Zweden groepsreis in de winter: de hoogtepunten

Zweden groepsreis in de winter: de hoogtepunten

Droom jij nog van het maken van een mooie winterreis? Dan raden we je zeker aan om dit een keer van je bucketlist af te strepen! De beste locatie hiervoor is natuurlijk het mooie Zweden. Hier heb je namelijk de sledehondjes, de sneeuwscooters, het noorderlicht, kun je ijsvissen en skiën en heb je heel heel veel sneeuw! In februari kun je weer met ons mee met deze groepsreis naar Zweden. Je kunt in je eentje gaan, maar natuurlijk ook samen met een vriend of vriendin. In dit blog kun je alles lezen over de winterse hoogtepunten die op de planning staan van deze prachtige winterreis naar Zweden.

Sledehondentocht tijdens de Zweden singlereis 

De sledehondentocht is een van onze favoriete onderdelen van de Lapland winterreis. Deze honden zijn iedereen altijd zo enthousiast aan het opwachten dat er altijd wel een ‘awww’ te horen is. We krijgen uiteraard eerst een uitleg over hoe de slee werkt en hoe je goed met de hondjes om kunt gaan. Daarna is het tijd voor het avontuur en maken we een mooie tocht van maarliefst 3 uur door de mooie natuur van Zweden. 


Skiën

Tijdens deze singlereis in Zweden hebben we natuurlijk ook skiën op het programma staan. Het zou zonde zijn als we deze activiteit niet zouden doen met dit dikke pak sneeuw! Als je al ervaring hebt kun je zo in je ski's stappen en lekker je gang aan, maar ook kun je leren skiën als je dit nog niet eerder gedaan hebt. In ieder geval is het altijd heel gezellig!

Sneeuwscootertocht

Tijd voor wat actie. Tijdens de Zweden jongerenreis maken we een prachtige en actieve rit op de sneeuwscooter. Dit is natuurlijk een unieke ervaring die erbij hoort als je naar Zweden gaat. Onderweg doen we nog een typisch Zweedse activiteit, namelijk ijsvissen. We maken een wak met een ijsboor en proberen dan onze eigen lunch te bereiden met zelf gevangen vis. Het kan flink koud zijn in de wind van de scooter, maar het is het dubbel en dwars waard. Gewoon lekker dik aankleden en gaan! 

Noorderlicht bekijken

Als we geluk hebben kunnen we tijdens deze jongerenreis in Zweden het noorderlicht bekijken! Gelukkig zijn er tegenwoordig apps gemaakt die ons kunnen laten zien wanneer dit natuurwonder ongeveer te aanschouwen is. Als het niet al te bewolkt is in Zweden, is de kans vrij groot dat we het noorderlicht kunnen bekijken tijdens de groepsreis, al kunnen we dat natuurlijk niet garanderen.  

Sneeuwschoenen tocht

Op de eerste dag al van de singlereis maken we een mooie wandeltocht op Zweedse sneeuwschoenen. Op deze sneeuwschoenen heb je een goede grip op het sneeuw en kun je veel gemakkelijker lopen dan zonder. Doordat de druk van het gewicht wordt verdeeld over een grote oppervlakte op de grond, zul je niet wegzakken in de sneeuw. Wel zo handig! Doordat alles besneeuwd is en je amper andere mensen tegen zult komen lijkt het net een grote sprookjeswereld!  

Bezoek aan een Sami dorp

De Sami zijn de oorspronkelijke inwoners van Lapland. We maken een wandeling naar hun dorp, waar we rondom een gezellig kampvuur gaan zitten. Tijdens dit gezellige moment zullen de Sami ons alles vertellen over de geschiedenis van de Sami in Zweden, super interessant!

Sami ski wandeling tijdens de groepsreis

Ooit op sami ski’s gewandeld? Deze activiteit tijdens de singlereis is een soort van langlaufen, maar toch zeker niet exact hetzelfde. Half wandelend, half skiënd maken we een mooie tocht door de sneeuw en hebben we onderweg een heerlijke outdoorlunch.

Tijdens deze Zweden singlereis zijn alle bovenstaande activiteiten en nog veel meer inbegrepen. Je hoeft niet meer na te denken over bijkomende kosten voor activiteiten, accommodatie en eten. Meer informatie hierover kun je vinden op de Lapland reispagina.

Meer weten over de Zweden wintervakantie? Bekijk dan de Lapland reispagina.

Bovenaan de pagina kun je lezen wanneer deze blog is gepubliceerd. Houd er rekening mee dat de informatie in de tussentijd verouderd kan zijn. Het actuele reisaanbod van dit jaar kun je vinden in het keuzemenu bovenaan de site. Een leuke reis gevonden? De informatie onder de tabbladen inbegrepen en dag-tot-dag is altijd up to date.

terug naar blogs