Single wintersportreizen

Single wintersportreizen

Winterreizen

Waarom op wintersportreis?

Wintersport is voor veel mensen vaste prik en een belangrijke vakantie tijdens het jaar. Als je niet opgevoed bent met het idee van een wintersportvakantie of geen vrienden hebt die willen wintersporten is het echter anders. Om die reden is het aansluiten bij een groepsreis wintersport helemaal geen slecht plan. Niet alleen reis je met een groep andere jonge mensen, het is ook een goede manier om mensen uit te zoeken die op een vergelijkbaar niveau als jij zelf zitten. 

Wintersportreizen singles

De groepsreizen die we organiseren zijn geen echte singlereizen, maar worden wel voor een groot deel geboekt door single reizigers. Daarnaast wordt er veel geboekt door kleine groepjes of door vrienden die elkaar al kennen. Al met al zorgt dat voor een ideale mix van mensen die elkaar al wel kennen en mensen die elkaar nog niet kennen.

Wintersportreizen voor singles zijn niet anders dan andere singlereizen, maar een relevant verschil is wel dat bij een wintersportreis het niveau van de skiërs en snowboarders ver uit elkaar kan liggen. Mensen die in het verleden regelmatig op wintersport gegaan zijn zullen op een andere manier skiën dan mensen die het voor het eerst doen. Doordat je een grotere groep om je heen hebt is de kans dat je niemand kunt vinden met een vergelijkbaar niveau echter klein. 

Wintersportreizen singles

Onderdeel van een groep

Wintersporten met een groep is vooral heel erg leuk. Overdag kom je elkaar ongetwijfeld tegen op de pistes. Als je skiles of snowboardles neemt is de kans groot dat je niet de enige zult zijn. De avonden zijn met een groep mensen om je heen natuurlijk sowieso ontzettend gezellig. Of je nu kiest om lekker bij het appartement te blijven en een spelletje te spelen na een intensieve dag of er juist op uit te trekken om lekker ergens te gaan eten en wat te gaan drinken, je hebt altijd een groep mensen om je heen die net als jij hun best doen om er een topvakantie van te maken. 

Verschillende skills en levels

Meer dan bij andere singlereizen zul je merken dat bij de wintersport zowel mensen met als zonder ervaring meegaan. Wil je echt leren skiën? Dan is de Learn to Ski vakantie in Slovenië onze aanrader. Wil je behalve skiën ook genieten van gezellige après-ski en de levendigheid van de wintersport? Dan raden we je Zell am See aan.

Bij dingen als skiën zul je zien dat het niveau soms wat verder uit elkaar ligt. Sommige mensen zijn van kinds af aan gewend op wintersportvakantie te gaan, terwijl het voor jou wellicht de eerste keer wintersport is. Je zult merken dat met een beetje aanpassing het verschil in niveau geen probleem gaat zijn. Overdag ga je toch een beetje je eigen weg en trek je vooral op met mensen die op een vergelijkbaar niveau skiën of snowboarden.

Waarheen met Simi?

Behalve wintersportreizen met een wat meer klassieke inhoud, kies je bij Simi ook uit echte winteravonturen in bijvoorbeeld Lapland en Noorwegen. 

  • Learn to Ski Slovenië - dé reis waar je voor een scherpe prijs niet alleen 12 uur skiles krijgt, maar ook nog eens een gevarieerd programma, maaltijden inbegrepen zijn en waar je na een week echt kunt zeggen dat je hebt leren skiën. 
  • Wintersportreizen Oostenrijk - deze groepsreizen vinden plaats op 1 van de meest populaire plekken voor Nederlandse reizigers. Tussen Zell am See en Kaprun in kun je genieten van honderden kilometers piste. Wil je nog wat les, dan is dat geen probleem. Neem je je eigen spullen mee? Ook dat kan! 
  • Singlereizen Lapland - de singlereizen Lapland zijn al jaren altijd vol. De ideale ligging in het noorden van Zweden, het reisprogramma met alle klassieke elementen van een Lapland-reis en de scherpe prijs incl. alle maaltijden is een goede en aantrekkelijke reden om je wintervaantie Lapland bij Simi te boeken. 
  • Winteravontuur Noorwegen - deze reis is voor avonturiers! Je maakt de prachtige Bessegen-hike in de winter, slaapt een nacht in je eigen iglo en onderneemt van alles in het ruige en besneeuwde Noorwegen.
  • Wintervakantie midden-Zweden - ijskarten is de meest in het oog springende activiteit tijdens deze singlereis. Maaltijden zijn inbegrepen en naast ijskarten ga je onder andere ijsvissen, een sledehondentocht maken, sneeuwscooter rijden en meer. Een gevarieerde groepsreis op een toplocatie in Zweden. 

Wintersport en corona

Niemand weet hoe corona de wintersport van 2021 gaat beïnvloeden. Je kunt er op rekenen dat er nog enkele maatregelen van kracht zijn, met name op het gebied van après-ski gelegenheden. Het is op dit moment niet echt te voorspellen, maar de meeste landen hebben aangegeven er alles aan te doen om te zorgen dat wintersporten gewoon door kunnen gaan. Houd rekening met een mondkapje bij de skilift en mogelijk beperkingen bij het echte uitgaan. In restaurants verwachten we geen strenge regels en bij de skiliften zal het met name om afstand houden gaan.

Boeken bij een ANVR-reisonderneming zoals Simi, dat aangesloten is bij de SGR is voor jou als reiziger ook nog eens zonder risico. Mocht jouw reis niet door kunnen gaan wegens een veranderend reisadvies, dan ben je als reiziger nooit je geld kwijt. In eerste instantie zul je van ons een voucher ontvangen die je kunt gebruiken voor een nieuwe reis in de toekomst. 

Zo'n voucher lijkt wat zonde, maar is altijd gedekt door de SGR. Hierdoor loop je nooit financieel risico. Wel kan het zijn dat je even moet wachten voor je je geld terug krijgt. De reden hiervoor is dat wij als reisorganisatie aanbetalingen doen en betalingen voor bijvoorbeeld je vlucht of busreis. Dat geld is niet binnen een paar dagen naar ons teruggestort, waardoor we noodgedwongen moeten wachten tot we het door ons betaalde geld hebben terugontvangen. 

In het slechtste geval moet je dus je reis uitstellen, maar we hopen dat voorjaar 2021 er een hoop goed nieuws is en het aantal maatregelen nog maar heel beperkt zal zijn. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.