Vertrekgarantie?

Vertrekgarantie?

Vertrekgarantie bij groepsreizen

Als je een vakantie uitzoekt, wil je er natuurlijk op kunnen rekenen dat een reis ook gewoon doorgaat. Toch zul je bij Simi geen "vertrekgarantie" tegenkomen als je een reis uitzoekt. Net als elke reisorganisatie denken we er altijd over na hoe we ervoor kunnen zorgen dat een reis doorgang kan vinden, maar we zijn best trots op het feit dat 98% van de reizen die we organiseren ook gewoon doorgaat. 

In 2017 hebben we uiteindelijk twee vertrekdata moeten annuleren en 1 vertrekdatum geannuleerd om logistieke redenen. Niet leuk natuurlijk, maar de overige ruim 100 vertrekdata zijn allemaal doorgegaan en vaak zelfs helemaal propvol geweest. Zo hebben we voor onze Amerika reizen heel veel "nee" moeten  verkopen, maar ook Kroatië, Slovenië, Frankrijk en Ierland zaten elke vertrekdatum vol of nagenoeg helemaal voi. 

Waarom we niet aan vertrekgarantie doen

De belangrijkste reden voor ons om geen reizen met gegarandeerd vertrek aan te geven is dat het een beetje een self fulfilling prophecy is natuurlijk. Als je ziet dat een bepaalde rondreis of actieve vakantie op 1 datum heel veel boekingen heeft is de kans aanwezig dat je juist voor die vertrekdatum gaat kiezen, zelfs als die niet helemaal de datum van je eigen voorkeur is. 

Daarnaast: uit onze eigen ervaring kunnen we goed voorspellen of een bepaalde reis door zal gaan. Zeker met onze reizigers, die vaak toch af moeten wachten wanneer ze vakantie hebben, op het salaris wachten of gewoon niet al maanden vantevoren plannen, is het belangrijk dat we gewoon wat geduld hebben. We hebben in het verleden wel eens reizen gehad die we uit voorzorg toch geannuleerd werden, maar uiteindelijk makkelijk door hadden kunnen gaan. 

Op de website geven we wel aan wat de samenstelling van een bepaalde groep is of is geweest. Op die manier kun je in ieder geval de belangrijkste gegevens zien. Daarnaast ontvang je natuurlijk de mogelijkheid om vooraf kennis te maken enkele maanden voor vertrek.

Juist door vertrekgarantie niet weer te geven zorgen we dat de spreiding van onze vakantiegangers veel groter is, waardoor overall de kans dat een reis doorgaat weer een stuk groter is. Als we zelf wel twijfelen of het haalbaar is om de reis door te laten gaan, dan hebben we officieel tot vier weken voor vertrek tijd om dit te communiceren, maar in de praktijk doen we dat al een stuk eerder. Meestal hebben we zelfs nog een geschikt alternatief of kunnen we een plekje voor je vrijhouden bij de tweede keus. 

Samenstelling groepsreis

Ook hier hebben we er heel bewust voor gekozen om de samenstelling van de groepsreizen niet per vertrekdatum openbaar weer te geven.

De reden hiervoor is heel eenvoudig: stel dat je een vroege boeker bent en in januari je reis wilt boeken. Als je vervolgens alleen mannen of alleen vrouwen op de lijst ziet staan van een bepaalde leeftijd, weten we zeker dat je nog wel eens goed nadenkt of je wel wilt boeken. Zonde, want wij hier bij Simi weten heel goed dat als we gewoon geduld hebben, er een mooie mix van mannen en vrouwen en leeftijden ontstaat. 

Als we dan al aangegeven hebben dat er 10 vrouwen op de lijst staan, kunnen we er zeker vanuitgaan dat er vanaf dat moment alleen nog maar vrouwen zullen boeken, terwijl als we dat niet doen, de verdeling uiteindelijk heel anders zal zijn.

Het is dus ook een beetje vertrouwen dat je moet hebben in onze kwaliteit als reisorganisatie om te kunnen voorspellen hoe groepen samengesteld zijn en worden. 

98% gaat door

Van onze groepsreizen gaat bijna alles gewoon door. Soms is het bij nieuwe bestemmingen die we voor het eerst aanbieden even afwachten, maar je moet vooral goed bedenken dat veel jongeren pas laat hun vakantie vastleggen. Concreet betekent het dat bij ons in de laatste maanden voor vertrek vaak ook de meeste boekingen pas binnen komen.

100% garantie kunnen we natuurlijk nooit geven, maar we kunnen je wel 100% garanderen dat we altijd ons uiterste best doen om alle reizen door te laten gaan en in alle andere gevallen met je op zoek gaan naar een passende oplossing. 

Groepsreizen garantievertrek groepsvakanties

Je kunt altijd navraag doen

Twijfel je? Neem dan gewoon even contact met ons op. We kunnen op basis van onze eerdere jaren en op basis van wie er op dit moment al geboekt hebben vaak ontzettend goed inschatten hoe groot de kans is dat een reis doorgaat. Als je Frankrijk, Slovenië, Kroatië, Noorwegen of Ierland boekt is de kans superklein dat het niet doorgaat. Ook de reizen naar de VS en Canada gaan eigenlijk altijd door. Alleen echt nieuwe bestemmingen zijn vooraf niet altijd goed in te schatten, maar ook daar geldt dat het eigenlijk altijd wel lukt. 

En: onthoud ook - hoe vroeger je zelf boekt, hoe eerder iedereen weet waar hij/zij aan toe is en hoe eerder iedereen er zeker van is dat de reis waar je naar uitkijkt ook echt door kan gaan. Elke vertrekdatum valt of staat natuurlijk met het moment waarop mensen boeken. 

Mocht het nu toch zo zijn dat een reis niet door kan gaan, dan bieden we je altijd een aantal keuzes:

  1. We annuleren je reis en je krijgt je geld terug
  2. We boeken je om naar een andere vertrekdatum of reis, vaak met een korting als tegemoetkoming erbij
  3. We helpen bij het zoeken naar een alternatief bij 1 van onze collega's

Groepsreizen USA
Groepsreizen Costa Rica
Groepsreizen Europa 

We bieden reizen aan in drie leeftijdsgroepen. Voor jongeren van 16-17 in Europa, voor 18-22 jaar binnen en buiten Europa en voor 23-35 binnen en buiten Europa. 

Voor het eerst op groepsreis?

Voor veel van onze reizigers is het de eerste keer dat ze voor een groepsreis gaan. Vooraf is het altijd even spannend, vooral omdat iedereen nieuwsgierig is naar de groep. Je kunt als je een reis bij Simi boekt vooraf kennismaken met je reisgenoten. Vaak scheelt dat al een hele hoop. De meeste groepen hebben een eigen whatsapp-groep en sommige groepen spreken voor vertrek al samen af.

Daarnaast zijn de groepen meestal wel groot genoeg dat we zeker weten dat het wel met een aantal mensen zal klikken. De stemming is altijd erg goed en iedereen heeft er zin in om op vakantie te gaan, mensen te leren kennen en natuurlijk een fantastische vakantie door te brengen op 1 van onze bestemmingen. 

Eigenlijk alle vakanties die worden aangeboden zijn actief of hebben een actief karakter. Sommige vakanties zijn heel actief, de meeste vakanties zijn voor iedereen echter goed te doen. Als je nog nooit een groepsreis gedaan hebt wordt het tijd om het een keer mee te maken. De kans is groot dat je enorm gaat genieten van een reis met leeftijdgenoten! 

Alleen reizen

Veel van onze reizigers reizen alleen. Voor veel mensen een hele stap, want je weet bij een groepsreis natuurlijk nooit wat je kunt verwachten. Een groot voordeel van onze groepsreizen is dat je alleen reist met mensen die ongeveer van je eigen leeftijd zijn. Je komt in ieder geval nooit in een groep 50-plussers terecht. Gezien het soort reizen dat we aanbieden, waarbij het uitgangspunt toch wel actief is kun je rekenen op een gezellige, avontuurlijke vakantie.

Check alle groepsvakanties

terug naar blogs

Meer lezen