Vertrekdata door het jaar heen

Een groot deel van onze groepsreizen vertrekt uitsluitend in de zomerperiode. De reden daarvoor is eenvoudig, want het is ook de periode waarin mensen het meest op reis gaan. Bij een groepsvakantie zijn we natuurlijk altijd afhankelijk van de hoeveelheid boekingen die we binnenkrijgen. Met vier of vijf personen is het immers niet echt een groepsreis. We proberen dan ook alleen reisbestemmingen buiten de zomer om aan te bieden waarvan we redelijk zeker zijn dat ze ook door kunnen gaan. 

Wist je trouwens dat je ook kunt zoeken op vertrekmaand? Het mooie daaraan is dat je heel specifiek kunt zoeken als je gebonden bent aan een bepaalde periode. Overigens: als het lukt, is reizen buiten het echte hoogseizoen vaak erg gunstig. Het is goedkoper, de plekken waar je komt veel minder vol en toeristisch en je kunt genieten van een vakantie op het moment dat andere mensen gewoon moeten werken. 

Groepsreizen hele jaar door groepsreizen mei

Hieronder een lijstje met alle vertrekmaanden per leeftijdsgroep:

Jongerenreizen 16-17 jaar

Jongerenreizen juni
Jongerenreizen juli
Jongerenreizen augustus 

Voor jongeren van 16 en 17 jaar organiseren we uitsluitend zomerkampen. De hoofdreden hiervoor is dat reizigers van 16 en 17 over het algemeen gebonden zijn aan schoolvakanties. 

Jongerenvakanties 18-22 jaar

Voor de jongerenvakanties, rondreizen en groepsreizen voor jongeren van 18 tot en met 22 jaar hebben we ook door het jaar heen meer reizen op het programma staan. Bij deze leeftijdsgroep is het zo dat sommigen al werken, maar ook dat bepaalde tentamenperiodes bijvoorbeeld best ruimte geven om zelf op pad te gaan. 

Jongerenvakanties mei
Jongeren vakanties juni
Jongerenvakanties juli
Jongerenvakanties augustus
Jongeren-vakanties september
Jongerenvakanties december
Jongerenvakanties februari
Jongerenvakanties maart
Jongerenvakanties april 

De jongerenvakanties die we door het jaar heen organiseren zijn over het algemeen de verre reizen en de wintersport bestemmingen. Nu zijn we geen echte wintersport aanbieder, maar de groepsreizen Lapland en Tsjechie zijn wel altijd populair onder reizigers.

Singlereizen 23-35 jaar

Reizgers tussen de 23 en 35 kunnen prima terecht buiten het seizoen. Over het algemeen ligt de leeftijd van reizigers die in periodes buiten de zomervakantie met ons reizen dan ook wat hoger en zijn de groepen vaak net iets kleiner. Hieronder vind je het overzicht van de verschillednde vertrekmaanden waarin je groepsreizen / singlereizen bij ons kunt doen:

Groepsreizen februari
Groepsreizen maart
Groepsreizen april
Singlereizen mei
Singlereizen juni
Singelreizen juli
Singelreizen augustus
Groepsreis september
Groepsreis december 

De meeste groepsreizen vinden plaats in de zomer, maar we merken dat meer en meer mensen niet per se gebonden zijn aan een bepaalde periode. Zo is het een aanrader om de rondreis Californië bijvoorbeeld te doen in mei of juni. Het is dan een stuk minder heet, een stuk minder druk en vliegtickets zijn vaak honderden euro's goedkoper, waardoor je reis ook direct een stuk goedkoper wordt.

Een andere aanraden is om eens te kijken naar de wintervakanties in Lapland in februari en maart. Bij deze reis is enorm veel inbegrepen, je verblijft op een prachtige plek en je kunt rekenen op een geweldige reis. 

  terug naar blogs

Meer lezen