Te doen in Zell am See - Kaprun

Te doen in Zell am See - Kaprun

Winterreizen

Tijdens de wintersportvakantie Oostenrijk verblijf je in het gezellige en bruisende Zell am See. Benieuwd wat er allemaal te beleven is in dit populaire wintersportgebied? In deze blog lees je alles over te doen in Zell am See - Kaprun en te zien in Zell am See - Kaprun!

Natuurlijk staat Zell am See - Kaprun bekend om het skiën en après skiën, maar mocht je daarnaast nog iets anders willen ondernemen is dat meer dan mogelijk. Van het bezoeken van een nachtshow, nachtskiën en het nemen van een winter fairy tale trein tot aan indoor zwemmen en het bezoeken van een ijsbaan, dit wintersportgebied heeft veel meer te bieden dan enkel kiën en après skiën! 

Zell am See - Kaprun is daardoor ook een bekend wintersportgebied onder Nederlanders en niet voor niets! We geven je alle tips over je verblijf in Zell am See - Kaprun tijdens je wintersportvakantie jongeren Oostenrijk!

Te doen in Zell am See - Kaprun

Dat je in Zell am See - Kaprun kunt skiën tot je erbij neervalt en goed kunt après skiën is vast geen verrassing! Daarnaast valt er in Zell am See - Kaprun nog veel meer te beleven. In de zomer bezoeken mensen Zell am See - Kaprun maar al te graag om te wandelen langs de heldere watertjes en de groende weides, in de winter stappen mensen graag op de latten en ondernemen ze winterse activiteiten.

Je kunt Zell am See vinden in Oostenrijk, 85 kilometer ten zuiden van Salzburg. Wat de naam al een beetje doet verraden is dat Zell am See aan een meer ligt, de Zeller See. Samen met Kaprun, de plaats naast Zell am See, vormt deze plaats een heerlijk wintersportgebied. Ideaal natuurlijk voor een jongeren wintersportreis Oostenrijk met Simi Reizen!

Een aantal tips op een rijtje voor als je naast het skiën wat anders wilt doen:

  • Castle sightseeing tour Kaprun: Voor +/- 7 euro krijg je een een uur lang een rondleiding door Kaprun Castle.
  • Nightshow Kaprun: Op maandagen zijn er avondshows met sprongen en stunts van free skiërs en snowboarders, soms met vuurshows en dansshows.
  • Kitzsteinhorn Explorer Tour: Een natuurtuur met een park ranger naar de 'top van Salzburg' voor een prachtig panorama aanzicht.
  • Nachtskiën: Ook nachtskiën is mogelijk! Bij de Ebenbergbahn in Sell am See.
  • Gegidste sneeuwschoenwandeling naar Kitzsteinhorn Ice Camp: Sneeuwschoenles, daarna wandelen naar het Ice Camp van Audi.
  • Wildelife feeding: Bezoek een range en leer meer over de wilde dieren die hier voorkomen!
  • Laser Biathlon Test Tour: Maak een rondje op cross-country skies en voeg daar daarna laserguns aan toe!
  • Snownight Zell am See: Op woensdagen doe snowboarders en freeskiers trucs met vuur, video's, lasers, licht en muziek effects.
  • Winter Fairy Tale Train naar de Krimmler watervallen: Maak een treinrit naar Krimmls en bezoek de Krimmler watervallen.
  • Schaatsen op de ijsbaan: Spreekt voor zichzelf. Leuk uitje tijdens je wintersportvakantie Oostenrijk jongeren.
  • Indoor zwembad Zell am See: Indoor zwembad met heerlijke temperaturen.
  • Bowlingbaan Alley-Freizeitzentrum: Spreekt ook voor zichzelf! Een leuke avond samen met je reisgenoten.

Let op: jaarlijks kan er verschil zitten in het aanbod van activiteiten op locatie, net als op het gebied van prijzen en tijden. Simi Reizen is hier geen partij in, maar we informeren je graag over alle mogelijkheden die bij ons bekend zijn.

skien zell am see kaprun

Après ski barren in Zell am See - Kaprun

Ook voor après ski feestjes kun je heel goed terecht in Zell am See - Kaprun! Of je nou een après ski bar zoekt waar vooral veel toeristen komen of een après ski bar waar locals komen, het is allemaal mogelijk. Twee goede tips:

  • Baumbar

De Baumbar is open op zaterdagen vanaf 22.00 tot laat en is een echte uitgaansclub. De meeste barren sluiten wel op een gegeven moment, maar bij de Baumbar kan je doorgaan tot in de vroege uurtjes. Wel even kijken naar het programma van de volgende dag natuurlijk. De meeste mensen die met Simi Reizen meegaan houden van gezelligheid en samen een drankje doen, maar zijn over het algemeen geen mensen die tot vroeg in de ochtend doorgaan.

  • Pavillon Musik

Pavillon Musik in Kaprun is alle dagen open van 10.00 tot 02.00 uur. Deze après ski locatie heeft meer een pub idee. In de middag kun je onder het genot van een muziekje kun je een drankje doen aan een tafeltje en bijkomen van de heerlijke ski-dag. Kaartspelletje mee en de dag is compleet. In de avond wordt deze plek omgetoverd tot een club, zodat het feestje verder kan gaan. Ook een aanrader voor tijdens je wintersportvakantie jongvolwassenen.

après ski tell am see kaprun

Gebruik maken van de bus in Zell am See - Kaprun

Met je skipas kun je tijdens de wintersportvakantie jongeren Oostenrijk gratis gebruik maken van de bus, zeker doen dus! De bussen rijden tussen +/- 08.00 's ochtends en +/- 17.30 's avonds. Mocht je in de avond een après ski bar willen bezoeken die iets verderop zit, kun je met je reisgenoten een taxi delen. Een 8-persoonstaxi kost ongeveer 25 euro voor een enkeltje. De Nederlandstalige Simi reisbegeleider die ter plekke aanwezig is tijdens je wintersportvakantie Oostenrijk kan je meer uitleg geven over de bussen.

Skiën in Zell am See - Kaprun

Als je in de winter een bezoek brengt aan Zell am See - Kaprun tijdens de wintersportvakanties jongeren, dan kom je daar natuurlijk om te skiën! Tijdens de Wintersportvakantie Oostenrijk met leeftijdsgenoten is je skipas ter waarde van 328 euro inbegrepen bij je reissom. Hiermee kun je alle dagen de piste op. De skiliften zijn open van 08.30 tot 16.30 uur, waardoor je er je hele dag mee kunt vullen.

Wat veel mensen erg fijn vinden aan dit wintersportgebied, is dat het zowel een fijn gebied is voor beginners als voor gevorderden. Zo hebben ze evenveel blauwe als rode en zwarte piste. Daarnaast is er zo goed als sneeuwzekerheid door de ligging van het wintersportgebied. Indien je het skiën weer een beetje onder de knie moet krijgen is het via Simi Reizen mogelijk om skilessen bij te boeken. Voor echte beginners raden we de Learn to Ski Slovenie groepsreis aan, waarbij de lessen al zijn inbegrepen bij je reissom.

Accommodatie tijdens de wintersportvakantie Oostenrijk

Leuk om te weten is dat tijdens de wintersportvakantie Oostenrijk het verblijf in de accommodatie is inbegrepen bij je reissom. Net als de busreis, een 8-daagse skipas, dagelijks ontbijt (m.u.v. de aankomstdag), het afscheidsdiner, een sneeuwschoentocht, rodelen of sleeën en gratis gebruik van de lokale bus met je skipas overigens. Je boekt hierdoor een gezellige wintersportvakantie Oostenrijk jongeren met heel veel inbegrepen. 

Je verblijft tijdens de wintersportreis jongeren Oostenrijk in Gästehaus Unterberger. Dit zijn twee huizen. Het ene huis heeft appartementen, meerdere badkamers en een gezamenlijke woonkeuken. Het andere huis heeft ook appartementen, ditmaal met verschillende badkamers. Hierbij beschikken een aantal appartementen over een keukentje, die je samen deelt met je andere huisgenoten. Op basis van de heenweg mag je zelf beslissen met wie je graag een kamer deelt tijdens de wintersportvakantie Oostenrijk jongvolwassenen.

Je slaapt samen met een tot acht andere reisgenoten in een kamer. Ideaal dus ook als je samen wilt reizen met vrienden, maar juist ook als je alleen mee reist en graag een kamer deelt met meer alleenreizenden! De appartementen zijn tussen de 26 en 52 vierkante meter groot en zijn schoon en netjes en daarnaast in Oostenrijkse sferen "muf gezellig". 

Groepsaccommodatie Zell am See Kaprun

Zin in een echte klassieke wintersportvakantie met leeftijdsgenoten? Ga dan mee naar Oostenrijk! Bekijk ook onze andere wintersportvakanties jongeren!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.