Wintersport jongeren

Wintersport jongeren

Winterreizen

Wintersportreizen zijn bij Simi Reizen altijd wat ondergeschoven geweest. Dat is deels omdat we het al druk genoeg hebben in de zomerperiode, maar ook omdat we vinden dat je wintersportvakanties gelijk goed moet doen. 

Inmiddels hebben we een mooi reisaanbod voor wintersportvakanties, gericht op jongeren tussen de 18 en 35 jaar. Het aanbod varieert van een meer "standaard" wintersportvakantie in Zell am See in Oostenrijk, tot meer gedurfde vakanties in winters Noorwegen. In dit artikel zetten we het voor je op een rijtje.

Wintersporten voor single reizigers (ook!)

Onze wintervakanties worden voor een groot deel door solo-reizigers geboekt. Een groep bestaat uit deels jongeren die reizen met een vriend of vriendin of klein groepje, terwijl het andere deel solo reist. Dit zorgt voor een perfecte mix tijdens onze groepsreizen. Bij de wintervakanties Lapland gaat het bijna alleen om mensen die solo boeken, terwijl Oostenrijk vaker geboekt wordt door alleenreizenden. 

Onderstaande foto werd gemaakt in Lapland afgelopen winter. 

Winterreis Lapland jongeren

Wintersport jongeren - Zell am See, Oostenrijk

Zell am See is een populaire wintersportbestemming onder Nederlanders. Niet alleen voor het skiën, maar zeker ook voor het après-ski gedeelte kun je in Zell am See en het nabijgelegen Kaprun je hart ophalen. 

Nieuw in 2020/2021 is dan ook onze wintersportvakantie naar Zell am See. Met een groot deel solo-boekers, maar ook met kleine groepjes wordt deze vakantie geboekt. Het programma is vrijer dan bij veel van onze andere groepsreizen, omdat skiën en snowboarden natuurlijk de hoofdmoot vormen.

Waarom je een wintersportvakantie met Simi zou moeten boeken?

  • Onze groepsreizen zijn vooral heel erg gezellig. Als je alleen reist zul je merken hoe snel je mensen leert kennen!
  • We reizen met onze "eigen" touringcar. 
  • Je skipas voor het volledige verblijf is inbegrepen
  • Accommodatie en ontbijt zijn inbegrepen
  • Vlakbij het levendige Zell am See en Kaprun
  • Heel veel skipistes! 
  • Je hoeft geen gevorderde te zijn, we verwachten dat ongeveer driekwart van de groep beginnend is. 
  • Je reist met uitsluitend mensen tussen de 18 en 35 jaar.

Zell am See Oostenrijk

Wintervakantie of wintersporten?

Een wintervakantie is anders dan een echte wintersportvakantie. Boek je bijvoorbeeld de wintersportvakantie Oostenrijk, dan moet je erop rekenen dat je echt voor het skiën of snowboarden komt. Omdat er niveauverschil zit en sommige mensen het wel eerder gedaan hebben en anderen niet, is het een meer indiividuele wintersportreis dan een 100% groepsreis. 

Kies je voor bijvoorbeeld winters Noorwegen of voor een groepsreis Lapland, dan zul je merken dat er meer samenhangt is, omdat je alles als groep samen doet. Deze vakantie zijn echter dan wel weer een stuk duurder.

Bijzondere wintervakanties!

Naast de meer "standaard" reisbestemmingen Oostenrijk en Zweeds Lapland hebben we nog een aantal bijzonder mooie groepsreizen samengesteld. 

Winter Adventure Noorwegen

Een gloednieuwe wintervakantie in het mooie Noorwegen! We verblijven op een prachtige plek, alle maaltijden zijn inbegrepen, je vlucht is inbegrepen en het hele programma is inbegrepen. 

Hoogtepunt van deze wintervakantie is de Bessegen Hike in hartje winter. Met een gids maken we deze beroemdste wandeltocht van Noorwegen. Een adembenemend mooi avontuur! 

Het tweede hoogtepunt van deze singlereis is wat ons betreft het bouwen en overnachten in een iglo. Een unieke ervaring en een fantastische manier om iets te doen dat je zelden zal kunnen nadoen! 

Wintervakantie Zweden (maar dan goedkoper dan Lapland)

Een goedkopere reis dan Zweeds Lapland, met als grootste verschil dat de kans op het zien van het noorderlicht kleiner is dan bij zowel de Winter Adventure Noorwegen reis als de reis naar Zweeds Lapland. We verblijven in het zuiden van Zweden en genieten van een georganiseerd wintervakantie met onder andere sneeuwscooteren. 

Huskytochten, sneeuwschoenwandelen, ijsvissen en langlaufen staan hier op het programma. Een aanrader voor wie wel een weekje wintervakantie zoekt, maar niet per se meer wil betalen (Zweeds Lapland is aanzienlijk duurder). 

Winters jongeren vakantie

Winters Macedonië

Voor wie iets heel anders zoekt: combineer een bezoek aan Macedonië met winterse activiteiten. Een wijnproeverij, winterwandelingen, een dagje skiën en een mooie fietstocht rondom het meer van Ohrid staan op het programma tijdens dit winterse avontuur. We vliegen van en naar Skopje, de hoofdstad. 

Alleen op wintervakantie?

Waarom niet, zouden we zeggen? Sluit je aan bij een groep Nederlandstalige jongeren en geniet van een unieke vakantie, leer nieuwe mensen kennen en ga voor een unieke reis. 

Voor veel mensen is het boeken van een reis zonder dat je je reisgenoten kent best even spannend. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat dat heel snel went. Na de eerste stop met de touringcar of na de vlucht naar je vakantiebestemming ken je je reisgenoten goed genoeg. Doordat je vervolgens samen de hele vakantie doorbrengt ontstaat er eigenlijk altijd een hele prettige sfeer. 

Houd er rekening mee dat de wintervakanties wel meer een groepsvakantie zijn dan de echte wintersportreis naar Oostenrijk. In Oostenrijk gaan we er vanuit dat we meer verschil zien omdat mensen soms wel en soms niet al kunnen skiën of snowboarden. 

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.