensen alleen reist. Wij weten als geen ander hoe spannend het is om zo'n grote reis te maken en juist met een groep mensen om je heen die allemaal min of meer in dezelfde leeftijdsgroep vallen, heb je de zekerheid van een gezellige groep om je heen. 

Omdat bij Simi altijd een pakket activiteiten inbegrepen is leer je elkaar ook veel beter kennen dan wanneer iedereen zijn eigen excursies continue boekt. Uit onze reizen ontstaan dan ook vaak fantastische vriendschappen en veel groepen hebben nog regelmatig een reünie als ze terug zijn in Nederland. 

Wordt het je eerste single vakantie? Lees dan deze pagina ook! 

Singlereizen Bali

Bali - ideaal begin voor Azië-reizigers

Bali is een heel internationaal georiënteerd, maar grotendeels authentiek eiland in Indonesië. Toerisme is hier heel gangbaar en vrijwel de hele economie draait op toerisme. Toch is Bali op veel plekken nog heel authentiek. De gewendheid aan toerisme enerzijds en de prachtige plekken die je op Bali kunt vinden zorgen voor een perfecte mix en is ideaal voor een eerste kennismaking met Azië. Als we je een bestemming in Zuid-Oost Azië kunnen aanraden als je niet gelijk heel heftig wilt starten, dan is Bali een perfecte startlocatie. 

Voor andere landen in Zuid-Oost Azië geldt natuurlijk dat die ook uitstekend bereisbaar zijn. Met name Thailand is eveneens een goede eerste bestemming. En goed nieuws, in 2023 komen onze singlereizen Thailand weer terug met een vernieuwd programma!

Bali is een prettige en rustige kennismaking met Azië. Hoewel je echt in een andere wereld bent, zijn er genoeg herkenbare plekken, wonen er veel expats en zijn er veel gelegenheden die ook wat internationaler zijn. Vergeleken bij bijvoorbeeld Vietnam of Sri Lanka, waar de ervaring direct een stuk intensiever is, is Bali een goede start.

Bali en veiligheid

Bali is een veilige reisbestemming, maar zoals op elke toeristische plek moet je op je spullen letten. Je moet nadenken wat je doet en loopt 's avonds laat niet alleen over straat. Eigenlijk vergelijkbaar met de meeste plekken in de wereld. Met name zakkenrollers zijn op de stranden soms actief. 

Daarnaast heeft Bali als eiland in Indonesië te maken met vulkanen en vulkaanuitbarstingen en is Bali ook niet gespaard gebleven tijdens de tsunami, inmiddels bijna 20 jaar geleden. 

Maar, overall is Bali een prachtige reisbestemming met een extreem vriendelijke en behulpzame bevolking. Je zult merken dat dienstbaarheid en service op Bali heel hoog in het vaandel staan en je zult geen positieve aandacht tekort komen.

De lokale gidsen waar wij mee werken zijn stuk voor stuk echte professionals die hard werken en er alles aan doen om het jou als reiziger naar de zin te maken. Soms een beetje teveel zelfs, puur omdat ze graag ultieme service aanbieden. 

Lekker actieve rondreis, maar niet té

Als je deze rondreis Bali boekt ga je vulkanen beklimmen, raften in de jungle en fietsen door de rijstvelden. Daarnaast zie je een groot deel van Bali en breng je zelfs even tijd door op Lombok op de Gili eilanden. We gaan surfen, dolfijnen kijken en overnachten in een Nationaal Park met de mooiste beleving volgens velen. 

Maar, we gaan je natuurlijk niet twee weken langs alleen maar rondslepen over Bali. Er is genoeg tijd om ergens wat te gaan drinken, te genieten van de vibe op Bali en om lekker te zwemmen in de vaak prachtige zwembaden van onze hotels. 

Dit is ook de reden dat je met het boeken van deze rondreis Bali niet te lang mag wachten. Vanaf 2 januari zijn de rondreizen weer te boeken, maar we verwachten dat opnieuw de reisdata in de zomerperiode binnen enkele dagen vol zullen zitten. Wees er dus op tijd bij en stel je beslissing niet te lang uit. 

Batur

Bali en rondreizen door Indonesië

Bali is een droombestemming en een ideale reisbestemming voor jongeren. Er is een levendige sfeer, er is altijd wat te doen en het leven is er niet te duur. Bali heeft een enorme aantrekkingskracht en geheel terecht. Niet alleen is het er het hele jaar door lekker warm, maar het eiland heeft ook een hele goede sfeer. Behalve veel Nederlanders zijn er ook veel Britten en Australiërs, want met name voor die laatste groep geldt dat Bali dichtbij is natuurlijk. 

Bali is nog maar het begin van onze Simi avonturen in Indonesië. Er zijn ontzettend veel eilanden, allemaal paradijselijk, maar niet allemaal op dezelfde manier ontwikkeld. In de komende periode gaan we kijken welke andere Indonesië-bestemmingen we nog meer gaan aanbieden, want gezien de gigantische hoeveelheid boekingen in hele korte tijd zijn we ervan overtuigd dat Indonesië nog veel meer te bieden heeft.

Lang vliegen naar Bali

Helaas ligt Bali bijna letterlijk aan de andere kant van de wereld. Dat betekent een lange vlucht heen en een lange vlucht terug. We hebben een overstap in ofwel Singapore, in Qatar of in Turkije. Doordat we altijd vliegen met een groepsticket vlieg je met de hele groep die kant op. Alleen in noodgevallen kan het gebeuren dat iemand gesplitst moet vliegen, bijvoorbeeld als een vlucht geannuleerd wordt door de luchtvaartmaatschappij en er niet genoeg plek is op een vervangende vlucht. In alle andere gevallen vlieg je gewoon gezellig samen die kant op. 

Anderzijds is zo'n lange vlucht ook niet zo erg, je leert je reisgenoten een beetje kennen en kunt je stress uit Nederland achter je laten. Sit back, relax en enjoy!

Beste reistijd en regenseizoen

Jaja, het regenseizoen houdt mensen nogal bezig. Bali kent absoluut een regenseizoen, maar is het hele jaar door te bereizen. Alleen in December - Maart is het relatief nat en kan er veel regen vallen. Maar, zo'n algemene weersvoorspelling zegt natuurlijk helemaal niks. Dat is exact hetzelfde als in Nederland: de weersvoorspellingen zijn niet meer dan dat, voorspellingen gebaseerd op historie. Elk jaar is anders en elke periode is anders. 

Als het regent kan het flink regenen, maar de temperatuur blijft aangenaam. De kans dat je opeens twee weken in de regen loopt is gewoon nihil. Voordeel is ook dat in de periode waarin het meer regent op Bali, alles ook weer veel en veel groener is. Daarnaast kan het ook nogal verschillen waar je exact bent op het eiland, net als dat in Nederland het geval is.

Wat ons betreft is het helemaal je eigen afweging. Als je het minste kans wilt lopen op regenbuien reis je tussen mei en oktober. Ben je iemand die wel wat kan hebben en zich niet zo druk maakt? Dan is juist reizen buiten het hoogseizoen een aanrader. Niet alleen liggen prijzen vaak lager, er zijn ook veel minder toeristen. Dat zorgt dat wegen beter doorstromen en je een meer authentieke ervaring zult hebben.

Bali 2023

We zijn langzaam maar zeker de reisdata voor 2023 aan het opvullen. De beschikbaarheid is beperkt, dus wees er echt echt echt op tijd bij. Pas als wij de vluchten definitief hebben geboekt kunnen wij de exacte data en het vluchtschema publiceren. Boeken voor 2023 kan vanaf 2 januari 2023 om 10:00. Tot die tijd kunnen er nog wijzigingen in het programma aangebracht worden, dus lees de website grondig door voordat je iets boekt. 

Het is niet mogelijk deze rondreis zonder vlucht te boeken. De vlucht is altijd inbegrepen en kan niet gewijzigd worden. 

Bali zonsopgang

Meer weten over onze single vakanties? Door je aan te sluiten bij een groep beleef je fantastische reizen en leer je nieuwe mensen kennen! Onze single vakanties bestaan uitsluitend uit reiizgers die jong zijn en alle groepsreizen hebben een heel pakket activiteiten standaard inbegrepen bij je reissom. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.