Survivalkamp Ardennen - Eerste reis zonder ouders

Survivalkamp Ardennen - Eerste reis zonder ouders

Op een gegeven moment zal de gedachte in je opkomen "ik wil eigenlijk wel een keer zonder mijn ouders op vakantie". Die gedachte heeft iedereen een keer gehad en daar heeft iederen op een gegeven moment de knoop voor doorgehakt. De eerste keer alleen op reis is natuurlijk super leuk, maar kan ook heel erg spannend zijn.

De groepsreis naar de Franse Ardennen is ideaal voor deze situatie. Samen met minimaal 10 andere jongeren tussen de 15 en 19 jaar ga je 8 dagen op reis en neem je samen deel aan leuke en uitdagende outdoor-activiteiten. Op deze manier ga je niet alleen op reis, maar ga je samen met leeftijdsgenoten het avontuur aan. Daarnaast hoef je bij een groepsreis altijd zelf vrij weinig te regelen. Je hoeft bijvoorbeeld niet zelf op zoek naar een camping en leuke activiteiten. Dit is allemaal al voor je uitgezocht! In deze blog vertellen we je alles over deze vakantie en geven we een aantal tips voor de eerste keer alleen op reis gaan.

Het Franse Ardennen survivalkamp

Het survivalkamp Franse Ardennen is een georganiseerde groepsreis waarbij je met minimaal 10 andere jongeren tussen de 15 en 19 jaar samen het avontuur aan gaat. Gedurende de reis staan er verschillende echte outdoor- en Ardennen- activiteiten op de planning. Zodoende heb je een lekker gevarieerd en uitdagend programma middenin de mooie natuur van de Franse Ardennen. Activiteiten tijdens de reis zijn een spannende dropping, vlotbouwen en een tweedaagse vlotten- en kanotocht, highrope parcours, een orientatietocht door de bossen, rotsklimmen en mountainbiken.

Daarnaast ga je gedurende de reis verschillende bushcraft-methoden leren. Bush watteh? Bushcraft-methoden zijn overlevingstechnieken in de wilde natuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van vuur maken zonder lucifers of koken boven het houtvuur? Daarnaast heb je voldoende tijd om een spelletje te spelen met je groepsgenoten, te relaxen in het meertje bij de camping of om iets anders leuks te doen. Je hebt voor dit survivalkamp de keuze uit maar liefst 7 vertrekdata, allemaal in de zomervakantie.

Tips voor de eerste keer zonder ouders op reis gaan

Je ouders overtuigen

Dat is stap 1 :-). Als je het aan je ouders gaat voorleggen om mee te gaan met het Franse Ardennen Survivalkamp of een andere vakantie, laat je ouders dan de website en de reispagina van Simi Reizen goed doornemen zodat ze goed op de hoogte zijn van je plannen. Hierbij een aantal tips voor het overhalen van je ouders om mee te gaan op groepsreis:

 • Er is een Nederlandstalige reisbegeleiding aanwezig gedurende alle groepskampen
 • Je gaat nieuwe jongeren leren kennen (waar hele leuke vriendschappen uit kunnen ontstaan)
 • De busreis, de camping en de activiteiten zijn allemaal inbegrepen bij het groepskamp. Bij de Franse Ardennen jongerenvakantie zijn ook alle maaltijden inbegrepen in de reissom.
 • Er zijn altijd ervaren instructeurs aanwezig bij de activiteiten en we werken enkel samen met organisaties met de juiste diploma's en vergunningen
 • Een groepsreis is een prima compromis voor als je niet meer met je ouders mee wilt, maar ook niet volledig alleen op reis wilt gaan
 • We hebben een 24/7 noodnummer

Bereid je goed voor

Bij een groepsreis zijn er vrij weinig dingen die je zelf dient voor te bereiden. De busreis, de camping, het programma zoals omgeschreven op de website en zelfs de maaltijden zijn allemaal inbegrepen bij de outdoorvakantie in de Franse Ardennen. Echter zijn er altijd een paar dingen die je voor iedere reis wel zelf van tevoren dient te regelen. Een handige checklist:

 • Is je paspoort of id-kaart nog lang genoeg geldig?
 • Heb je een medicijnverklaring nodig van je huisarts?
 • Heb je een reisverzekering en dekt die ook de bijzondere sporten?
 • Heb je de vertrekinformatie aan je ouders gegeven?
 • Heb je een eigen pinpas waarmee je in Europa kunt betalen?
 • Heb je de paklijst doorgenomen en gekeken of je zelf nog andere dingen nodig hebt?
 • Voor de Franse Ardennen heb je geen bijzondere vaccinaties, wereldstekker of visum nodig

Geniet van de vakantie!

Spreekt voor zich!

Antwoord op je vragen over de Franse Ardennen groepsreis

Wellicht zijn er nog een aantal vragen die je hebt over de Franse Ardennen outdoor groepsreis. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

Mag je alleen in je eentje mee of ook met een of meerdere vrienden met dit survivalkamp?

Beide mag! Je mag alleen mee met dit survivalkamp maar ook samen met een vriend, vriendin of groepje. De keuze is volledig aan jou. Bij de meeste reizen reist iets meer dan de helft van de mensen alleen. Kan een beetje spannend aanvoelen, maar de sfeer zit er altijd snel in en je bent nooit de enige die alleen mee gaat op survivalkamp!

Hoe zit het met vrije tijd gedurende de survivalkampen?

Tijdens het survivalkamp Franse Ardennen heb je voldoende vrije tijd. De meeste activiteiten duren namelijk een dagdeel, zodat je een mix hebt van activiteiten en vrije tijd. Tijdens de vrije tijd kun je zelf een optionele activiteit ondernemen, relaxen op de camping, zwemmen in het riviertje, een spelletje spelen met je groepsgenoten, noem maar op!

Ik ben niet super sportief, kan ik deelnemen aan alle activiteiten?

Ja hoor! We zoeken bij activiteiten altijd de mix op van activiteiten die voor iedereen haalbaar zijn, maar waar ook zeker uitdaging in zit. Het belangrijkste is immers dat iedereen een leuke vakantie gaat meemaken. Vaak kun je daarnaast meedoen op je eigen niveau. Zo heb je bij de hougteparcours bijvoorbeeld verschillende mogelijkheden. Vaak zien mensen het mountainbiken als de pittigste activiteit, aangezien er meer hoogteverschillen zijn in de Franse Ardennen dan in Nederland. Maar ook hierbij houden we uiteraard rekening met ieders tempo.

Hoe lang duurt de busreis naar locatie?

De reistijd naar de locatie van de survivalkampen is altijd erg afhankelijk van de drukte op de weg. We verwachten dat de busreis ongeveer 5 uur in beslag neemt en we hopen rond 14.00 uur aan te komen in de Franse Ardennen. 

Bij dit survivalkamp heb je ook de mogelijkheid om je ouders je te laten brengen, bijvoorbeeld als zij zelf voor hun vakantie doorreizen naar Frankrijk. Indien je ouders je zowel brengen als halen, krijg je 40 euro korting op de totale reissom. Daar kun je weer leuke dingen van doen! Indien je voor deze optie wilt gaan, vergeet dit dan niet aan te geven bij je boeking. Je ouders kunnen je komen brengen tussen 14.00 en 16.00 uur.

Waar slapen we precies tijdens de jongerenreis?

Je slaapt tijdens het survivalkamp Franse Ardennen op camping Haulmé. Een rustige maar gezellige camping. Het ligt aan een riviertje waar je in kunt zwemmen. We hebben ons eigen kampement, ofwel een eigen gedeelte waar we met Simi Reizen op de camping verblijven. Ook in de avonden zullen we het gezellig maken, er is namelijk een kampvuurplek op de camping en we gaan een avond barbecuen. En ja, ook wifi is aanwezig op de camping. Slapen doe je in een tent voor maximaal 4 personen. Afhankelijk van de periode waarin je reist kan het zijn dat je met drie mensen in een tent slaapt. 

Wat moet ik allemaal meenemen op groepsreis?

Op de paklijsten pagina kun je alle paklijsten vinden van onze groepsreizen. Ook de Franse Ardennen paklijst staat hiertussen!

Heb je nog meer vragen over de reis? Lees dan even goed de Franse Ardennen pagina door. Op deze pagina kun je alles vinden over dit jongerenkamp. Heb je nog meer vragen? Dan mag je altijd contact met ons opnemen. Ook nieuwschierig naar onze andere reizen? Bekijk dan ook het overzicht van al onze bestemmingen.

Zomerkampen
Jongerenkampen
Jongerenreizen

terug naar blogs

Meer lezen