Met welke groepsreis wintersport ga jij mee?

Met welke groepsreis wintersport ga jij mee?

Winterreizen

Voor komende winter heb je weer de keuze uit vier mooie single reizen wintersport. In deze blog lees je meer over het aanbod wintersport groepsreizen zodat je gemakkelijk de keuze kunt maken welke groepsreis wintersport het beste bij je past! 

Single reizen wintersport in het kort

Voor de winter van 2022 heeft Simi Reizen we voor ieder wat wils. De wintersport groepsreizen in het kort:

 • Groepsreis wintersport Oostenrijk: Een klassieke wintersportvakantie jongeren maak je mee in Oostenrijk. Tijdens deze wintersportvakantie Oostenrijk kun je zowel snowboarden als skiën en is een 8-daagse skipas standaard inbegrepen bij je reissom. Daarnaast gaan we ook rodelen of sleeën.
 • Wintersportvakantie jongeren Learn to Ski: Speciaal voor reizigers die nog nooit eerder op de latten hebben gestaan of alles weer op willen frissen na een lange tijd, hebben we de Learn to Ski groepsreis in Slovenië. Met 12 uur les leer je de fijne kneepjes en daarnaast zijn er diverse winterse activiteiten inbegrepen bij je reissom.
 • Winterse groepsreis Lapland: Deze 8-daagse groepsreis staat bij veel reizigers bovenaan de bucketlist. Deze groepsreis gaat dan ook altijd snel vol. Met o.a. een sledehondentocht, een sneeuwschoentocht, ijsvissen een sneeuwscootertocht én kans op het spotten van het noorderlicht kan dit niet anders dan een topreis voor je worden.
 • Winterse groepsreis Zweden: Een stukje zuidelijker in Zweden hebben we nog een winterreis! Ook deze duurt 8 dagen en heeft veel inbegrepen winterse activiteiten. Bijvoorbeeld een sneeuwscootertocht, een sledehondentocht en schaatsen. Wel is de kans op het spotten van het noorderlicht tijdens de Lapland groepsreis vele malen groter.

Oostenrijk single reizen wintersport Slovenië learn to ski wintersport groepsreizen Lapland groepsreis wintersport Groepsreis wintersport Zweden winter

Wintersport groepsreizen singlereizen

Het leuke aan de reisgroepen van Simi Reizen? Iets meer dan de helft van de reizigers reist alleen tijdens de groepsreizen. Daarnaast mag je ook samen boeken met een vriend, vriendin of een vriendengroepje. Dit zorgt voor een gezellige mix in de reisgroepen. Mocht je dus overwegen om alleen mee te reizen met een groepsreis wintersport, dan ben je dus ook absoluut niet de enige die alleen reist. 

Hoewel de groepsreizen geboekt kunnen worden door reizigers tussen de 18 en 39 jaar, zijn de meeste reizigers tussen de 18 en 28 jaar. Op de reispagina van de desbetreffende wintersport groepsreis kun je de samenstelling bekijken van de afgelopen jaren. Gemiddeld gezien reizen net iets meer vrouwen reizen mee dan mannen. Ideaal aan het samen reizen met een reisgroep tijdens de wintersportvakantie jongeren is dat er altijd wel mensen tussen zitten waarmee je het goed kunt vinden. Sowieso heb je de bestemming en soort groepsreis wintersport al als gemeenschappelijke interesse.

Ga je liever voor een kleine reisgroep? Bij de winterse groepsreizen Lapland bestaat de groep uit 6 tot maximaal 16 personen. Bij de winterse reis Zweden bestaat de groep uit 10 tot maximaal 16 personen. Tijdens de echte single reizen wintersport zijn de reisgroepen wat groter. Zo reis je tijdens de Learn to Ski wintersport groepsreis met +/- 20 personen normaliter en tijdens de klassieke wintersport groepsreis Oostenrijk met 20 tot maximaal 35 personen. Uiteraard kun je binnen je reisgroep zelf bepalen met wie je graag samen slaapt en met wie je vooral wil omgaan tijdens de wintersportvakantie jongeren. Tijdens de single reizen wintersport Oostenrijk zullen we daarnaast een beetje kijken naar iedereens niveau.

Welke wintersportvakantie jongeren past bij jou?

Hieronder lees je meer over alle single reizen wintersport van deze winter!

Single reizen wintersport Oostenrijk (klassiek wintersport)

De klassieke wintersportvakantie boek je gewoon bij Simi! Reis met ons mee naar Zell am See-Kaprun in Oostenrijk! Handig om te weten is dat een 8-daagse skipas standaard inbegrepen is bij je reissom. Hiermee kun je ook gratis gebruik maken van de lokale bus. Indien je je eigen snowboard- of skimateriaal mee wil nemen kan dat, ook is het mogelijk om deze via Mijn Simi te huren. Daarnaast is ook een winterse activiteit inbegrepen bij je reissom! Dit is rodelen of sleeën.

Ideaal aan de single reizen wintersport Oostenrijk is dat je kunt boeken, onafhankelijk van welk niveau je hebt. We kunnen groepen vormen op basis van niveau, zodat het voor iedereen een relaxte en uitdagende vakantie is. Voor mensen die alles weer een beetje op willen frissen, is het ook mogelijk om lessen bij te boeken. Indien je helemaal nieuw bent met wintersport groepsreizen, dan raden we aan een kijkje te nemen bij de onderstaande Learn to Ski groepsreis.

 • Gepland vertrek: 3 keer in januari en 4 keer in februari
 • Reisduur: 10 dagen
 • Accommodatie: appartement in een van de 2 afgehuurde groepsreizen
 • Vervoer naar locatie: per touringcar
 • Reisgenoten: Tussen de 18 en 39 jaar

Wintersportvakantie jongeren Slovenië (Learn to Ski)

Ook hebben we natuurlijk gedacht aan de mensen die altijd al een keer hebben willen leren skiën of alles willen opfrissen! Tijdens de Learn to Ski groepsreis in Slovenië bezoek we een piste met een heerlijke gemoedelijke sfeer. Hier krijg in je totaal 12 uur skiles, inclusief skipas en materiaalhuur. Je zult zien dat je het skiën (weer) redelijk snel onder de knie krijgt! Ideaal is dat je dus niet alleen in een klasje terecht komt met kinderen. Iedereen die mee gaat met de wintersportvakantie Slovenië neemt namelijk deel aan de skilessen. Let op: In Slovenië is het enkel mogelijk om te skiën. Wil je snowboarden? Bekijk dan de Oostenrijk single reizen wintersport.

Leuk om te weten is dat we het lessen tijdens deze winterse groepsreis Slovenië combineren met heerlijk veel winterse activiteiten. Je boekt dus eigenlijk een combinatiereis. Op het programma staan bijvoorbeeld ook het bouwen van een iglo, een fakkeltocht, schaatsen, een sneeuwschoentocht, een après-ski tocht en meer! Je verblijft in een van de huisjes van Camping Menina.

 • Gepland vertrek: 3 keer in januari en 4 keer in februari
 • Reisduur: 10 dagen
 • Accommodatie: huisje op Camping Menina
 • Vervoer naar locatie: per touringcar
 • Reisgenoten: Tussen de 18 en 39 jaar

Winterse groepsreis Lapland

De winterse groepsreis Lapland is een ontzettend populaire groepsreis die vaak snel vol geboekt is. Logisch ook, want deze winterse groepsreis staat bij veel mensen toch wel echt op de bucket list. Met een goede kans op het spotten van het Noorderlicht, een relaxt verblijf in een tweepersoonskamer en diverse inbegrepen winteractiviteiten is dit toch echt een must do-groepsreis. De winterse activiteiten en het landschap zullen je absoluut heel lang bijblijven. Ook ideaal is dat maaltijden ter plekke al inbegrepen zijn bij je groepsreis.

Activiteiten op het programma zijn onder andere een husky-tocht, een sneeuwscootertocht, ijsvissen en een dag downhill skiën incl. skipas en skihuur. Deze zijn inbegrepen bij je reissom. Ook mag je tijdens je verblijf gratis gebruik maken van sami-ski's, sneeuwschoenen en visgerei om te ijsvissen.

 • Gepland vertrek: 2 keer in januari en 2 keer in maart
 • Reisduur: 8 dagen
 • Accommodatie: Eco-hotel, tweepersoonskamer
 • Vervoer naar locatie: vliegtuig + transfer
 • Reisgenoten: Tussen de 18 en 39 jaar

Winterreis Zweden

Ook razend populair is de winterreis Zweden. De programma's van de Lapland groepsreis en de winterreis Zweden hebben redelijk wat overlap met elkaar, maar zijn beiden toch net anders! Vergelijk deze twee winterse groepsreizen dus goed met elkaar om te ontdekken welke het beste bij je past. Handig om te realiseren is dat deze winterreis Zweden op een locatie is zuidelijk in het land, waardoor de kans op het zien van het noorderlicht een stuk minder groot is dan tijdens de Lapland groepsreis. Op het programma van de winterse groepsreis Zweden staan o.a. een sledehondentocht, schaatsen, een hot tub en sauna avond en ijskarten.

Je overnacht in een Zweedse cabin en één nacht staat er iets heel bijzonders op de planning. We gaan namelijk een winter shelter bouwen en hier een nacht in overnachten! Indien er hele goede sneeuw is gevallen bouwen we een iglo en anders bouwen we een shelter van takken, bladeren en sneeuw. De rendierhuiden die we binnen leggen zullen je warm houden. 

 • Gepland vertrek: 1 keer in januari en 2 keer in februari
 • Reisduur: 8 dagen
 • Accommodatie: 6 nachten Zweedse cabin, 1 nacht winter kamperen
 • Vervoer naar locatie: vliegtuig + transfer
 • Reisgenoten: Tussen de 18 en 39 jaar

Learn to Ski single reizen wintersport Single reizen wintersport Lapland Single reizen wintersport Oostenrijk Winter Zweden winterse groepsreizen

Of.... ga je voor heel wat anders?

Deze winter is het ook mogelijk om New York en Washington te ontdekken net voor de kerst! Tijdens de 9-daagse New York en Washington groepsreis ontdek je beide steden tijdens de diverse inbegrepen programma-onderdelen, zoals schaatsen in Central Park, een bezoek aan de Freedom Tower, een monumententour door Washington en een Christmas Spectacular show bij Rockefeller Center! Niet helemaal hetzelfde als bovenstaande groepsreizen, maar absoluut ook een winterreis om af te wegen! De New York winterse groepsreis zit vol op 15 december 2021, daarom hebben we een extra vertrek gepland op 14 december 2021!

Klaar voor een onvergetelijke wintersportvakantie jongeren? Dan is het tijd om je groepsreis wintersport uit te kiezen en te gaan boeken. Laat de voorpret maar beginnen!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.