Turkije: Alle must do

Turkije: Alle must do's op een rijtje

Turkije, een land met zon, stranden, de vele boulevards en de gezellige sfeer. De mooie bergachtige gebieden en de kustgebieden maken dit tot een perfecte bestemming voor een groepsreis van Simi Reizen. Naast het relaxen op het strand en aan het zwembad van het hotel, valt er ontzettend veel te doen in Turkije. Daarom hieronder alle must do’s op een rijtje.

Verblijf tijdens de single reis in Fethiye

Fethiye is een Turks havenstadje omringt door het Taurusgebergte. Je kunt de boulevard van Fethiye in 45 minuten volledig aflopen. Op de boulevard vindt je veel terrasjes en restaurantjes. In het gezellige centrum van dit havenstadje vindt je veel kleine winkeltjes, theehuisjes, gezellige restaurantjes en een vismarkt. Daarnaast is er ook een drukker winkelstraatje met grotere winkels. Verder is er elke dinsdag een grote markt met textiel en eten waar je leuk overheen kunt lopen. Voor een feestje zit je in Fethiye ook op de juiste plek. Op dek 45 is een leuk uitgaansstraatje, waar je gezellig kunt dansen en cocktails kunt drinken.

Een bezoek aan Tlos

Met de singlereizen die Simi Reizen aanbiedt, kom je met de Jeepsafari langs Tlos waar je een rondleiding krijgt van een gids. Tlos was een van de oudste steden van Lycië. De ruïnes van deze oude stad zijn nog steeds te bewonderen. Naast de rijke geschiedenis is het uitzicht ook prachtig. Een bezoek aan Tlos is daarom zeker een must do!

De kloof van Saklikent

Met de jeepsafari tijdens de single reis, kom je ook langs de kloof van Saklikent. Dit is een verborgen kloof die 300 meter diep is en 18 kilometer lang. Deze kloof is de perfecte plaats om even af te koelen, want het water is maar enkele graden boven nul. Om de kloof ligt het Milli Parki, wat ook zeker een bezoekje waard is. In dit park vind je mooie natuur, restaurantjes en souvenirwinkeltjes. Toe aan meer actie? Het is hier mogelijk om optioneel te raften.

Duiken tijdens de groepsreis van Simi Reizen

Als je in Turkije bent, is het een must do om te gaan duiken! Het water is op bepaalde plekken erg helder, waardoor je ontzettend veel kunt zien. Je zult voornamelijk veel gekleurde waterplanten en vissen zien. Als je heel veel geluk hebt, kun je ook andere waterdieren tegenkomen zoals roggen en zeeschildpadden. Tijdens de solo reizen van Simi Reizen is het mogelijk om deze activiteit bij te boeken via een contactpersoon in Turkije. Je zult dan een volle ochtend en middag duiken met een lunch.

Iztuzu bezoeken

In het programma van de solo groepsreis naar Turkije van Simi zit ook een bootexcursie. Tijdens deze excursie bezoek je verschillende plekken met een boot. Zo ook het strand van Iztuzu. Het strand van Iztuzu, ook wel bekend als Turtle beach, wordt gezien als een van de mooiste stranden van Turkije. Het strand is ongeveer 5 kilometer lang behoort tot de badplaats Daylan. Het strand is perfect om te relaxen of om te zwemmen. Daarnaast is dit strand ook een van de broedplaatsen van de Caretta Caretta schildpad. Doordat het strand een broedplaats is, is het strand beschermd en worden er strengere regels gesteld. Kortom, ook dit is een echt must do in Turkije!

Zeeschildpadden zien in de opvang

Omdat Iztuzu beach een broedplaats is voor schildpadden, zit er een zeeschildpaddenopvang bij het strand. Hier worden alle gewonde en zieke zeeschildpadden verzorgd totdat ze weer sterk genoeg zijn om de zee in te gaan. De biologen die hier werken, spreken Engels en zijn bereid om alles te vertellen over zeeschildpadden.

Paragliden

De Babadag berg is een berg dicht bij Fethiye. Deze berg is perfect om te paragliden en dit wordt dan ook aangeboden. Paragliden biedt een unieke kijk op het prachtige landschap in Turkije. Je wordt met een jeep naar boven gebracht om vervolgens te gaan paragliden vanaf een hoogte van ongeveer 2000 meter. Na een adembenemende toch, land je naast het strand bij de wereldberoemde Lagune van Oludeniz. Dit strand staat bekend om het super blauwe water. Op het strand hoef je je zeker niet te vervelen, want hier vindt je een boulevard, genoeg terrasjes, restaurantjes en winkeltjes. Omdat je naast dit strand land, kunnen je groepsgenootjes tijdens het zonnen of het zwemmen meekijken met jouw landing. Dit prachtige uitzicht is zeker een must do waard!

Snorkelen rondom Fethiye met de solo reis van Simi Reizen

Turkije is een land met vele mooie eilanden. Perfect voor een boottocht dus. Met de solo reis naar Turkije die Simi Reizen aanbiedt, ga je een boottocht maken langs de verlaten baaien rondom Fethiye. Je hebt als groep een eigen boot, waardoor het mogelijk is om zelf aan te geven waar je een stop wilt maken om het water in te gaan. Naast het feit dat je hier lekker kunt zwemmen, is het zeker een must om te gaan snorkelen in deze vele verlaten baaien. Door het heldere water, is dit een top plek om mooie waterplanten en vissen te spotten. Tijdens deze boottocht krijg je ook nog eens een typische Turkse lunch, wat de tocht helemaal afmaakt!

Turkije is een divers land, wat zeker de moeite waard is om te bezoeken! Reiskriebels gekregen? Neem hier een kijkje bij het reisaanbod van Simi Reizen.

terug naar blogs

Meer lezen