Tenerife in een notendop

Tenerife in een notendop

Ongeveer 400 km vanaf de kust van Marokko, liggen zeven Spaanse eilanden, oftewel de Canarische eilanden. Het grootste eiland hiervan heet Tenerife. Dit eiland staat bekend om haar stranden, prachtige uitzichten, carnaval en resorts. Door de afwisselende natuur op het eiland, zijn er veel verschillende activiteiten mogelijk. Perfect voor een actieve jongerenreis dus! Deze bestemming is nog nieuw bij Simi Reizen en de eerste reis naar Tenerife gaat in de zomer van 2019. In dit blog vertellen we je meer over dit toffe eiland en wat het allemaal te bieden heeft.

Ontdek de afwisselende natuur tijdens de solo vakantie naar Tenerife

De Canarische eilanden zijn allemaal van vulkanische oorsprong, dus op elk eiland is een vulkaan te vinden. De hoogste vulkaan op Tenerife is de El Teide en deze is 3718 meter hoog. Dit is tevens de hoogste vulkaan van Spanje. Rond de vulkaan vind je dus een prachtig vulkanisch landschap. Naast de vulkaan heeft Tenerife nog meer prachtige natuur. Als je naar het zuiden van het eiland gaat, kom je terecht bij een rotsachtige woestijn. Het is hier namelijk heel droog. In het noorden is het juist heel tropisch. Hier is veel regen en vegetatie. Verder beschikt Tenerife ook over verschillende bossen en stranden. Deze stranden variëren van geel tot pikzwart. Het strand is de perfecte plek om even tot rust te komen tijdens de groepsvakantie. Kortom, dit eiland beschikt over veelzijdige natuur en er is voor iedereen wat!

Duik met de single reis in de cultuur van Tenerife

Rond de 15e eeuw kreeg Spanje officieel zeggenschap over de Canarische eilanden. Deze Spaanse invloeden zie je ontzettend goed terug op de Canarische eilanden, waaronder Tenerife. De bewoners van Tenerife zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. Dit ga je met de soloreis naar het eiland zeker ontdekken! Tradities zijn voor hen nog steeds belangrijk. Zo zijn er verschillende religieuze feesten en doet een groot deel van de bevolking op Tenerife nog steeds aan de siësta. Een van de bekendste feesten van Tenerife is Carnaval de Santa Cruz. Dit feest vindt altijd plaats in februari en is het op een na grootste carnavalsfeest ter wereld. Het carnaval kent twee verschillende feesten, namelijk het officiële carnaval en het straatfeest. Aan het officiële carnaval doen honderden groepen mee. Dit wordt al maanden van tevoren helemaal georganiseerd. Het straatcarnaval is een stuk spontaner. Hierbij lopen duizenden mensen in felle kleuren door de straten. Een heel gezellig feest dus!

De bruisende steden van Tenerife

Tijdens de jongerenvakantie naar Tenerife heb je genoeg vrije tijd. Het is een absolute aanrader om een kijkje te nemen in een van de steden. De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife. Dit is met haar 222.000 inwoners tevens de grootste en modernste stad op het eiland. In de stad vind je een mix tussen de rijke geschiedenis en de moderne architectuur. Je vindt in deze stad genoeg winkels om lekker te shoppen, mooie parken om in te wandelen en interessante musea om te bezoeken en meer over het eiland te leren. Santa Cruz de Tenerife is een havenstad en beschikt over genoeg leuke barretjes om gezellig een drankje te doen. Kortom, een stad waar je je niet hoeft te vervelen. Een ander bekend dorp op Tenerife is Puerto de la Cruz. Dit dorpje ligt in de Orotava vallei en heeft een mooie authentieke uitstraling. In dit dorp kun je veel historische gebouwen vinden zoals kerken en kloosters. Toch heeft dit dorp ook moderne invloeden zoals de nieuwe hotels en de stijlvolle stranden. Puerto de la Cruz is zeker een bezoekje waard.

Ontdek Tenerife met de leukste activiteiten tijdens de jongerenreis

Met de jongerengroepsvakantie naar Tenerife van Simi Reizen ontdek je het prachtige eiland op een actieve manier. Er staan verschillende leuke activiteiten op de planning. Zo ontdek je de ravijnen met het canyoning en ga je kajakken langs de rotswanden. Ook ga je het onderwaterleven ontdekken tijdens het snorkelen. De zee is hier prachtig helder en als je geluk hebt, spot je zelfs een zeeschildpad! Zoals al eerder verteld, is Tenerife een heel divers eiland met veelzijdige natuur. Dit ga je allemaal zien tijdens de mountainbike tocht die je gaat maken over het eiland. Tijdens deze tocht fiets je door de bossen en pure lavazones. Een andere bijzondere activiteit die op de planning staat, is de parapente sprong. Dit is een absoluut hoogtepunt van de vakantie. Tijdens deze sprong krijg je het eiland van bovenaf te zien en het leuke is dat je de hoogteverschillen dan heel goed kunt zien. Je springt natuurlijk niet alleen, maar met een ervaren instructeur. Zo kun je optimaal genieten van het adembenemende uitzicht!

Fun facts over Tenerife

  • 43% van alle inwoners van de Canarische eilanden woont op Tenerife.
  • Op Tenerife wordt in plaats van vrijdag de 13e, dinsdag de 13e als ongeluksdag beschouwd.
  • Tenerife trekt elk jaar meer dan vijf miljoen toeristen.
  • El Medano is het grootste strand van Tenerife en is meer dan 2 km lang.
  • Je kunt het grootste waterpark van Europa vinden op Tenerife, namelijk het Siam Park. Hier vind je tevens een van de grootste waterglijbanen van de wereld.

Tenerife is een eiland dat ontzettend veel te bieden heeft en verdient daarom absoluut een plek op jouw bucketlist! Heb jij nu heel veel zin gekregen in een reis? Neem dan hier een kijkje tussen het reisaanbod van Simi Reizen.

Meer groepsreizen zien? 

terug naar blogs

Meer lezen