Singlereizen september en oktober

Singlereizen september en oktober

Singlereizen

September is een perfecte maand om een singlereis te boeken. Het grootste deel van de mensen heeft de vakantie dan alweer achter de rug, maar jij hebt nog iets om naar uit te kijken! Een singlereis in deze periode is vaak:

  • Goedkoper - Met name vluchtprijzen zijn een stuk lager, maar ook de accommodaties hebben meer ruimte. 
  • Minder massaal - zeker op echt toeristische bestemmingen is het hoogseizoen vaak gewoon heel erg druk. In september en oktober loop je daar veel minder tegenaan. 
  • Mooi weer - qua weer is september op vrijwel al onze reisbestemmingen een goede maand. De echte hitte is er niet meer, maar het is nog wel lekker warm. Nazomeren dus!
  • Je hebt iets om naar uit te kijken - als het grootste deel van de mensen weer terug is, heb jij nog een mooie reis op de planning staan! Niet verkeerd toch? 

Beste bestemmingen september 

Er zijn heel veel reisbestemmingen die in september heel goed te bezoeken zijn. We leggen je per door ons gekozen bestemming uit waarom! 

1. Verenigde Staten

De Verenigde Staten zijn in de zomerperiode druk, met name in de Nationale Parken en dan met name in de weekenden. September is een goede reismaand, omdat het weer vaak al een stuk beter is. Met name in het Zuidwesten van de VS, waar de meeste mensen naartoe reizen is het in de zomer vaak best heet. Ook te doen, maar september heeft vaak al een veel prettiger klimaat. Enige nadeel in deze periode? De kans op bosbranden. Hoewel die ook in de zomer voor komen, is september vaak een maand waarbij op verschillende plekken bosbranden zijn. Daar is goed op voor te bereiden, dus echt last ga je er niet van hebben. 

Groepsreizen VS

2. Griekenland

Een indian summer in Griekenland is helemaal zo'n slecht plan nog niet. De hotels zijn vaak alweer deels leeg, waardoor er meer ruimte is en minder drukte. Het weer is aangenaam en de bloedhitte is in deze periode echt wel weg. Tot eind oktober is Griekenland prima te bereizen. Daarna ook, maar dan is het wel een stuk kouder en zit zwemmen er niet meer zoveel in. Vanaf begin mei is het in Griekenland weer warm en mooi genoeg om opnieuw te reizen. 

single reis griekenland sept

3. Ierland

Onze singlereizen Ierland vertrekken tussen maart en oktober. Eigenlijk is Ierland een perfecte vakantiebestemming en hoewel het er zelfs in de zomer nooit echt heet wordt, is het wel een aanrader. Met name in september kun je rekenen op extra stabiel weer, vaak met prachtige strakblauwe luchten. Alleen aan de westzijde van Ierland op plekken zoals the Burren kun je nog steeds te maken krijgen met regen, maar over het algemeen is september voor Ierland 1 van de beste reisperiode. 

groepsreis ierland

4. Kroatië

Ons geliefde Kroatië is in het zuiden in Split waar onze groepen zitten in september echt helemaal perfect. Niet meer heet, maar het kan nog met gemak 30 graden worden op mooie dagen. Het water van de Adriatische zee is heerlijk warm, dus afreizen naar Kroatië in deze periode is echt een aanrader. Wees er wel op tijd bij, want een singlereis Kroatië is vaak snel volgeboekt bij ons. 

september kroatie groepsreis

5. Bali 

Bali is het hele jaar door te bezoeken, maar kent wel een regenperiode in de winter. September is een maand waarin wel iets meer regen valt dan in de echte zomerperiode, maar nog altijd niet veel. Daarnaast zijn vluchten vaak honderden euro's goedkoper, wat een directe besparing is op je reissom. Het is op Bali het hele jaar door mooi weer, maar de beste periode is tussen mei en september. 

singlereis september

Singlereizen Noord-Afrika

Voor landen als Jordanië, Egypte en Marokko raden we aan de zomer te vermijden. We bieden wel rondreizen aan in deze periode, maar dat is vooral omdat sommige mensen echt gebonden zijn aan de schoolvakanties. Ook in de zomerhitte zijn deze landen goed te bezoeken, maar eerlijk is eerlijk, het is er wel heel erg heet in die periode. Voor sommige mensen geen enkel probleem, maar ons advies zou zijn om als je de keus hebt lekker te wachten tot september of oktober, of tussen april en juni te reizen. 

Als je de gelegenheid hebt om buiten de zomerperiode te reizen: doen! Als je die kans niet hebt, zorgen voor voldoende drinken, petje op en lekker gaan! 

En nog veel meer singlereizen die in september top zijn!

We hebben nu een kleine selectie gemaakt, maar ook Italië, Colombia, Costa Rica, Jordanië en Marokko zijn in deze periode aanraders. Als je een beetje onderzoek doet, ga je zien dat er ontzettend veel plekken zijn die een goede reisperiode zijn. Canada bijvoorbeeld is in september ook veel beter te doen. Alles is goedkoper, het is stukken minder druk en je hebt kans om beren te zien die in die periode de zalm vangen die stroomopwaarts zwemmen. 

Nog even handig

In september ligt de gemiddelde leeftijd voor onze single reizen vaak wat hoger. Dat kan voor sommige reizigers ook een belangrijke overweging zijn bij het boeken van een reis. Natuurlijk zegt leeftijd niet zo heel veel over iemand, maar het is natuurlijk wel fijn als er zoveel mogelijk mensen van rond je eigen leeftijd zijn. 

Voor een singlereis kun je het hele jaar bij Simi terecht. We organiseren niet alleen groepsreizen in september, maar het hele jaar rond. Of je nu op zoek bent naar een unieke Lapland-vakantie, een wintersportreis naar Oostenrijk of een verre groepsreis naar bijvoorbeeld Costa Rica of Sri Lanka, wij vertrekken het hele jaar door! 

Inmiddels reizen elk jaar duizenden jongeren met Simi naar uiteenlopende plekken op de wereld. Wacht echter niet te lang met boeken, want prijzen stijgen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt! 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.