Een verre jongerenvakantie in 2021?

Een verre jongerenvakantie in 2021?

Jongerenvakantie in een groep

De wereld over reizen kun je natuurlijk voor een groot deel prima zelf regelen. Toch is een jongerenvakantie met een groep mensen om je heen niet alleen leuk, maar ook prettig en vertrouwd. Je hebt altijd aanspraak en ontdekt samen met anderen een bestemming. Simi Reizen organiseert jongerenvakanties zowel binnen Europa als daarbuiten. 

Tijdens onze vakanties voor jongeren ontstaan vaak vriendschappen voor het leven. Samen met je reisgenoten beleef je van alles tijdens een rondreis, waardoor het bijna onmogelijk is dat je geen band met elkaar opbouwt. Het is een ideale manier om leeftijdsgenoten te leren kennen die je anders wellicht nooit zou spreken. 

Verre reizen in 2021. Wat kan wel en wat kan niet?

Het is nog niet duidelijk in hoeverre verre groepsreizen weer mogelijk gaan zijn in 2021. Wel is het zo dat meer en meer landen zich weer openstellen voor toerisme. Zo kunnen we Costa Rica, Sri Lanka, Bali en de Malediven zometeen zonder problemen weer bezoeken.

Ook andere landen zijn bezig met het herstarten van toerisme. Realistisch gezien zal in 2021 wel weer van alles mogelijk worden, maar met de nodige beperkingen. Mondkapjes zullen zeker nog niet verdwenen zijn, maar als de restaurants en cafe's weer open zijn zijn we al een heel eind de goede weg op. 

Verre jongerenvakanties: van Jordanië tot Sri Lanka

Als je van plan bent een verre reis te maken zijn er natuurlijk heel veel opties. Veel hangt af van je eigen voorkeuren. Hieronder geven we een aantal van onze verre reizen voor jongeren weer. Elk jaar wijzigt ons reisaanbod en breiden we het reisaanbod uit met nieuwe relevante reisbestemmingen. Zo zullen in 2021 onder andere Marokko en Colombia toegevoegd worden aan het bestaande reisaanbod, maar ook binnen Europa kun je alle kanten met Simi op. 

Jordanie jongerenvakantie

Verenigde Staten en Canada

Simi Reizen is de grootste aanbieder van rondreizen door de Verenigde Staten voor mensen tussen de 18 en 39 jaar oud. Jaarlijks organiseren we een groot aantal unieke roadtrips in verschillende gedeeltes van de VS en Canada. Je reist met SUV's dwars door de mooiste gebieden, van de indrukwekkende Sequoia's in Californië tot de Rocky Mountains in Canada. Ook Yellowstone National Park wordt bezocht tijdens 1 van de groepsreizen door de VS

jongerenvakantie amerika

Jordanië 

Jordanië is een ideale reisbestemming voor mensen die op zoek zijn naar een authentieke reis in een andere wereld. Jordanië is in veel opzichten heel anders dan Nederland en alleen om die reden al een enorm interessante reisbestemming. Het bezoeken van de verborgen stad Petra (je weet wel, uit Indiana Jones), overnachten in de woestijn en het bezoeken van de Dode Zee zijn hoogtepunten van deze jongerenvakantie. Hoewel Jordanië midden in de zomer erg heet kan zijn bieden we wel vertrekdata aan ook in deze periode, omdat sommige mensen gebonden zijn aan de schoolvakanties. Goed te doen trouwens, als je maar een beetje rustig aan doet. 

Jordanie jongeren vakanties

Costa Rica

Costa Rica is een van die reisbestemmingen die je ooit gezien moet hebben. Het heeft alles te bieden voor jongeren wat een vakantie top maakt: prachtige regenwouden, top activiteiten, geweldige uiteenlopende dieren en het hele jaar door mooi weer. 

Onze jongerenvakanties Costa Rica bieden we vrijwel het hele jaar door aan. Hoewel Costa Rica een regenseizoen kent, is het land het hele jaar door prima te bereizen. De tropische regenwouden zijn in de periode waarin het natter is op zijn mooist. Met een gemiddeld aantal zonuren van 6 zelfs in de meest regenachtige maanden en een temperatuur die altijd zo rond de 25 graden schommelt is het een topbestemming. 

jongeren costa rica

Jongerenvakantie Sri Lanka

Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan. Het is een van de meest populaire reisbestemmingen voor jongeren op dit moment (voor wat betreft verre reizen). De betaalbaarheid, de authenticiteit en de mogelijkheden om een eiland echt te ontdekken zorgen voor een grote aantrekkingskracht. Het mooie weer, de prachtige dieren, tempels en oerwouden helpen daar natuurlijk ook bij. Hoogtepunten zijn onder ander een bezoek aan World's End, de treinreis naar Ella en de tuktuksafari. 

Je boekt met Sri Lanka een volledige rondreis inclusief maaltijden. Ook je retourvlucht én bagage zijn gewoon inbegrepen. 

tuktuk safari

Georganiseerde rondreizen - juist bij verre bestemmingen handig

Veel van de landen waar we rondreizen organiseren kun je ook prima zelf bezoeken. Toch zijn er een aantal redenen om toch een georganiseerde jongerenvakantie te boeken:

  • Bij een georganiseerde rondreis heb je zelf geen gedoe. Jij boekt, wij regelen de rest. 
  • Je reissom is gegarandeerd door de SGR. Als je zelf een reis boekt en je luchtvaartmaatschappij gaat failliet (niet ondenkbaar) kun je fluiten naar je geld. Boek je via een reisorganisatie, dan zijn wij ervoor verantwoordelijk dat je omgeboekt wordt naar een andere vlucht. Je loopt dus geen financieel risico. De SGR zorgt ervoor dat het geld dat je aan ons betaalt veilig is. Mocht Simi om wat voor reden dan ook failliet gaan (no worries, maar toch) dan zorgt SGR dat je reis alsnog uitgevoerd wordt of dat je je geld terug krijgt. 
  • We zijn op de hoogte van de geldende regels. Doordat we contact hebben met onze lokale partners weten we altijd wat er speelt in een bepaald land. 
  • Wij zorgen voor een groep gelijkgestemden. Ook wel zo leuk! Altijd iemand om nog wat mee te gaan drinken of iets te ondernemen. 
  • Elke reis wordt door een Nederlandse reisbegeleider ondersteund. Die regelt het dus ook als er wat is. 

De jongerenvakantie van je leven!

Vergeet Chersonissos, Kos en Kreta. Boek een jongerenvakantie met leeftijdsgenoten en ontdek tijdens je reis ook echt iets van een andere cultuur. Natuurlijk is er ook tijdens onze jongerenvakanties genoeg tijd om een terrasje te pikken of een drankje te doen ergens. De vakanties voor jongeren die door Simi worden verzorgd zijn stuk voor stuk avontuurlijk, uniek en onvergetelijk mooi. Bij verre groepsreizen is het prettig om met een groep leeftijdsgenoten een land te ontdekken. Altijd aanspraak, altijd iets te beleven en altijd gezellig!

terug naar blogs