Singlereizen Oostenrijk

Singlereizen Oostenrijk

Winterreizen

Singlereizen in de winter

Wintersportreizen zijn populair. Elk jaar trekken miljoenen Nederlanders naar de bergen voor een sportieve, maar vooral ook gezellige wintersportvakantie. Oostenrijk is daarbij 1 van de meest populaire reisbestemmingen. Dat komt deels door de gunstige ligging, de mooie bergen en het relatief goede prijspeil vergeleken bij bijvoorbeeld Italië, Zwitserland of Frankrijk. 

Waarom Zell am See / Kaprun?

Het gebied bij Zell am See en Kaprun telt in totaal 121 skiliften en 408 kilometer aan uiteenlopende pistes. Het is een gebied met veel levendigheid en voor zowel beginners als gevorderden kun je je helemaal uitleven op de pistes. Voor mensen die niet eerder geskied of gesnowboard hebben raden we aan om lessen te nemen, die je via je Simi account bij kunt boeken. 

Zowel Zell am See als Kaprun hebben veel Nederlandse wintersporters die het gebied opzoeken. Door sneeuwkanonnen wordt sneeuwzekerheid gegarandeerd, maar in normale jaren valt er sowieso meer dan genoeg sneeuw om alles te kunnen doen. 

Het après-ski in beide plaatsen is gezellig met verschillende bars en feestcafeetjes. In Zell am See wordt elk jaar een speciale Dutch Week georganiseerd met optredens van bekende Nederlandse artiesten. 

Wintersport en corona

Op dit moment is het nog niet duidelijk in hoeverre corona invloed gaat hebben op de wintersportvakanties van 2021. Voor het skiën en snowboarden opzich zal het geen probleem vormen, hoewel je moet rekenen op wat maatregelen bij bijvoorbeeld de skiliften waar veel mensen verzamelen.

Voor het après-ski verwachten we in binnenruimtes nog wel beperkende maatregelen, maar dat hangt met name ook af van de ontwikkelingen in de komende maanden. Met een beetje geluk valt het allemaal reuze mee. Het voordeel van je aansluiten bij een groepsreis is wel dat je altijd gezelschap om je heen hebt, dus dat het altijd gezellig te maken is. 

De samenstelling van de groepsreizen is niet helemaal te voorspellen vooraf, maar we rekenen op een groep mensen die grotendeels tussen de 20 en 30 jaar oud zijn en waarbij het overgrote deel solo reist. Vaak melden zich ook kleine groepjes aan, waardoor je een goede gemengde groep krijgt. 

Wat kun je verwachten van een wintersportreis? 

Of je nu een beginner bent of een gevorderde skiër of snowboarder, je kunt alle kanten op. We verwachten dat zeker de helft van de groep geen expert is op de ski's of op het snowboard. Bij de meeste van onze groepsreizen trekt de groep het grootste deel van de tijd met elkaar op. In Oostenrijk verwachten we dat mensen elkaar ook vooral opzoeken op basis van ski-niveau en skills. In de avonden komen we natuurlijk weer bij elkaar als groep, maar het zal met name overdag betekenen dat er wat meer in subgroepjes wordt doorgebracht. 

Wat is inbegrepen en wat niet?

We hebben ervoor gekozen om de skipas voor 8 dagen inclusief te maken bij de reissom. Zo kun je zonder problemen elke dag de pistes op en kun je ook gebruikmaken van de bussen die rijden van gebied naar gebied. 

Als je een dagje geen zin hebt om te wintersporten heeft Kaprun een prachtig wellness-bad waar je heerlijk bij kunt komen. Behalve je skipas is inbegrepen:

  • Verblijf in appartement
  • Retour met touringcar plus 20 kg bagage
  • 8-daagse skipas
  • Ontbijt in het appartement
  • Afscheidsdiner
  • Sneeuwschoentocht
  • Rodelbaan
  • Nederlandstalige reisbegeleiding

Kosten die je ter plekke nog maakt zijn kosten voor eten en drinken overdag en eventueel materiaalhuur of lessen die je neemt. 

Ik kan nog niet skiën/snowboarden, wat nu?

Lang niet iedereen is van kinds af aan in de Alpen geweest, maar we weten dat veel mensen het wel graag willen leren. Een singlereis is daarvoor ideaal. Je trekt tijdens je skilessen op met je reisgenoten, leert op je eigen niveau en tempo skiën of snowboarden en hebt altijd mensen die in hetzelfde schuitje zitten, dus waarmee je perfect samen de pistes af kunt zodra je eenmaal genoeg vertrouwen hebt in je skills. 

Voor mensen die al wel ervaring hebben geldt dat uiteenloopt hoeveel ervaring je hebt. Binnen de groep kun je samen kijken wie wat wil en aan de hand daarvan plannen maken. Dit maakt dat deze singlereizen ook voor gevorderden de moeite waard zijn, omdat het makkelijk is op eigen niveau uitdaging te vinden. 

Ik ben juist een goede skiër/snowboarder, is het dan wel wat voor mij?

Je boekt natuurlijk een groepsreis, waardoor je altijd een beetje rekening zult moeten houden met je reisgenoten, maar overdag kun je in principe gewoon je eigen gang gaan. We raden aan om even goed te kijken of er meer mensen zijn die al ervaren zijn, want het is natuurlijk een stuk leuker als je samen met anderen je eigen uitdaging kunt stellen. 

Check de studenten wintersportreizen 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.