Yukon en Alaska ontdekken met Simi

Yukon en Alaska ontdekken met Simi

Afgelopen week waren we met Simi in Canada, 1 van de meest indrukwekkende landen waar je op vakantie kunt gaan. Zo groot vergeleken met Nederland, zo ruig en zo afwisselend. Behalve onze groepsreis die je onder andere door Banff en Jasper National Park brengt zul je merken dat we dit jaar nog een aantal groepsreizen richting Canada, maar ook richting de VS zullen gaan aanbieden.

In het spoor van de goudzoekers

Yukon staat vooral bekend om de ruige natuur, maar ook om de gold rush. Eind 19e eeuw trokken tienduizenden mensen via Yukon naar the Klondike en naar Alaska op zoek naar goud. Dit zorgde voor een ongekende wild-westen tijd en de sporen ervan zijn nog overal te zien. De enorme leegheid van het landschap, waarbij de hoofdstad van Yukon slechts 20.000 inwoners heeft en de een na grootste "stad" Dawson City slechts 2000 zielen telt zul je tijdens deze unieke rondreis gaan ontdekken.

Tijdens deze reis is de kans op het zien van beren groot, maar ook andere dieren komen we ongetwijfeld tegen tijdens deze rondreis. In september gaan we het programma helemaal rond maken, dus houd de site in de gaten, schrijf je in voor de nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte wanneer deze rondreis online komt.

Alaska - van Anchorage tot Denali

De hoogste berg van Noord Amerika is de Mount Mc Kinley, ook wel de Denali genoemd. Een berg van meer dan 5000 meter hoog en met een indrukwekkend ruig nationaal park eromheen. Tijdens onze rondreis bezoeken we onder de magic schoolbus (van into the wild), bezoeken we Denali National Park en bezoeken we Anchorage. Een rondreis waarbij veel gereden wordt, maar waar je ook heel veel gaat zien.

Groeps fly-drive

Als je met Simi een rondreis naar de USA of Canada boekt, boek je een groepsrondreis, maar dan flexibel. Niet iedereen wil hetzelfde namelijk. Sommige mensen willen vooral de hoogtepunten zien en op tijd in het hotel zijn, andere mensen willen liever intensief hiken en weer anderen willen activiteiten ondernemen. Als je met een touringcar reist heb je als groot nadeel dat je altijd op elkaar moet wachten en dat je uiteindelijk moet proberen iedereen tevreden te houden.

Bij Simi doen we het iets anders. We huren met de groep een 5-tal auto's. We ontbijten met elkaar en eten 's avonds met de groep en komen elkaar op een bepaalde tijd weer tegen in het hotel waar je die avond moet zijn. Uiteraard zorgen wij ervoor dat je met elkaar in contact bent en dat je precies weet waar je hoe laat moet zijn. Er is een Simi reisbegeleider aanwezig die alles in goede banen leidt. Vaak is het zo dat de groep voor een groot deel wel hetzelfde doet, maar op sommige dagen is het fijn als ieder zijn eigen weg een beetje kan gaan.

Op die manier doe je echt een groepsreis, maar met ultieme flexibiliteit!

terug naar blogs

Meer lezen