Veelgestelde vragen single reizen

Veelgestelde vragen single reizen

Wat is een singlereis eigenlijk? 

Veel organisaties maken onderscheid tussen singlereizen en groepsreizen. In feit komt het een beetje op hetzelfde neer. Bij single reizen kun je er vanuit gaan dat het grootste deel van de mensen die boeken solo reizen. Bij groepsreizen is dat vaak ook zo overigens.

Definitie singlereis:

Een singlereis kan uitsluitend voor singles zijn, maar is vaak ook een groepsreis met veel mensen die alleen reizen. Elke reisorganisatie hanteert een net iets andere definitie van een single-reis

Wat is het voordeel van een singlereis?

Er zijn een aantal goede voordelen te noemen aan het boeken van een singlereis:

 1. Je sluit aan bij een groep en reist dus altijd met anderen. Wel zo gezellig!
 2. Je hoeft zelf niet zoveel te regelen, maar kunt wel het avontuur beleven. 
 3. Er is veel keus als je een singlevakantie wilt boeken. Binnen Europa, maar vaak ook naar verre reisbestemmingen.
 4. Je leert nieuwe mensen kennen. Tijdens een singlereis zul je zelfs zien dat het klikt met mensen waarbij je dat misschien niet zou verwachten.
 5. Iedereen kiest bewust voor een bepaalde bestemming. De kans is dus groot dat je raakvlakken hebt met anderen.

Check alle singlevakanties

Bovenstaand filmpje is gemaakt door 1 van onze reizigers in Californië. Op ons youtube kanaal vind je tientallen filmpjes. 

Solo reizen spannend? 

Ja, de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat in je eentje een reis boeken net iets spannender is dan het boeken van een reis met vrienden. Je weet immers niet wat je kunt verwachten. We krijgen vaak te horen dat reizigers het toch spannend vinden vooraf. Tijdens de reis zul je merken dat dat in no time verdwenen is. Je maakt immers al vooraf kennis en leert elkaar snel kennen tijdens een busreis of vlucht naar je bestemming. Spannend blijft het altijd een beetje, maar het is ook weer onderdeel van het avontuur! 

Bij singlereizen is het dus zeker even spannend, maar als je de stap eenmaal gezet hebt weten we zeker dat het helemaal goed gaat komen!

Zoeken mensen een relatie bij een singlereis?

Nee. Het gebeurt eigenlijk nooit dat het de intentie is om een relatie over te houden aan single reizen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het nooit gebeurt. Omdat er veel mensen meereizen in dezelfde leeftijdsgroep en je niet voor niets een bepaalde bestemming kiest, kan het maar zo zijn dat je iemand tegen het lijf loopt. Dat is echter nooit het uitgangspunt. Het uitgangspunt van alle reizen voor singles is niks meer dan het genieten van een fijne vakantie. 

Is het niet gek om alleen op reis te gaan? 

Sommige mensen denken dat een single vakantie bedoeld is voor mensen die wanhopig of eenzaam zijn. Dat is nooit het geval. Het zijn juist mensen die meer lef hebben en het aandurven om samen met een groep mensen die je vooraf niet kent het avontuur aan te gaan en een bestemming te ontdekken. 

Wat nou als het met niemand klikt?

Dit is een vraag die bij veel mensen leeft die voor het eerst een groepsvakantie boeken alleen. We kunnen je echter geruststellen: het is bijna ondenkbaar dat in een groep mensen niemand zit waarmee het klikt. Je zult merken dat dat ook helemaal vanzelf gaat. Stel je open voor elkaar, praat gezellig met elkaar en zoek de mensen op waarmee het het best klikt.

Moet je bij een groepsreis niet telkens wachten op elkaar?

Dit is ook een deel van de rol van de reisbegeleider natuurlijk. Bij Simi reis je sowieso met relatief jonge mensen (tot 35 jaar), waardoor het tempo over het algemeen sowieso wat hoger ligt. Dat betekent niet dat je nooit zult moeten wachten, maar je reisbegeleider zal mensen er zeker op aanspreken als ze stelselmatig te laat komen voor vertrek. 

Hoe maak je kennis met elkaar?

Als je via Simi je reis boekt krijg je van ons op een gegeven moment inloggegevens toegezonden. Als je inlogt zie je je voornaam, leeftijd en woonplaats staan. Je kun daarnaast je telefoonnummer invoeren, die alleen zichtbaar is voor je medereizigers. Ruim 96% van de reizigers voert zijn of haar nummer ook daadwerkelijk in. Vooral bij verre reizen spreken groepen voor vertrek vaak al af ergens in Nederland om kennis te maken. Elke groep heeft een whatsapp-groep die ook veelgebruikt wordt. Op die manier kun je elkaar al een beetje leren kennen.

Vlieg je ook altijd samen?

Voor de meeste singlereizen geldt dat we een groepsticket boeken. Dat heeft als groot voordeel dat je altijd samen dezelfde vlucht hebt. Boek je lastminute of een reis waar we geen groepsticket boeken? Dan kan het zijn dat je met een aantal mensen vliegt, maar niet met de hele groep. Je reis begint officieel pas op het moment van aankomst in het land van bestemming. In 9 van de 10 gevallen vlieg je gewoon samen met je hele groep. 

singlereizen

Waarom geven jullie geen groepssamenstelling weer?

Ja, we weten het....andere organisaties doen dit wel. We hebben er bewust voor gekozen dit niet te doen om een self fulfulling prophecy te voorkomen. Stel je voor: je boekt je reis mooi op tijd, als er nog niet zoveel boekingen zijn. Stel dat er dan 3 mensen van 18 geboekt hebben, terwijl je zelf 32 bent. Dat is natuurlijk niet ideaal. Met onze kennis van groepsreizen kunnen wij echter heel goed voorspellen dat de spreiding van de leeftijden vanzelf komt naarmate meer mensen boeken. De kans is echter groot dat als je alleen de mensen van 18 zou zien staan, je de reis niet boekt. In de praktijk zul je merken dat onze groepsreizen altijd heel goed gespreid zijn voor wat betreft leeftijd. 

Wat zijn populaire reisbestemmingen voor singlereizen?

Er zijn veel reisbestemmingen die de moeite waard zijn, afhankelijk van wat je zoekt tijdens je vakantie. Hieronder geven we ons lijstje met topbestemmingen voor singlereizen:

 • Ierland 
 • Sri Lanka
 • Thailand
 • Vietnam
 • Bali
 • Californië
 • Canada

 single reizen

Wanneer moet ik mijn singlereis boeken?

Voor sommige reisbestemmingen raden we aan heel tijdig te boeken. Dit geldt met name voor singlereizen in Azië, maar ook Noorwegen/Zweden en reizen naar de Verenigde Staten worden vaak snel volgeboekt. 

Zitten er ook nadelen aan singlereizen? 

Natuurlijk is het onmogelijk om niet ook een paar nadelen te hebben als je het hebt over single reizen. Een aantal nadelen:

 • Een groepsreis is intensief. Je brengt erg veel tijd met elkaar door, waardoor bij de langere reizen ook zeker irritaties kunnen ontstaan
 • Je bent minder flexibel dan bij een door jezelf georganiseerde rondreis. 
 • Je zit meer vast aan het reisprogramma. Dat kan grensverleggend zijn en daardoor leuk, maar kan soms ook vervelend zijn
 • Je kunt het nooit met 100% van de groep perfect vinden. Ons advies: focus je op de mensen met wie het klikt en blijf vriendelijk voor alle mensen binnen je groep. 

Ga het avontuur aan!

Één ding dat je vooral niet moet doen is teveel twijfelen. Neem de beslissing, boek je gedroomde reis en laat het verder gewoon lekker over je heen komen. Maak je niet te druk vooraf, alleen het eerste halfuurtje is even onwennig, maar dat gaat supersnel over. Laat je ook niet teveel leiden door leeftijd alleen. Leeftijd zegt wel iets, maar zeker niet alles over je reisgenoten. Go for it!

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs