Singlereizen Kroatië 2021

Singlereizen Kroatië 2021

Singlereizen

Singlereizen Kroatie zijn bij Simi al jaren populair en eigenlijk altijd helemaal vol. Met keus uit twee verschillende singlereizen kun je in Kroatië genieten van zon, zee, strand en volop actie en avontuur. In dit artikel beschrijven we de twee verschillende reizen naar Kroatië in meer detail, maar vertellen we ook waarom Kroatië sowieso een ideale reisbestemming is!

singlereizen kroatie

Kroatië als reisbestemming

Kroatië heeft eigenlijk alles te bieden wat een vakantieland de moeite waard maakt. Niet alleen is het landschap verrassend mooi, je zult merken dat Kroatië ook een moderne bestemming is, maar nog wel heel authentiek. 

Kroatie

Waarom dan naar Kroatië?

  1. Zee en strand! Hoewel Kroatië vrijwel geen zandstranden heeft is het zeewater lekker warm en is er wel overal kiezelstrand te vinden. Op sommige plekken wordt jaarlijks zand aangeleverd om toch een beetje echt strand te maken. 
  2. Cocktails en drankjes - Split in Zuid Kroatië is een perfecte plek om te genieten van een drankje na een intensieve dag. We verblijven een paar kilometer buiten het centrum van Split, maar wel aan een gezellige boulevard met cafeetjes, restaurants en barretjes. 
  3. Heerlijk weer - op een enkele zomerstorm na heeft Kroatië 's zomers een heerlijk klimaat met veel zon overdag en aangename temperaturen in de avond. 
  4. Perfect uitgaan - als je naast een vakantie met wat actie zoekt naar plekken om uit te gaan is Split een van de beste steden in Europa om op stap te gaan. Niet voor niets wordt jaarlijks het Ultra Europe Festival gehouden in Split. 
  5. Heel veel te doen. Kroatië kent ontzettend veel natuur, geschiedenis en is niet voor niets deels het toneel geweest van opnames voor films en series als Game of Thrones. 
  6. Combi van oud en modern. Als je in Kroatië loopt voel je dat je in een ander land bent. Maar, mensen spreken uitstekend Engels, de sfeer is gemoedelijk en je zult merken dat de gemiddelde Kroaat een gezellige prater is die van het leven geniet. 

Wist je dat onze singlereizen Kroatië al jaren altijd helemaal vol zitten? Het is een van onze meest populaire reisbestemmingen vanwege de veelzijdigheid en het prachtige weer, in combinatie met het top pakket activiteiten dat we tijdens onze reizen ondernemen als groep. 

groepsreis kroatie

Solo reizen? 

Een groot gedeelte van de reizigers die kiezen voor Kroatië boekt alleen. Een deel boekt samen met een vriend of vriendin of groepje. Het zal echter nooit gebeuren dat jij net die ene reis boekt waarbij je de enige solo-reizigers bent. 

Singlereizen Kroatië actief

Kroatië actief is voor jongvolwassenen die op zoek zijn naar een singlereis met een grotere groep leeftijdsgenoten. Deze busreis en kampeervakantie is een groepsvakantie waarbij je verblijft op een prachtige camping direct aan het strand. Op de camping vind je een restaurant en direct buiten de camping een gezellige boulevard met allerlei restaurants, cafeetjes en barretjes. 

Inbegrepen bij de reissom zijn niet alleen het vervoer met touringcar, maar ook verblijf en activiteiten als raften, canyoning en het bezoeken van Mostar in Bosnië. Ook paintball staat op het programma, evenals zeekajakken. Je boekt met Kroatië actief een outdoorvakantie, maar met voldoende tijd om ook lekker naar het strand te gaan, te genieten van het zonnetje, de stad Split te ontdekken en om uit te gaan. 

Sommige mensen zien een beetje op tegen de busreis en hoewel het geen korte rit is, merken we dat een busreis de ideale manier is om elkaar alvast een beetje beter te leren kennen. De touringcar rijdt exclusief voor Simi Reizen, dus je zit alleen met je eigen reisgenoten in de bus. Dat zorgt ervoor dat de stemming er al snel goed in zit. Doordat een groot deel solo boekt is het in het begin eventjes aftasten, maar je zult merken dat na een paar stops de busreis ook een hele gezellige manier van reizen is. 

De groepsgrootte voor deze reis is in de leeftijdsgroep 18-25 zo tussen de 12 en 45 personen afhankelijk van de week waarin je vertrekt. Reis je middenin de zomervakantie? Reken dan op een goed gevulde groep reisgenoten. Reis je aan de randen van de zomervakantie? Dan zal de groep in sommige gevallen kleiner zijn. 

Het grote voordeel van een grotere groep is dat je altijd mensen zult vinden met wie het klikt. Je hebt altijd aanspraak en er is altijd wel iemand die wat wil ondernemen. Ook uitgaan is met een grotere groep natuurlijk ontzettend leuk. 

Doordat we een actieve vakantie combineren met een strandvakantie haal je het maximale uit je singlereis! 

Split singlereizen

Singlereizen appartementen Kroatië 

Voor reizigers die zoeken naar een beetje meer luxe en comfort hebben we op slechts 100 meter van de andere groep die op de camping verblijft een volledig modern appartementencomplex tot onze beschikking (met airco!). Bij deze singlereizen vliegen we naar Kroatië en hebben we een iets relaxtere variant van ons actieve programma gemaakt. Zo staat rivertubing op het programma, maken we een dagtocht met de boot langs verschillende eilanden, maken we een uitstapje naar Mostar in Bosnië en gaan we zeekajakken en snorkelen. 

Ook bij deze reis hoef je slechts een straatje over te steken en een paar meter te lopen om op het strand te komen en bij de gezellige boulevard. 

Nachtleven Kroatië

Vanuit omringende landen wordt Split veel bezocht als het om nachtleven gaat. Behalve enkele grote festivals heeft Split een perfecte positie om een geweldig nachtleven te hebben. Door de relatief jonge bevolking en de grote behoefte van de Kroaten zelf om uit te gaan.

Door het lekkere weer en de aangename temperatuur ook 's avonds beleef je een echte zomerse reis. De meeste actie vind je bij het Bacvice strand in het centrum van Split. Later op de avond, wanneer terrassen sluiten is dit the place to be voor een nacht uitgaan.

Hoewel Kroatië niet supergoedkoop is liggen prijzen toch lager dan in Nederland. De stad kent verder een groot aantal barretjes en cafeetjes waar je tot laat in de avond terecht kunt. Omdat de singlereizen best intensief zijn kun je er natuurlijk ook voor kiezen om gezellig bij het appartement of op de camping te blijven. Ook de boulevard direct bij de camping en appartementen is een ideale plek om 's avonds nog even wat te drinken en te genieten van de sfeer. Waar we verblijven zijn het vooral echte locals die hier hun avond doorbrengen, waardoor je ook echt het gevoel hebt in Kroatië te zijn. 

Al met al heeft Kroatië alles te bieden voor een absolute topvakantie. Niet voor niets is het een van onze populairste reisbestemmingen en is iedereen die er geweest is super enthousiast!

Alle groepsreizen zien?  

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.