Vliegtuig hacks singlereis

Vliegtuig hacks singlereis

Verre groepsreizen Groepsreizen Europa Singlereizen Tips en adviezen

Hoe overleef je een vlucht tijdens een singlereis? In deze blog geven we je allerlei singlereis vliegtuig hacks over het volhouden van een (lange) vlucht. We geven onder andere tips voor de voorbereidingen op een singlereis met een vlucht, je kledingkeuze tijdens de vlucht en wat handig is om mee te nemen in je handbagage tijdens een singlereis vliegvakantie! Mocht je nou meer willen weten over hoe het vliegen in zijn gang gaat, neem dan een kijkje in de blog 'vliegen voor de eerste keer'.

De onderstaande tips zijn van toepassing op elke soort vlucht, zowel de verre singlereizen als de single reizen binnen Europa

Voorbereiding op een singlereis met vlucht

Als je op singlereis gaat met een vlucht is het handig om jezelf hierop voor te bereiden. Zo is het handig om tijdig de vertrekinformatie goed door te nemen. Je kunt hierin bijvoorbeeld vinden of je nog dingen zelf moet regelen voor je singlereis vliegvakantie. Neem deze ook nog even een dag voor vertrek door! Hierin staat allerlei handige informatie over je reis op een rijtje. Zo raden we je aan om uiterlijk 3 uur voor vertrek van je vlucht aanwezig te zijn op het vliegveld. Op die manier heb je alle tijd om rustig in te checken en eventueel je bagage af te geven. Zo kun je je singlereis heerlijk beginnen zonder stress.

Verder kun je in de vertrekinformatie lezen wat je nog meer nodig hebt of bij je moet hebben voor de specifieke bestemming. Dit kan een paspoort, identiteitskaart of een eventuele medische verklaring zijn. Ook is het handig om van te voren te kijken of er reisvaccinaties nodig zijn voor het reizen naar je vakantiebestemming zodat je dit tijdig kan regelen. 

Groepsfoto singlereis vliegveld

Kleding tijdens het vliegen

Trek tijdens een vlucht comfortabele kleding aan. Dit kan een joggingpak zijn of een lekker zittende spijkerbroek met een trui erboven. In het vliegtuig kan het al snel best wel koud zijn, toch iets om rekening mee te houden! Een tip is om meerdere laagjes aan te trekken zodat je eventueel ook een laagje uit kan doen wanneer je het toch warm hebt. Ook is het aan te raden om lekker zittende schoenen aan te trekken die niet al te strak zitten. Je voeten kunnen namelijk een beetje opzwellen tijdens een vlucht. 

Tips voor de handbagage tijdens een singlereis

Als handbagage raden we je aan om een niet al te grote tas of trolley mee te nemen. Voor de maten van de handbagage kun je het beste even op onze support pagina over de vliegtuigmaatschappijen en bagage kijken. Een aantal dingen die handig zijn om mee te nemen in je handbagage zijn je eventuele medicijnen en een setje kleding voor de eerste dag. Mocht je dan net die pechvogel zijn waarvan de koffer niet is aangekomen, dan heb je in ieder geval een schoon setje kleding bij je. Ook is het handig om een tandenborstel, een haarborstel en eventuele andere essentials mee te nemen in je handbagage zodat je je kunt opfrissen tijdens of na de vlucht. Zorg dat je eventuele vloeistoffen in een afsluitbaar zakje doet.

Verder is het aan te raden om oordopjes mee te nemen zodat je een serie of een film kunt kijken of een lekker muziekje kunt luisteren. Nog een hele belangrijke tip is om alle belangrijke documenten zoals je paspoort/identiteitskaart en boardingpass bij de hand te hebben. Anders kun je niet mee met de vlucht. Zorg dan ook dat deze bovenop in je handbagage zitten. 

Voordat de vlucht vertrekt is het handig om alvast de spulletjes die je wilt gebruiken te pakken, zo hoef je dat niet tijdens de vlucht te doen en de medereizigers niet in de weg te zitten. Mocht je willen slapen tijdens de vlucht is het aan te raden om een nekkussen, oordopjes en/of een dekentje mee te nemen het vliegtuig in.  

Vermaak tijdens de vlucht van een singlereis

Zoals al eerder genoemd, is het ideaal om lekker films en/of series te kijken in het vliegtuig op weg naar je singlereis. Zo kun je bijvoorbeeld bij Netflix films en series downloaden waardoor je deze zonder internet ook kunt bekijken. Zeker een aanrader! Je kunt natuurlijk ook een boek meenemen om tijdens het reizen te lezen. 

Omdat je op reis bent met een singlereis, reis je dus met een groep. Mochten er toevallig een aantal medereizigers in de buurt zitten, dan kun je hier alvast kennis mee maken! Jullie hebben in ieder geval dezelfde interesse in de bestemming waar je heen gaat met de singlereis. 

Vliegen met een singlereis

Snacks mee tijdens het vliegen

Tijdens het vliegen zul je, afhankelijk van de duur van de vlucht, eten krijgen aan boord. Dit zijn natuurlijk geen vergelijkbare maaltijden als die je normaal zou eten. Daarom is het aan te raden om wat koekjes zoals Sultana's of Liga's mee te nemen in je handbagage. Mocht je honger krijgen dan heb je in ieder geval iets bij je! Ook is het altijd handig om een pakje kauwgom mee te nemen. Dit kan zowel helpen tegen de pijn in je oren door het opstijgen en landen, maar het is ook lekker om op te kauwen tijdens het vliegen. Houd hierbij wel rekening met de douaneregels, deze kun je hier vinden. 

Tijdens het vliegen is het van groot belang om goed te drinken. Wanneer je door de douane gaat mag je helaas geen flesje drinken meenemen, zorg dus dat je na de controle een nieuw flesje koopt of je flesje opnieuw vult met water. Water is het beste, maar mocht je hier niet van houden is frisdrank o.i.d. natuurlijk ook prima voor het vochtbalans.

Beweging tijdens het vliegen

Tijdens een lange vlucht is het echt een aanrader om te blijven bewegen. Er bestaan verschillende oefeningen die je kunt doen om de bloedsomloop in je lichaam te verbeteren. Denk hierbij aan een rondje door het vliegtuig lopen, je schouders af en toe even optrekken en strekken, je benen strekken of neem een extra plaspauze. 

Beperkte jetlag tijdens de singlereis

We willen je als laatste nog de tip geven om jezelf van te voren al voor te bereiden op het eventuele tijdsverschil op de bestemming van je singlereis. Mocht je te maken hebben met een groot tijdsverschil dan heb je een kans om een jetlag te hebben. Dit is natuurlijk zonde als je op singlereis bent. Probeer in het vliegtuig alvast rekening te houden met de plaatselijke tijd als het bijvoorbeeld gaat om slapen. 

Mocht je nog meer informatie willen over hoe het vliegen met een singlereis in zijn gang gaat, bekijk dan onze support pagina over vliegen in het algemeen

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.