Top 3 meest actieve groepsreizen

Top 3 meest actieve groepsreizen

We houden er wel van om niet alleen jongeren groepsreizen te bieden die standaard zijn, maar zijn juist ook op zoek naar onvergetelijke reizen die je nergens anders zult vinden. In dit artikel vind je daar een paar voorbeelden van. De onderstaande reizen zijn allemaal uniek, net even anders en ontwikkeld om je een ervaring te geven die je niet snel ergens anders kunt vinden. 

1: Avontuurlijk Georgië

De groepsreizen Georgië horen zonder twijfel thuis in dit overzicht. Niet alleen is Georgië een razend interessante reisbestemming, het is ook nog relatief dichtbij, een volledig andere cultuur en taal en ook nog eens een unieke vakantie die je nergens anders zult kunnen boeken. 

Alle jongerenvakanties zien? 

De reis in het kort: 

Tijdens deze reis verblijven we in guesthouses bij lokale families. Vaak op afgelegen plekken, maar met een gastvrijheid die je niet snel zult vergeten. Wist je dat de hoogste bergen van Georgië meer dan 5000 meter hoog zijn? Dat is hoger dan de Mont Blanc! 

Hoogtepunt van deze rondreizen Georgië zijn de dagen dat we wandeltochten maken in de bergen. Fantastische landschappen en bijzondere culturele plekken kom je tegen tijdens deze tochten. We maken vier dagen lang pittige wandelingen, waarbij we ondersteund worden door paarden die ons helpen. In 2019 hebben de paarden zelfs geholpen bij het oversteken van een snelstromende rivier omdat de brug weggeslagen was. Veel avontuurlijker ga je geen groepsreizen vinden. Uiteraard slaan we ook het sightseeing gedeelte niet over, maar toch! 

rondreizen Georgie jongerenjongeren trektochten

Deze rondreis Georgië is geschikt voor:

 • Natuurliefhebbers
 • Wandelaars
 • Actievelingen
 • Mensen met zin in avontuur


2. Wildkamperen in Servië

Wat? Servië? Waar ligt dat? Dat is waarschijnlijk de reactie die je krijgt als je vertelt dat je een wildkampeervakantie in Servië hebt geboekt. Ben je op zoek naar oprecht avontuur, met een fantastische omgeving, een plek vrijwel zonder West-Europees toerisme en boordevol top activiteiten? 

De groepsreis Servië is te classificeren als een unieke, avontuurlijke vakantie in ongerept gebied. Tijdens deze reis zijn maaltijden inclusief, maar ook een groot aantal unieke activiteiten. Zo maken we een wandeltocht door de Tresjnica kloof en lunchen we bij een Servisch gezin die in de middle of nowhere wonen en leven. Totaal geïsoleerd en met niet meer dan een fornuis, bank en een televisie maak je kennis met de bijzondere gastvrijheid van de Servische bevolking. 

Buiten dat staat canyoning, kajakken en een bezoek aan Belgrado op het programma tijdens deze reis. Voor wie een beetje avontuur zoekt tijdens de vakantie is dit een echte aanrader. 

Ideaal voor:

 • Echte kampeerders
 • Mensen die authentieke reizen zoeken
 • Natuurliefhebbers
 • Beetje sportievelingen!

groepsreizen avontuurlijk Groepsreis Servie

3. Frankrijk Actief PLUS

Lekker dichtbij en niet de meest originele vakantiebestemming, maar wel 1 van de meest actieve reisprogramma's die we hebben. Al jaren organiseren we actieve groepsreizen in Frankrijk op een fantastische plek in de Franse Alpen. Nieuw zijn de Frankrijk Actief PLUS reizen. Op dezelfde camping waar duizenden jongeren al naar tevredenheid met ons op reis geweest zijn, maar met een ander, nog actiever, programma. 

Op het programma en inbegrepen bij je reissom staan onder andere raften op 2 verschillende rivieren. We beginnen met een relatief eenvoudige raft-tocht, maar gaan vervolgens op zoek naar nog meer uitdaging tijdens een tweede tocht op een snelstromende rivier die veel minder bevaren wordt en een stuk uitdagender is. Bij deze actieve vakantie Frankrijk hebben we gekozen voor een aanpak waarbij onze gidsen ook goed kunnen beoordelen of iedereen alle activiteiten kan uitvoeren. Een via ferrata staat op het programma, maar een andere dan bij de reguliere Frankrijk reizen. Ook canyoning staat twee keer op het programma: een instap-canyon en een gevorderden canyon die door veel minder mensen bezocht wordt.

Om het programma compleet te maken staat er nog een mooie en relatief eenvoudige bergwandeling op het programma en doen we hydrospeed en elektrisch mountainbiken. Een top en goed gevuld programma!

Ideaal voor:

 • Thrillseekers
 • Gezelligheids-zoekers
 • Actievelingen
 • Sportieve mensen zonder hoogtevrees en watervrees

actieve vakantie frankrijk vakantie frankrijk jongeren

 


 

Actieve groepsreizen naar verre bestemmingen? Kan ook!

Inmiddels is het reisaanbod bij Simi Reizen dusdanig groot dat je op heel veel plekken in de wereld terecht kunt voor een avontuurlijke groepsreis. Een bijzondere populaire reis is bijvoorbeeld de rondreis Costa Rica, de rondreis Bali of 1 van de roadtrips in de Verenigde Staten.

Voor alle reizen geldt dat je uit moet gaan van een vakantie met activiteiten inbegrepen. We vinden het belangrijk dat je je reisgenoten tijdens je vakantie ook een beetje leert kennen natuurlijk en hoe lukt dat beter dan tijdens een geplande activiteit? 

Voor verre reisbestemmingen kun je kiezen uit verschillende groepsreizen Azië, variërend van reizen naar Vietnam tot een duikreis naar de tropische Malediven. In de Verenigde Staten en Canada kun je uit verschillende rondreizen kiezen die je nog lang bij zullen blijven. 

Keuzestress?

Sorry! We kunnen ons goed voorstellen dat je inmiddels moeite hebt om een reis te kiezen. Hieronder een paar tips om je te helpen bij het kiezen van je vakantie:

 • Bepaal je budget. Bedenk wat je bereid bent uit te geven aan een reis.
 • Vergelijk goed en kijk goed naar wat je krijgt voor het geld dat je betaalt
 • Kies ook een beetje op gevoel. Het is super om heel ingewikkeld na te denken, maar kies gewoon de reis die goed voelt
 • Bedenk wat voor weer je wilt. Ga niet naar Ierland of Noorwegen als je per se een zonvakantie zoekt en andersom
 • Kijk goed naar het soort reis dat je boekt. Ben je iemand die wat comfort nodig heeft? Dan moet je niet naar Servië gaan om wild te kamperen. 
 • Kijk goed naar wat voor jou belangrijk is tijdens jouw vakantie. Het blijft immers een reis voor jou, dus jij moet er gewoon heel erg veel zin in krijgen als je het leest en voor je ziet.
 • Check ook youtube: voor veel groepsreizen hebben we gewoon filmpjes online staan, bijna altijd gemaakt door reizigers. Geeft je gelijk een goed beeld van de reis en hoe het echt is. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.