Wintersporten voor jongeren

Wintersporten voor jongeren

In het voorjaar van 2021 kun je met Simi kiezen uit verschillende wintervakanties. Zo reis je met Simi naar Oostenrijk voor een echte wintersportvakantie, kun je in Zweden genieten van een echte Lapland-vakantie geheel met husky's, sneeuwscootertocht en meer, maar kun je ook kiezen voor een wintervakantie in het bijzondere Macedonië.

Als aanbieder van actieve vakanties hebben we lang gewacht met het aanbieden van echte studenten wintersportvakanties. Hoewel het heel goed past in ons reisaanbod, hebben we altijd het idee gehad dat als we echte wintersport gaan aanbieden, we dit ook gelijk goed willen doen. 

Hieronder vind je een greep uit het wintersport-aanbod voor 2021: 

Wintersport singlereizen Oostenrijk

Deze groepsreizen zijn reizen waar een groot deel van de groep solo boekt. Het wil dus absoluut niet zeggen dat iedereen single is of alleen boekt. Gemiddeld boekt zeker 65% van de mensen solo, anderen reizen samen met een vriend of vriendin of groepje. Juist die mix zorgt voor een fijne, ontspannen sfeer. 

De wintersportreis Oostenrijk voor jongeren is een combinatie van een groepsreis en een meer individuele reis. Dat komt vooral omdat het begin-niveau van elke skiër of snowboarder anders is. Mensen die al eerder op wintersport geweest zijn zullen over het algemeen geen extra lessen meer nemen, terwijl voor beginners juist die lessen welkom zijn. Je zult dus zeker merken dat je tijdens deze wintersportvakantie wat meer groepjes hebt dan bij andere groepsreizen. Dat maakt het echter niet minder gezellig. Onze hele groep verblijft in twee grote huizen in het bekende Zell am See, vlakbij Kaprun en de skigebieden van Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn. 

Deze twee huizen zijn geheel en al voor onze eigen groep en is de verzamelplek om te eten en te ontspannen na een dagje intensief op de piste. Daarnaast kun je natuurlijk rekenen op een aantal leuke activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom. 

Waar: 

Zell am See, Gastehaus Unterberger

Wanneer:

Januaria, februari en maart 2021

Hoe:

Je busreis met luxe touringcar is inbegrepen bij de reissom

En verder:

  • Verblijf
  • Ontbijt
  • Afsluitende maaltijd
  • Rodelbaan
  • Sneeuwschoenwandelen
  • Skipas voor 8 dagen (hele verblijf)
  • Busretour Nederland - Oostenrijk

wintersportvakanties 2021 jongeren

Of: die ene wintervakantie die je ooit eens moet maken: Lapland!

Lapland is een bijzondere plek in de winter. Behalve sneeuw, weinig mensen en een bijzonder mooi actief programma heb je tijdens onze wintervakanties Lapland ook nog eens kans op het noorderlicht als het weer een beetje meewerkt. Deze wintervakantie voor jongvolwassenen is enorm populair, deels door het relaxte hotel waar we verblijven, maar grotendeels door het bijzonder mooie actieve en inbegrepen reisprogramma. 

Ook maaltijden zijn inbegrepen bij deze groepsreis, om de simpele reden dat shoppen in Lapland niet echt een optie is :-) 

In Lapland (Zweeds Lapland is het bovenste gedeelte van Zweden) verblijf je een week lang in een supermooi ecohotel. Op het programma staan onder andere een sneeuwscootertocht (rijbewijs verplicht, anders meerijden achterop), een husky-tocht, ijsvissen en nog veel meer typische activiteiten die horen bij een wintervakantie Lapland

De Lapland-vakanties raken altijd snel vol, dus als je een plekje wilt boeken raden we je aan dat op tijd te doen. Wat deze groepsreis extra bijzonder maakt is de mogelijkheid om bij helder weer en voldoende activiteit het noorderlicht te zien. Tot nu toe hebben we nog maar 1 groep gehad die het noorderlicht niet heeft kunnen spotten. Al met al meer dan genoeg redenen om voor deze unieke winterbelevenis te gaan. 

Het hotel waar we verblijven heet Granö Beckasin en zoals je op google kunt lezen heeft het uitstekende reviews en is het prachtig gelegen. Mensen die er geweest zijn, zijn met name heel tevreden over de kamers en over de maaltijden en activiteiten. 

wintervakantie zweden

Meer winterse avonturen?

Behalve de twee bovenstaande wat meer gangbare winterreizen kun je als jongvolwassene ook mee naar een aantal meer unieke bestemmingen, waar je ongetwijfeld nog nooit echt over nagedacht hebt. Zo bieden we een wintervakantie aan in het mooie Noord Macedonië. Ideaal voor wie wel een winterse vakantie zoekt, maar geen zin heeft om de hele week heel actief bezig te zijn. 

Daarnaast bieden we nog een tweede, meer uitgeklede versie van onze Lapland-vakantie aan lager in Zweden. Het grootste verschil hier is alleen dat de kans om het noorderlicht te zien heel klein is, maar het programma is vergelijkbaar en de gezelligheid ook. Het onderkomen is eenvoudiger dan bij de Lapland-reis, maar wel heel erg gezellig en de gastheer ter plaatse doet er alles aan om iedereen een onvergetelijke reis te bezorgen.

We hebben overigens een groot aanbod singlereizen in zomer en winter! 

Wintersporten voor beginners

Als je kiest voor de wintersportreis Oostenrijk is het vooral voor beginnende skiërs en snowboarders altijd even extra spannend. Vooral de vraag of anderen allemaal al wel kunnen skiën komt veel voorbij. Je hoeft je hier echter geen zorgen om te maken. Hoewel deze reis zeker ook geboekt wordt door mensen met ervaring, is het zeker zo dat veel mensen ook voor het eerst serieus gaan skiën of snowboarden. Doordat de meeste mensen die gaan beginnen eerst les nemen, wordt het alleen maar gezelliger. Je leert zo je reisgenoten goed kennen en begint allemaal op hetzelfde punt. Ben je meer ervaren? Dan is het een kwestie van zoeken naar anderen met meer ervaring. 

Alle jongerenvakanties zien?

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs