Verre groepsreizen 2022

Verre groepsreizen 2022

Verre groepsreizen Tips en adviezen

Yes! Na lange tijd komt het maken van verre groepsreizen weer echt in zicht! Hoewel we in 2022 ongetwijfeld te maken krijgen met verschillende eisen die gesteld worden door landen, gaan we weer op pad en zullen we een groot deel van onze verre groepsreizen weer opstarten en aanbieden. We hebben een overzichtje gemaakt van die reisbestemmingen én onze verwachtingen voor wat betreft toegangseisen etc. 

Reisadviezen

De reisadviezen voor veel verre bestemmingen staan op dit moment nog op oranje, met enkele uitzonderingen zoals Canada en Jordanië die een geel reisadvies hebben. Wij voeren de groepsreizen ook uit bij een oranje reisadvies, als het reisadvies gerelateerd is aan corona. Immers, indien je gevaccineerd bent is het toegevoegde risico zeer klein. Daarnaast zijn in de landen waar we naartoe reizen de protocollen op orde en kunnen we gewoon onbezorgd en zonder grote beperkingen reizen. We gaan natuurlijk geen groepsreis uitvoeren op het moment dat er allerlei beperkingen zijn. De kans op nieuwe lockdowns is inmiddels dusdanig klein dat ook wij het weer aandurven om verre reizen aan te bieden in 2022. 

Bekijk alle singlereizen

 

Prijzen en boeken

 

We verwachten een gigantische vraag en een beperkt reisaanbod met stijgende prijzen, dus als je ver weg wilt raden we je aan vroegtijdig te boeken. Nog altijd geldt dat indien we de reis niet kunnen uitvoeren zoals deze gepland is, dat je het recht hebt om kosteloos te annuleren. Je krijgt dan binnen veertien dagen je geld van ons terug. Dus zolang attracties en bezienswaardigheden, hotels en vluchten zonder problemen kunnen worden aangeboden, zullen onze reizen doorgaan! 

Reisverzekeringen

Inmiddels hebben Allianz en Unigarant aangegeven dat ook bij oranje reisadviezen dekking gegeven wordt voor corona-gerelateerde situaties. Sommige landen vereisen daarnaast een verplichte corona-verzekering. Daar informeren wij je allemaal over. Je ziektekostenverzekering biedt sowieso wereldwijd dekking voor ziekenhuiskosten (naar Nederlands tarief), dus in dat opzicht is het allemaal zo spannend niet meer. Er is dus geen goede reden meer om niet gewoon verre reizen te kunnen plannen. 

Verenigde Staten en Canada

Inreizen naar Canada is sinds 7 september weer mogelijk. Onze eerste groepsreizen Canada staan gepland vanaf 22 mei. Behalve een PCR-test op de heenweg (ook indien gevaccineerd) zijn er geen ingewikkelde procedures verder. Ben je volledig gevaccineerd? Dan hoef je op dit moment op de terugweg niet te testen. 

Voor de Verenigde Staten geldt dat we vanaf november 2021 weer welkom zijn. Ook hier geldt een PCR-test voor vertrek. Op dit moment is het reisadvies voor de VS nog oranje, maar gezien de dalende aantallen verwachten we dat dit binnenkort wijzigt. Wijzigt het niet? Dan zul je voor vertrek naar Nederland een antigeentest of PCR-test moeten plannen in de VS (ook indien gevaccineerd). Daar helpen we uiteraard bij! 

groepsreis canada

Costa Rica

Nu de wereld weer langzaam normaal wordt, beginnen we in februari 2022 weer met onze groepsreizen Costa Rica. Voor aankomst vul je een gezondheidsformulier in en moet je een reisverzekering hebben die ziekenhuisopname en extra verblijf dekt. Deze kun je via Simi regelen. 

Je hebt geen vaccinatiebewijs of PCR-test nodig om Costa Rica in te reizen. Op de terugweg, omdat Costa Rica een oranje reisadvies heeft, moet je wel een antigeentest of PCR-test doen. Ook hier geldt dat wij zorgen dat je als groep de mogelijkheid krijgt om je te laten testen. 

Costa Rica reizen

Sri Lanka

Sri Lanka is open voor internationaal toerisme! Voor vertrek moet je een negatieve testuitslag hebben, ook indien je gevaccineerd bent. Indien je niet gevaccineerd bent moet je bij aankomst in quarantaine. Dit maakt dat deze groepsreis alleen geboekt kan worden indien je volledig gevaccineerd bent tegen COVID. Dat is niet ons eigen beleid, maar we hebben nu eenmaal de regels op te volgen van de landen waar we naartoe gaan. 

Sinds 28 september hoef je bij aankomst in Sri Lanka niet nog een tweede PCR-test meer te doen indien je gevaccineerd bent. Het reisadvies voor Sri Lanka is oranje, wat betekent dat je op de terugweg moet testen, ook indien gevaccineerd.

16 februari vertrekt onze eerste groepsreis weer richting Sri Lanka. 

Sri Lanka groepsreis

Jordanië

Jordanië heeft een geel reisadvies en is dus gewoon bereisbaar! Je moet een formulier invullen voor aankomst. Je hebt een bewijs van zorgverzekering nodig, moet een PCR-test doen (ook indien gevaccineerd). Indien je niet volledig gevaccineerd bent moet je bij aankomst een tweede test doen. Ben je wel volledig gevaccineerd, dan hoeft dat niet en kun je dus gewoon vrij reizen. 

Voor sommige plekken zoals Wadi Rum en Petra moet je een negatief testbewijs laten zien als je niet gevaccineerd bent. Deze rondreis door Jordanie is dus eigenlijk alleen interessant als je volledig gevaccineerd bent. 6 mei vertrekt onze eerste groepsreis weer richting het prachtige Jordanië.

jordanie groepsreis

Marokko

Een groepsreis Marokko is mogelijk als je volledig gevaccineerd bent, een PCR-test hebt gedaan voor vertrek en als je een online formulier ingevuld hebt voor vertrek. Marokko accepteert zelfs de CoronaCheck app waardoor je niet ingewikkeld hoeft te doen verder.

Bij terugreis moet je een testresultaat kunnen laten zien. Wij regelen de locatie waar je dit kunt doen en plannen voldoende tijd om dit in orde te maken. 

18 maart vertrekt onze eerste groepsreis naar Marokko weer!

marokko groepsreis

Bali, Indonesië

Bali is op dit moment nog gesloten voor toerisme, maar er komt goed nieuws aan! De bedoeling is dat Bali in de komende maanden gaat heropenen voor toeristen. Het is nog niet helemaal bekend wat de voorwaarden zullen worden, maar reken erop dat we vanaf april 2022 weer gewoon naar Bali kunnen afreizen voor een welverdiende tropische vakantie. 22 mei 2022 vertrekken onze eerste groepsreizen Bali weer. 

Bali groepsreizen

We hebben wat in te halen, toch? 

Na zometeen twee jaar niet eenvoudig ver weg te kunnen reizen, hebben inmiddels de meeste landen de voorwaarden goed op orde en zijn er standaard protocollen gemaakt. Dat maakt het reizen, ook ver weg, weer makkelijker mogelijk. Helemaal onbezorgd is het natuurlijk nog niet, maar we gaan snel terug naar een situatie waarin beperkingen worden opgeheven. 

Twee verre reisbestemmingen bieden we in 2022 nog niet aan, namelijk Vietnam en Thailand, maar die komen ongetwijfeld weer terug! 

Nieuwe verre reisbestemmingen?

Jazeker! In 2022 kun je met ons naar onder andere Cuba en Colombia reizen! Deze nieuwe groepsreizen worden in de komende twee maanden online gezet en kunnen dan geboekt worden. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.