Singlevakanties in Azië

Singlevakanties in Azië

Singlereizen

Op het moment van schrijven van dit artikel zitten we middenin de Corona-crisis. Maar, zoals met elke crisis weet je vooraf dat een crisis ook weer voorbij zal gaan. Onze singlevakanties Azië zijn er dan ook, dus oriënteer jezelf alvast op de vele mooie rondreizen die we hopelijk over niet al te lange tijd weer kunnen maken! 

Voordelen van een georganiseerde reis: 

 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Een groep gelijkgestemden om je heen
 • Samen beleven zorgt voor een topsfeer
 • Je vliegt samen heen en terug

Top 3 singlevakanties Azië

We hebben onze top 5 gegroepeerd op basis van populariteit. De meest populaire rondreis staat op 1. Elke rondreis zit anders in elkaar en heeft een eigen uniek programma, dus vergelijk goed voor je boekt!

Sri Lanka single vakanties - nummer 1

Sri Lanka is de meest populaire reisbestemming voor jongeren die Azië willen bezoeken. Het grote voordeel van Sri Lanka is dat het altijd lekker warm is, de mensen vriendelijk zijn, maar het land ook qua afstanden te doen is. Sri Lanka is een ideale reisbestemming voor mensen die voor het eerst rondreizen in Azië. 

Bij het rondreizen door Sri Lanka combineer je een echte rondreis met een heleboel inbegrepen activiteiten. Een kleine greep uit de dingen die we op het programma hebben staan:

 • Tuktuk-safari
 • Bezoek Lion's Rock
 • Wildwater-raften
 • Canyoning
 • Bezoek world's end
 • Stadstour Colombo
 • Bezoek aan Kandy
 • Treinrit Nuwara Eluya - Ella
 • en heel veel meer

Onze groepsreizen Azië richten zich grotendeels op studenten, mensen tussen de 18 en ongeveer 28 jaar oud, hoewel er regelmatig dertigers mee gaan natuurlijk. 

Sri Lanka ligt in de Indische Oceaan en heeft ongeveer 23 miljoen inwoners. Het land heette vroeger Ceylon en is al van oudsher een belangrijke handelspartner met veel andere landen. Met name specerijen, thee en koffie zijn van groot belang. Doordat Sri Lanka veel verschillende bezettingen gekend heeft, heeft het land daarnaast ook nog eens een indrukwekkende geschiedenis. Behalve dat is Sri Lanka vooral bekend van de perfecte mogelijkheden voor toeristen. Behalve de betaalbaarheid is ook de ligging en de temperatuur een groot voordeel. Niet voor niets is Sri Lanka in de laatste tien jaar enorm populair geworden. Het is dan ook onze meest populaire rondreis door Azië. 

Rondreizen Bali - de nummer 2

De groepsreizen Bali zijn nieuw in 2020. Bali heeft een gigantische aantrekkingskracht op Nederlanders. De combinatie van lekker weer, prachtige natuur en een vrije, goed ontwikkelde toeristische branche zorgen voor een aantrekkingskracht die jaarlijks vele tienduizenden Nederlanders naar Bali trekt. 

Als je een singlevakantie Bali boekt bij Simi Reizen, boek je een rondreis waarbij we unieke activiteiten combineren met wat meer toeristische dingen. Al met al krijg je in ruim 2 weken tijd een goed beeld van Bali, met de nodige vrijheid en tijd om uit te gaan en naar het strand te gaan, maar ook om het eiland te ontdekken.

Veel activiteiten zijn al standaard inbegrepen bij je reissom, waardoor je ook als groep elkaar goed leert kennen. Het samen beleven van activiteiten zorgt ervoor dat je echt als groep je reis gaat beleven. De retourvlucht is altijd inbegrepen bij je reissom. 

Op Bali wonen ruim 3 miljoen mensen, waarmee het best dichtbevolkt is en is natuurlijk onderdeel van Indonesië. De Nederlandse invloeden zijn goed merkbaar op het eiland, maar Bali heeft een heel eigen cultuur en achtergrond. De bereisbaarheid, het mooie weer en de uiteenlopende natuur zorgen ervoor dat Bali nog altijd ongekend populair is. Het is een ideale plek om te backpacken of voor langere tijd te verblijven. Je zult op Bali dan ook veel Nederlanders vinden die er al lange tijd wonen of werken. 

De bevolking is voornamelijk hindoestaans. Overal op Bali zul je tempels vinden en mensen die offers brengen. Als toerist is het van belang dat je je uiteraard respectvol opstelt. 

Tijdens onze rondreizen Bali zijn onder andere de volgende activiteiten inbegrepen bij je reissom:

 • Raften
 • Bali Swing
 • Fietstocht door de rijstvelden
 • Vulkaanbeklimming
 • Snorkelen
 • Dolfijnentocht
 • Overnachting in Bali National Pak
 • Surfles
 • en nog heel veel meer

Je boekt dus een rondreis waar al veel standaard inbegrepen is. Natuurlijk hoef je niet verplicht aan alles mee te doen, maar het is wel zo leuk om samen met je reisgenoten de hele vakantie te beleven. 

rondreizen bali

Singlevakanties Vietnam

Vietnam is een van de nieuwste rondreizen die we in Azië hebben toegevoegd. Tijdens deze singlereis vlieg je met ons heen naar het bruisend Hanoi en vliegen we op de terugweg vanuit Ho Chi Minh-stad. 

Vietnam biedt je een authentieke ervaring, met veel natuurlijke hoogtepunten en een goed gevuld reisprogramma. Je maakt tijdens deze rondreis kennis met Vietnam en reist van noord naar zuid. Een binnenlandse vlucht is inbegrepen, want Vietnam is van noord naar zuid enorm lang. 

Vietnam is een heel eigen land. Pas sinds "kort" is toerisme belangrijker aan het worden. In Vietnam heeft de communistische partij als enige partij de macht. Vietnam is nog enorm in ontwikkeling en kent de laatste tijd grote economische groei. Het is een land in opkomst, waar je op elke straathoek kunt genieten van authentieke Vietnamese eettentjes. 

Inbegrepen bij deze rondreis onder andere:

 • 2-daagse cruise Ha Long Bay
 • Boottocht
 • Homestay
 • Raften
 • Snorkelen
 • en nog veel meer

Rondreizen in ontwikkelingslanden

De camera die je meeneemt, de telefoon die je bij je hebt en zelfs de kleren die je draagt zijn in Azië al snel een jaarsalaris waard. Besef je heel goed dat je rondreist vanuit een luxe positie. Het dagelijks leven in veel Aziatische landen is niet eenvoudig. Veel gezinnen leven van dag tot dag.

Het is belangrijk je te beseffen dat als je een rondreis boekt door 1 van de landen die we aanbieden, je niet dezelfde luxe en comfort mag verwachten als je in Nederland gewend bent.

Nee, de douche zal niet altijd warm water geven, de deur naar je badkamer sluit wellicht niet helemaal goed en ja, het eten is anders dan in Nederland. 

Ook het maken van afspraken gaat er heel anders aan toe. Jazeker, vooraf spreken we tot in detail af wat de bedoeling en de planning is. De praktijk is echter bijna altijd weerbarstiger. Reken erop dat je soms opeens veel langer onderweg bent dan gepland, dat het aanhouden van een superstrakke structuur niet altijd mogelijk is en dat dingen wel eens anders gaan dan bedacht. Dat is over het algemeen geen onwil, maar onderdeel van het leven daar. 

Ben je iemand met behoefte aan structuur en vastigheid? Dan raden we je af om een rondreis te boeken waar je flexibel moet zijn. Je eigen instelling bepaalt voor een groot deel ook je vakantiegenot. 

Aziatische landen en regenseizoen

We krijgen regelmatig vragen over het regenseizoen in de verschillende Aziatische landen. Onze singlevakanties plannen we het hele jaar door, waarbij we wel rekening houden met het regenseizoen, maar niet teveel. In de meeste gevallen is de temperatuur namelijk nog steeds prima, maar vallen er vooral korte, hevige buien.

Het voordeel is dat alles groener is en prijzen over het algemeen lager, voor zowel vliegtickets als verblijf als activiteiten. Je zult dan ook zien dat onze singlereizen in die periode vaak een stuk goedkoper uitvallen. Dat heeft alles te maken met vraag en aanbod, maar dde kans dat je hele vakantie verregent is gewoon extreem klein. 

We hebben wel een overzichtje gemaakt:

Check het regenseizoen op Bali
Check het regenseizoen in Vietnam
en het regenseizoen Sri Lanka

sri lanka

Singlevakanties voor twintigers en dertigers

Onze singlevakanties worden vooral geboekt door twintigers en dertigers. Je kiest bij een groepsreis met SImi altijd voor een gezellige groepsreis. Het grote voordeel is dat al je reisgenoten maximaal 35 jaar oud zullen zijn. Vooral met wandeltochten en outdoor-activiteiten kan dat een groot voordeel zijn omdat de leeftijdsverschillen niet enorm zijn. Natuurlijk heb je als je 18 bent of begin 20 een ander leven dan wanneer je 35 bent, maar we hebben gemerkt dat het voor veel mensen vooral belangrijk is om een beetje met een vlotte groep mee te gaan. Leeftijd is dan uiteindelijk nog minder belangrijk.

Wil je een overzicht van onze singlereizen zien? 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.