Grootste uitdagingen 2023

Grootste uitdagingen 2023

Groepsreizen Europa

Hebben we covid gehad en een beetje achter ons gelaten, verandert de hele wereld opnieuw! We nemen je graag een beetje mee achter de schermen om je te vertellen waar we nu al tegenaan lopen.

Hieronder de grootste uitdagingen voor onze groepsreizen en singlereizen in 2023: 

Inflatie

Natuurlijk, het woord dat iedereen in de laatste maanden maar al te goed heeft leren kennen.

Vliegtickets

Voor onze vluchten binnen Europa vallen de prijsstijgingen tot nu toe gelukkig heel erg mee. Buiten Europa is het een ander verhaal. Daar krijgen we soms offertes terug voor bijna 2000 euro per ticket naar bijvoorbeeld Bali of Costa Rica.

Op dat punt is het voor ons niet meer zinvol om de reis op de geplande datum aan te bieden, want daarmee wordt de reissom dusdanig hoog dat prijs/kwaliteit niet meer in verhouding staan. Je zult dus in onze planning soms bepaalde data niet meer staan, puur omdat we geen geschikte tickets kunnen vinden voor een enigszins acceptabele prijs.

Lokale partners

Maar, ook onze lokale partners lopen tegen grote prijsverhogingen aan. Als elk hostel, hotel of camping de prijs met 3 euro per nacht verhoogt, betaal je al snel 30 tot 50 euro meer in totaal. Tel daarbij de activiteiten op, vervoer dat door de hoge brandstofprijzen en verhoogde salarissen duurder wordt en de gestegen personeelskosten aan onze zijde en je zult begrijpen dat reizen in 2023 gewoon duurder wordt. Daar is niks aan te doen, maar we onderhandelen natuurlijk volop om het zo beperkt mogelijk te houden. Het heeft immers voor niemand zin als een groepsreis zo duur wordt dat niemand meer mee gaat. 

Gelukkig zijn we goed in onderhandelen en hebben we eigenlijk altijd volle groepen, waardoor partners ook snappen dat ze voorzichtig moeten zijn met het verhogen van prijzen. We komen er dus wel! 

Gedoe met vluchten

2022 was een dramatisch jaar voor onze groepsvluchten. We hebben te maken met veel vertragingen, baggage die kwijtraakt en vluchten die plotseling geannuleerd worden. Heel vervelend als je in Griekenland bent en opeens een dag vantevoren hoort dat je vlucht geannuleerd is. We hebben dat in 99% van de gevallen goed op kunnen lossen gelukkig, maar het kost een hoop gedoe. Als reizigers niet leuk, want je hebt een bepaald moment en bepaalde vlucht in je hoofd. Als dat opeens wijzigt is het irritant, zeker als je opeens naar Eindhoven moet in plaats van naar Schiphol bijvoorbeeld. 

De idioot lange rijen van de prutsers op Schiphol nemen we daarbij nog niet eens mee, want iedereen heeft zijn vlucht gehaald dit seizoen. 

Voor 2023 verwachten we helaas nog altijd veel gedoe. Als je je daarop instelt als reiziger maakt dat je leven een stuk makkelijker! Het enige dat we van jou nodig hebben is vertrouwen dat we ons best doen en het altijd wel oplossen. Soms heeft dat alleen echt wel wat voeten in de aarde.

Weinig plek

In 2022 waren al onze groepsreizen uitverkocht in de zomer. Dat betekent dat elk beschikbaar plekje gewoon bezet was. Als je dus komend jaar met ons mee wilt, raden we je echt aan er op tijd bij te zijn. Niet alleen is de prijs hoger naarmate je korter voor vertrek boekt, ook is er vaak gewoon simpelweg geen plek meer. Hoewel we van plan zijn 2000 extra plekken te hebben in de zomervakantie, verwachten we daarmee nog steeds tekort te komen. 

Personeel

We runnen Simi met een klein team op kantoor. We zijn momenteel bezig met het aannemen van een aantal mensen voor verschillende posities, maar zoals elk bedrijf lopen we ook tegen personeelstekorten aan. Dat kan betekenen dat je e-mail niet altijd binnen 24 uur beantwoord wordt, of je iets langer moet wachten op antwoord op de livechat. 

We zijn net mensen

Soms worden we gebeld en uitgekafferd als er een vlucht vertraagd is of als iets niet helemaal naar wens is. Dat kan soms op een manier gaan die zo onnodig is, dat het gewoon heel vervelend is. Ter bescherming van ons eigen personeel zullen we in 2023 dit soort gesprekken afkappen. Je mag dan terugbellen als je normaal kunt communiceren. Wij hebben op sommige onderdelen van de reis, met name de vlucht, erg weinig invloed. Dan kun je gaan schreeuwen, maar als je niet begrijpt dat wij er geen enkel belang bij hebben om jullie niet te helpen, ligt het misschien wel aan jezelf.

Voor ons is het enige belang dat iedereen die meegaat een goede vakantie heeft. Daarin maken we fouten, maar vaak zijn het ook gewoon dingen die buiten onze macht liggen. Als een vlucht er op de dag zelf uitgehaald wordt en 300 mensen uit dat vliegtuig omgeboekt moeten worden, heeft dat soms gewoon gevolgen. Achter de schermen zijn we op dat moment druk bezig, maar het duurt altijd even voor er een oplossing gevonden is, zeker bij grotere groepen. Als je daar geen begrip voor kunt opbrengen, is het wellicht sowieso beter om gewoon een vakantiepark in Nederland te boeken. 

Maar: ook veel goede dingen!

De planning voor 2023 heeft inmiddels al aardig vormgekregen. Er komen een aantal fantastische nieuwe bestemmingen bij, zowel binnen als buiten Europa. Zo gaan we een prachtige Balkan-rondreis aanbieden, vertrekken we opnieuw naar Georgië en hopen we Maleisië toe te voegen aan het reisaanbod. We houden je op de hoogte natuurlijk! 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.