Winterse single reizen 2023

Winterse single reizen 2023

Groepsreizen Europa Winterreizen

Op zoek naar een winterse single reis of een wintersport groepsreis? In 2023 kun je met Simi weer meereizen met diverse winterse single reizen. Of je nou graag tijdens een groepsreis gaat voor een klassieke wintersportvakantie of liever een single reis met winterse activiteiten in de sneeuw, alles is mogelijk. Je hebt in 2023 bij Simi de keuze uit maar liefst vier ontzettend leuke en gezellige groepsreizen. Hierover vertellen we je in deze blog meer!

Klassieke wintersport singlereizen

Wintersport Oostenrijk - Klassiek wintersporten Zell am See - Kaprun

Zell am See - Kaprun is een populaire wintersportbestemming. Niet voor niets, want het is een zeer levendige plek, je hebt er voldoende après-ski mogelijkheden en voldoende piste om je dagen op te vermaken. Deze single reis wintersport Oostenrijk kun je boeken als je ervaren bent of enigszins ervaren bent. Ook is het mogelijk deze groepsreis Oostenrijk te boeken als beginner, je kunt er namelijk voor kiezen om skilessen te nemen ter plekke. Je kunt je eigen materialen meenemen, maar er ook voor kiezen om materialen te huren via Simi. Ga voor een klassieke wintersportvakantie in groepsverband!

GOOD TO KNOW: Op 21 september 2022 vieren we dat de herfst van start gaat met een prijsverlaging van 100 euro op de groepsreis Oostenrijk!

Groepsreizen Oostenrijk wintersport

Details op een rijtje:

 • Duur groepsreis: 10 dagen
 • Reis naar locatie: met de bus
 • Overnachten: appartementen in Zell am See (of vergelijkbaar)
 • Locatie reis: Zell am See - Kaprun in Oostenrijk 
 • Wanneer je mee kunt: januari en februari 2023

Ski- en winterfun Slovenië - Leren skiën in grensgebied Italië - Slovenië?

Altijd al willen leren skiën maar is het er nooit van gekomen? Of alles weer op willen frissen na een lange periode niet op de latten? En vooral niet als enige in een kleuterklasje willen belanden? Dan kun je met Simi leren skiën in het grensgebied van Slovenië en Italië! Deze groepsreis Slovenië staat echter niet alleen in het teken van skilessen, maar ook van echte winterfun. Naast 12 uur skiles is bij deze single reis Slovenië namelijk ook o.a. een sneeuwschoentocht, een introductieles met sledehonden, een excursiedag naar Kransjka Gora en het Zelenci natuurreservaat en een keer wellness inbegrepen bij je reissom. En meer!

Ski en winterfun slovenie groepsreizen

Details op een rijtje:

 • Duur groepsreis: 10 dagen
 • Reis naar locatie: met de bus
 • Overnachten: hotel (vergelijkbaar met een hostel) in Sella Nevea, Italië (of vergelijkbaar)
 • Locatie reis: grensgebied Slovenië en Italië
 • Wanneer je mee kunt: januari en februari 2023

Groepsreizen met winterse activiteiten

Groepsreizen Lapland - Het noorderlicht proberen te spotten 

Altijd al kans willen hebben op het spotten van het noorderlicht (ongeveer 90% kans)? Sledehondjes willen knuffelen? Een ritje willen maken op een sneeuwscooter? Deze groepsreis Lapland is een echte bucket list waardige single reis. Je geniet van een groepsreis Lapland met ontzettend veel inbegrepen. Zo zijn naast de inbegrepen vlucht en de overnachtingen op een toplocatie ook 7 super leuke en winterse excursies én alle maaltijden ter plekke al inbegrepen bij je reissom.

Lapland single reizen jongeren

Details op een rijtje:

 • Duur groepsreis: 8 dagen
 • Reis naar locatie: met het vliegtuig
 • Overnachten: eco-hotel in Granö (of vergelijkbaar)
 • Locatie reis: het noord-oosten van Zweden
 • Wanneer je mee kunt: januari en maart 2023

Wintervakanties Zweden - Sledehondjes knuffelen en ijskarten in Zweden

Ook in Zweden, maar iets zuidelijker, kun je genieten van de Winter Zweden single reis! Je verblijft in een klassieke Zweedse cabin en geniet van maar liefst 10 inbegrepen excursies, waaronder een sneeuwschoentocht, ijskarten, ijsvissen, een sledehondentocht, cross country skiën en meer! We zitten op een prachtige plek tijdens deze groepsreis Zweden met uitgestrekte wouden en mooie meren. We genieten van de sneeuw, de gezelligheid, de activiteiten en de prachtige locatie tijdens deze gezellige winter single reis Zweden.

Winter Zweden single reizen

Details op een rijtje:

 • Duur groepsreis: 8 dagen
 • Reis naar locatie: met het vliegtuig
 • Overnachten: Zweedse cabins in Johannisholm (of vergelijkbaar)
 • Locatie reis: het midden van Zweden
 • Wanneer je mee kunt: december 2022 en januari, februari en maart 2023

Singlereis of groepsreis wintersport?

Onze groepsreizen noemen we ook wel singlereizen. Niet omdat je per se als persoon zonder relatie moet meereizen, maar puur omdat veel reizigers solo mee reizen, ofwel alleen reizen. Het gaat dus bij alle reizen gewoon om groepsreizen. Meer dan de helft van de reizigers reist tijdens Simi's single reizen alleen mee. Het overige percentage reist meestal met een tweetal, en soms met een klein groepje mee met de single reis. Ga je alleen mee? Dan ben je dus zeker niet de enige! En ook de mensen die samen reizen kiezen bewust voor een groepsreis. Dit maakt het de ideale mix voor een gezellige reisgroep tijdens je groepsreis in de winter.

Waarom mee met groepsreis met Simi?

 • Je reist met een gemixte groep alleen- en samenreizenden tijdens de single reis. Meer dan de helft van de reizigers reist alleen.
 • Nieuwe vriendschappen! Het is geen uitzondering dat mensen nog jaren na een groepsreis contact met elkaar hebben.
 • Ter plekke is een reisbegeleider of host aanwezig.
 • Simi Reizen is aangesloten bij de SGR, Calamiteitenfonds en ANVR.
 • Je weet waar je aan toe bent: Onder het tabje inbegrepen kun je exact vinden wat is inbegrepen bij je reissom.
 • Je reist met leeftijdsgenoten tussen de 18 en 32 jaar.
 • Alvorens je groepsreis kun je online kennismaken met je reisgenoten.
 • Bij Simi Reizen staat de groepsreizen in het teken van samen beleven. Inbegrepen activiteiten onderneem je dan ook samen met je reisgroep (soms opgedeeld in kleinere groepjes).
 • Je ontvangt van ons voor vertrek een Mijn Simi login, waarin we je voorzien van handige informatie over je reis en een handige suggestie paklijst.

Groepsreizen wintersport single reizen

Wanneer opgeven voor de winter single reizen?

Voor alle groepsreizen raden wij aan: boek tijdig. Zodoende weet je zeker dat je plekje vast ligt. Daarnaast, hoe sneller iedereen zich opgeeft, hoe sneller we zodra de minimumdeelname is behaald ervoor kunnen zorgen dat jullie kennis kunnen gaan maken met elkaar. Alleen maar voordelen.

Kennis maken met elkaar? Ja zeker, voor vertrek van je groepsreis winter ontvang je van ons een inlog voor Mijn Simi. Hierin kun je alle reisinformatie van je single reis winter bekijken, maar ook je telefoonnummer achterlaten om samen met je reisgenoten een WhatsApp groep aan te maken. Dan kan de voorpret echt beginnen!

De Lapland groepsreis zit vaak maanden van te voren al vol. Het is absoluut geen uitzondering dat het laatste plekje zo'n 3 tot 4 maanden voor vertrek geboekt wordt. Ook voor de Winter Zweden single reis moet je er tijdig bij zijn, zeker als je mee wilt met de reis waarbij je oud en nieuw in Zweden gaat vieren. Op het moment van schrijven, 13 september 2022, zijn er nog maar enkele plekken vrij voor deze reis. De ski- en winterfun groepreis Slovenië en wintersport groepsreis Oostenrijk zijn nieuwe singlereizen, ook bij deze groepsreizen verwachten we dat je er tijdig bij moet zijn.

Weet jij al voor welke winterse groepsreis of single reis wintersport je jezelf gaat inschrijven?

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.