Singlereizen, is dat wel het juiste woord?

Singlereizen, is dat wel het juiste woord?

Zelf noemen we onze groepsreizen eigenlijk nooit singlereizen. Het is immers niet zo relevant of je nu single bent of niet. Natuurlijk wil je als alleenreizende graag in een groep terechtkomen waar je niet de enige bent die alleen reist, maar dat is logisch.

Het is daarmee altijd een beetje een afweging voor ons: als we "singlereizen" schrijven snapt iedereen wat we bedoelen, maar het is wel heel relevant om te weten dat 40% van de mensen samen met een vriend of vriendin of een groepje boekt. Juist doordat de samenstelling bij Simi zo extreem gemixt is zijn de groepsreizen een goede optie. 

Natuurlijk is een groepsvakantie niet voor iedereen weggelegd. Je moet je een beetje aanpassen, kunt natuurlijk pech hebben met de groep, maar over het algemeen zijn mensen heel positief verrast als ze meegaan op een single groepsreis met Simi. Je kunt in een groep zelf redelijk bepalen met wie je omgaat natuurlijk en doordat onze groepen best groot zijn (eigenlijk zitten alle reizen altijd wel vol) gebeurt het eigenlijk nooit dat je met allemaal mensen opgezadelt zit waarmee het niet klikt. 

Waarom een single groepsreis doen?

Waarom niet? Je kunt als alleenreizende prima met onbekenden op stap. Het eerste half uur is, toegegeven, een beetje spannend, maar zodra je eenmaal onderweg bent merk je al snel met wie je raakvlak hebt en met wie niet. Elke groepsreis met Simi heeft reisbegeleiding die daarnaast ook nog eens de nodige energie in de groep gooien om elkaar snel een beetje te leren kennen. 

60% van de mensen die een groepsreis bij Simi boeken, boekt alleen. De verdeling man/vrouw is 45/55 procent. Wel is het zo dat sommige reizen meer single reizende mensen aantrekken. Zo worden bijvoorbeeld de reizen door Ierland, maar ook naar de VS en Canada, veel door singlereizenden geboekt. 

Een groot voordeel van een reis in een groep is dat je altijd aanspraak hebt. Er is altijd wel iemand die zin heeft om een stuk te wandelen, ergens wat te gaan drinken of gezellig uit eten te gaan. 

De meest flexibele groepsreizen

Met name in de VS en Canada is een groepsreis met Simi erg flexibel. Je reist niet in een touringcar, maar in auto's. Dat wil zeggen dat we best veel met de hele groep doen, maar je hebt een stuk makkelijker de mogelijkheid om zelf dingen te ondernemen die afwijken van het standaard plan. Ook is het ideaal dat je niet altijd op de laatste hoeft te wachten en zul je merken dat het een hoop vrijheid geeft om op deze manier rond te reizen. 

Zo ontdek je bijzondere plekken min of meer op je eigen tempo, maar is er wel altijd een groep om je heen voor gezelligheid en om in de avonden wat mee te gaan doen. Best of both worlds, wat ons betreft!

Feitjes

  • 60% reist alleen. Je bent dus nooit de enige
  • 55% vrouw, 45% man
  • Gemiddelde leeftijd varieert per groep en bestemming, maar informeer gerust
  • Geen klassieke singlereis, maar een flexibele groepsreis met leeftijdgenoten
  • Ingedeeld in leeftijdsgroepen
  • Alle reizen zijn min of meer actief
  • Vooraf online kennismaken en een whatsapp groep starten

Spannend!

Veel mensen geven aan het spannend vinden een groepsreis te boeken, zeker als ze alleen reizen. Het is immers ook spannend, een groep mensen die je niet kent. Toch weten wij als geen ander dat die spanning maar heel even duurt. Als je eenmaal een paar uur met elkaar onderweg bent lijkt het alsof je elkaar al jaren kent.

Dat is trouwens ook de reden dat we onze rondreizen overwegend beperken tot 15 dagen: na twee weken met elkaar opgetrokken te hebben kan het nog steeds fantastisch zijn, maar beginnen kleine irritaties ook zwaarder te wegen. Een goed moment om op het hoogtepunte te stoppen dus!.

Populaire bestemmingen voor singles

Populair bij ons zijn de reizen naar de VS, de rondreis Ierland, maar ook Slovenië en Frankrijk worden veel door alleenreizenden geboekt. Kroatië wordt vaker geboekt door mensen die samen reizen, maar ook hier is zeker 40 tot 50% alleenreizend. Ons advies: laat je niet afschrikken, kies gewoon 1 van de groepsvakanties uit, boek, en geniet!

Het juiste woord?

Zelf vinden we het woord singlereizen niet superpassend, omdat het ergens toch wat negatief klinkt. Wij houden het daarom lekker bij: groepsreizen waar toevallig veel mensen alleen reizen.

Meer jongerenvakanties zien? 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs