Wat zijn singlereizen, is alleen reizen leuk?

Wat zijn singlereizen, is alleen reizen leuk?

Singlereizen

Single reizen zijn over het algemeen reizen waarbij je in een groep reist. Deze groep kan gedeeltelijk of geheel uit singles bestaan. Elke reisorganisatie heeft zijn eigen definitie van een single reis.

Er zijn organisaties waar je echt single moet zijn om mee te kunnen, maar meestal is het vooral een term om aan te geven dat een groot deel van de groep solo reist. 

In dit artikel behandelen we een groot deel van de veelgestelde vragen die we krijgen over onze groepsreizen voor singles. Ongeveer 70% van al onze reizigers boekt solo en reist dus alleen. De kans dat je in een groep terecht komt waarin iedereen samen reist met iemand die ze al kennen is nihil en nog nooit voorgekomen. 

Bij een singlereis ben je dus op pad met mensen die allemaal solo hebben geboekt. Daarbij heeft iedereen zin in het ontmoeten van nieuwe mensen. Door voor een georganiseerde reis met excursies te kiezen, leer je elkaar tijdens zo'n reis ook echt goed kennen. 

Wat is een single reis precies? 

Er is geen vaste definitie van een single reis. Er zijn verschillende organisaties die single reizen organiseren. Sommigen organiseren reizen met het doel om een potentiële partner te vinden. De meeste reisorganisaties bedoelen met een single reis echter voordal dat de groep vooral bestaat uit mensen die alleen reizen.

Je sluit je in dat geval aan bij een groep andere mensen die ook overwegend alleen reizen. Sommige organisaties staan alleen mensen toe die alleen reizen. Bij Simi is het zo dat ruim 70% van de mensen solo reist. De overige 30% bestaat uit mensen die samen met iemand anders reist. Iedereen kiest echt bewust voor een groepsreis en vindt het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. 

Hoe werkt een singlereis? 

Met singlereizen boek je een reis en sluit je je aan bij een groep. Je gaat dus samen met andere mensen die single of vrijgezel zijn op pad. Als je bij Simi een groepsreis boekt, kom je terecht in een groep waar voornamelijk mensen solo reizen. Er zijn echter ook mensen bij die samen met een vriend of vriendin reizen. Dat maakt onze reizen heel geschikt, omdat je altijd een mooie mix hebt van mensen die alleen reizen en samen reizen. 

Waar gaan veel singles op reis? 

De volgende reisbestemmingen zijn enorm populair. We hebben ze onderverdeeld in singlereizen binnen en buiten Europa.

Single reizen binnen Europa:

 1. Kroatië 
 2. Ierland
 3. Noorwegen/Zweden

Single reizen buiten Europa: 

 1. Costa Rica
 2. Sri Lanka
 3. Bali
 4. Colombia
 5. Jordanië

Is alleen op vakantie gaan wel leuk?

Je gaat natuurlijk niet alleen! Je sluit je aan bij een groep gelijkgestemde mensen, die allemaal dezelfde bestemming hebben gekozen. Wij merken vaak dat de sfeer tijdens onze groepsreizen meer dan fantastisch is. Er is altijd wel iemand om iets mee te ondernemen. Daarnaast zit je allemaal in dezelfde leeftijds-range, wat het ook weer een stuk relaxter maakt allemaal. 

Alleen op reis voor het eerst

Eens moet de eerste keer zijn! Veel van onze reizigers kiezen voor een groepsreis om wel aanspraak te hebben en samen een land te kunnen ontdekken. Het is helemaal niet nodig om helemaal solo met een backpack de wereld te ontdekken. Je kunt je eenvoudig aansluiten bij een groep gelijkgestemden en samen op reis gaan. Het grote voordeel van de reizen bij Simi is dat je niet alleen reist, maar je juist aansluit bij leeftijdsgenoten. Wel zo gezellig en voor heel veel mensen makkelijker. 

Wat zijn de beste singlereizen? 

Er is niet echt een "beste" singlereis te noemen. Veel hangt af van je eigen voorkeur. Ben je groot wandelfanaat? Dan is onze rondreis Ierland een aanrader. Ben je iemand die ook wel van een beetje zon houdt? Dan zou je naar Kroatië of Italië kunnen kijken. Wil je een verre reis maken? Dan kun je bijvoorbeeld naar Sri Lanka, Colombia, Costa Rica of Cuba. Keus genoeg dus! 

Waarom een singlereis boeken? 

Waarom niet? Het is echt niet zo dat je met een groep wanhopige eenlingen op pad gaat. Je reist juist met mensen net als jij. Mensen die gewoon op zoek zijn naar een vakantie, maar om uiteenlopende redenen alleen op pad gaan of willen. Vaak zien we dat de eigen vriendengroep bijvoorbeeld andere interesses heeft of in een andere periode wil reizen. Een single reis is DE manier om nieuwe mensen te leren kennen. Spannend in het begin natuurlijk, maar het is net als alle andere dingen: als je eenmaal onderweg bent is dat zo voorbij. 

Alle single reizen checken? 

Hoe groot zijn de groepen tijdens zo'n reis?

De grootte van de groep is afhankelijk van de bestemming. Onze kleinste groepen vertrekken met 10 of 11 personen. Gemiddeld moet je rekenen op zo'n 20 tot 25 personen. Op populaire bestemmingen zoals Kroatië zijn de groepen gemiddeld nog iets groter. 

Bij het afwegen welke reis bij je past is het van belang dat je meeneemt met hoeveel mensen je ongeveer op reis wilt. Voor sommige reizigers geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd, terwijl andere reizigers liever voor een kleinere overzichtelijke groep gaan. 

Groepsreis singles

Voordelen van single reizen:

 1. Je deelt een hele reis met anderen. Je bouwt dus gelijk een band met elkaar op. 
 2. Je reist met mensen van rond je eigen leeftijd
 3. Je hoeft niks zelf te plannen 
 4. Je hebt altijd aanspraak
 5. Er is altijd wel iemand te vinden die wat wil ondernemen

Kennismaken voor vertrek

Het is natuurlijk ontzettend leuk als je ook vooraf kennis kunt maken met je reisgenoten. Boek je een single reis bij Simi, dan kun je vanaf ongeveer een maand voor vertrek kennismaken met je toekomstige reisgenoten. Ideaal, want veel van onze groepen spreken voor vertrek al een keer ergens met elkaar af. Dat haalt de ergste spanning eraf, maar is ook een goede manier om je voorpret te verhogen. 

Ga je voor het eerst een singlevakantie boeken? Lees dan deze pagina ook! 

Tips voor een succesvolle single reis

 1. Maak je niet te druk. We merken vaak dat mensen zich druk maken om de leeftijden van de andere reizigers en zich afvragen of het wel gezellig wordt. Maar, die andere mensen zijn net als jij. Op zoek naar een leuke, ontspannen vakantie. Niet te lang over nadenken dus, gewoon doen!
 2. Stel je een beetje open. Je gaat nieuwe mensen leren kennen, je gaat prachtige plekken ontdekken en je gaat genieten. Dus geef andere mensen ook de kans je een beetje te leren kennen.
 3. Geef je Whatsapp nummer door zodra het kan. Vrijwel alle groepen hebben een levendige app-groep voor vertrek. Niet alleen leuk, maar ook handig en ideaal voor de voorpret!
 4. Focus op de bestemming. Kijk waar jij naartoe wilt gaan. De kans is groot dat andere mensen die dezelfde keus als jij maken in het echt ook goed met je klikken. 

Hierboven zie je een filmpje van onze rondreizen Bali. Dit is slechts 1 van de vele groepsreizen waar je samen met leeftijdsgenoten naartoe kunt. 

Doordat je samen met je reisgenoten je vakantie beleeft én samen excursies op de planning hebt staan leer je je reisgenoten tijdens je vakantie goed kennen. Bij alle reizen met Simi boek je standaard een pakket excursies. Daar kan best eens een excursie tussen zitten die je minder leuk lijkt, maar vaak merken we ook dat activiteiten achteraf verrassend leuk zijn. 

Het sámen beleven van een vakantie is de kern van een groepsreis voor singles met Simi. Je deelt bijzondere momenten met je groep en hebt 's avonds iets om over na te praten onder het genot van een drankje. 

Maar, wat is het verschil tussen een single reis en een groepsreis eigenlijk?

Bij Simi is er geen onderscheid tussen groepsreizen en single reizen. Wel zul je merken dat het grootste deel van de reizigers alleen geboekt heeft. Onze groepsreizen zijn reizen waar toevallig veel mensen solo meereizen. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.