Corona-info: je kunt je vakantie gerust boeken. Je reissom is altijd gegarandeerd door SGR. Lees voor vertrek de vereisten voor de bestemming op Nederland Wereldwijd. Indien Simi een reis annuleert ontvang je binnen 14 dagen je geld terug (als je niet wilt omboeken naar een andere reis). 

Rondreizen Colombia
 • Sluit je aan bij onze groepsreizen
 • Altijd incl. vervoer
 • 65% reist solo
CAL CAL CAL

Rondreizen Colombia

 • 18-39 jaar
 • 18 dagen
 • Normale Moeilijkheid

Altijd al naar Zuid-Amerika willen afreizen? Ga voor een lekker gevarieerde rondreis Colombia met leeftijdsgenoten! Samen met 18 tot 39 ga je het avontuur aan tijdens deze avontuurlijke rondreizen Colombia. Colombia is een land met een gigantische biodiversiteit. Zo zie je tijdens deze rondreis Colombia niet alleen de besneeuwde bergtoppen van het Andes-gebergte, maar ook de jungle en een aantal prachtige stranden. Dit wisselen we af met diverse inbegrepen activiteiten en een bezoek aan bijzondere steden.

Op het programma van deze Colombia rondreis staat onder andere een bezoek aan de waxpalmen van de Samaria Vallei, een koffie tour, rafte op de Rio Negro, abseilen bij een waterval, een 4x4 jeep tour in de bergen van Los Nevados en diverse city tours. Als perfecte afsluiter gaan we snorkelen bij een prachtig strand!

Een voordeel van reizen met Simi Reizen is dat ons programma is afgestemd op de leeftijdsgroep. We wisselen cultuur af met geschiedenis, natuur en actieve activiteiten. Bij een rondreis hoort per definitie wat langere afstanden, maar deze hebben we zo veel mogelijk proberen te beperken. Zo overnachten we ook standaard minimaal twee nachten in dezelfde accommodatie. Ook is er bewust voor gekomen om de rondreizen Colombia niet langer te maken dan 18 dagen, zo blijft het leuk, maar is het niet té intensief! Ga mee met deze avontuurlijk en kleurrijke groepsreis Colombia!

Standaard zijn bij je rondreis Colombia de vluchten van en naar Colombia, de binnenlandse vlucht en transfers, de overnachtingen en een leuk en gevarieerd programma inbegrepen bij je reissom. Ook deels de maaltijden zijn al inbegrepen. Zo weet je goed waar je aan toe bent! Ter plekke reist een Nederlandstalige reisbegeleider met jullie mee en werken we samen met Engelstalige gidsen bij sommige excursies.

Lees vooral het dag-tot-dag programma goed door om meer te weten te komen over wat je allemaal gaan zien en doen tijdens deze rondreis Colombia! Ook onder de andere tabjes kun je veel informatie vinden over de rondreis Colombia, het land zelf en de accommodaties waarin je gaat overnachten.

Je ziet hierboven de gemiddelde leeftijden van al onze groepsreizen bij elkaar opgeteld in de afgelopen drie jaar.

 • 98% van onze reizen gaat door

Vanaf 2 456,50 €, 18 dagen

BOEK DEZE REIS Neem een optie

Dag 1 - Amsterdam - Bogotá

Het is zo ver! Vandaag verzamelen we op Schiphol voor het avontuur in Colombia. We zullen met maximaal 1 overstap naar Colombia vliegen. Het is best een stukje vliegen, maar onderweg kun je lekker slapen, een filmpje kijken en vast een beetje kennis maken met de reisgroep waarmee je de komende periode op pad gaat. 

Jullie reisbegeleider wacht jullie op op de luchthaven in Colombia. De reisbegeleider heeft ervaring met en kennis van Colombia of woont in Colombia. Ideaal dus! 

Je zult ongetwijfeld wel een beetje moe zijn van de vlucht. Met de mensen die nog puf hebben maken we een kleine tour door de stad om een beetje te acclimatiseren. Voor de mensen die minder puf hebben is het een aanrader een lekker hapje te eten en een beetje uit te rusten. We doen het rustig aan en maken kennis met elkaar en de reisbegeleider. 

We verblijven in het oude centrum van Bogotá op loopafstand van diverse bezienswaardigheden. Tips zijn La Candelaria (leuke bruisende wijk met barretjes, winkels en restaurants), Plaza de Bolivar (groot plein met mooie gebouwen) en Casa de Nariño (het officiële huis van de president van Colombia). 

Overnachtingslocatie: Hotel Muisca, Bogotá (of gelijkwaardig)

Dag 2 - Fietstocht door Bogotá

Bogotá is de hoofdstad van Colombia. We stappen vandaag op de fiets om de stad te verkennen, net iets gemakkelijker dan lopen. De lokale gids neemt ons tijdens de fietstocht door Bogotá mee naar het koloniale centrum van de stad. We bezoeken Plaza Bolivar, Chorro de Quevedo, maken een stop bij de lokale fruit- en bloemenmarkt Paloquemado en passeren de rosse buurt van Bogotá. De rest van de dag doen we het nog een beetje rustig aan.

Voor de groep is in de avond een reservering gemaakt in restaurant en discotheek Andres Carne de Res. Het diner en de drankjes zijn niet inbegrepen bij de reissom, maar het is zeker een aanrader om met de hele groep gebruik te maken van de reservering. Op vrijdag en zaterdag wordt entree gevraagd. Uiteraard hoef je geen gebruik te maken van de reservering en kun je ook eigen plannen rekken, maar geef het dan wel even in de ochtend aan bij je reisbegeleider.

Overnachtingslocatie: Hotel Muisca, Bogotá (of gelijkwaardig)

 • We vragen voor onze rondreis in Zuid-Amerika een flexibele opstelling. Voorspelbaarheid en duidelijkheid is niet standaard, ondanks dat we alles zorgvuldig van te voren plannen. Last minute wijzigingen in Colombia zijn niet te voorkomen. Dit maakt het natuurlijk wel avontuurlijk.

Dag 3 - Bogotá - Tobia

Tijd om op pad te gaan. We laten Bogotá na een ochtendje uitslapen achter ons en vertrekken naar Tobia, gelegen aan de Rio Negro, waar morgen een heel avontuurlijk programma op de planning staat! Deze reis duurt ongeveer 3 uur. We dalen hierbij de oostelijke bergrug van het Andesgebergte af, dus kijk vooral lekker naar buiten tijdens de rit.

Onderweg maken we een tussenstop om de benen te strekken en te genieten van de prachtige uitzichten over de bergen. Je hebt onderweg de mogelijkheid om te lunchen (niet inbegrepen). Bij aankomst komen we aan bij een finca, een vakantiehuis op het platteland met Spaanse sferen. Rondom de finca kun je een prachtig jungle-landschap vinden. Je zult merken dat het fijn is om na het bezoek aan de drukke stad, lekker in de natuur te zijn. Bij deze finca kun je een zwembad vinden!

Overnachtingslocatie: La Gaitana, Tobia (of gelijkwaardig)
Reistijd: +/- 3 uur (afhankelijk van drukte op de weg)

 • Tijdens deze reis verblijf je in drie- of vierpersoonskamers. We hebben tijdens de hele rondreis Colombia wisselende accommodaties, variërend van hotels tot hostels tot een koffie haciënda. De accommodaties waarin we tijdens deze rondreis verblijven zijn eenvoudig maar netjes. 

Dag 4 - Actie! Raften en abseilen

Vandaag wordt het reizen van gisteren beloond. Iedereen zal inmiddels wel goed uitgerust zijn van de vlucht, dus tijd voor actie! Er staan vandaag drie leuke dingen op het programma die allen zijn inbegrepen bij je reissom. We beginnen met raften op de Rio Negro, een prachtige rivier met vooral hele mooie landschappen om je heen. Je hoeft hiervoor geen ervaring te hebben. Met stroomversnellingen tot niveau 3 staan je een aantal uitdagende stukken te wachten.

Daarna wandelen we naar een waterval, waar je als je het aandurft, kunt abseilen van de waterval! Het is absoluut een aanrader om je grenzen te verleggen en ervoor te gaan. We sluiten deze heerlijk actieve dag goed af met een inbegrepen BBQ met de groep. Op deze plek kunnen we de avonturen van de dag nabespreken terwijl we genieten van de uitzichten. Een relaxte afsluiter waarbij je een beetje kunt uitrusten van de dag. Deze dag is ideaal om je groepsgenoten nog beter te leren kennen. 

 • Vergeet niet een reisverzekering af te sluiten met outdoordekking, dit is verplicht en kan via Simi, maar uiteraard ook elders.
 • We hebben een aantal rustmomenten ingepland tijdens de rondreis Colombia zodat je soms ook gewoon lekker bij het zwembad kunt relaxen of even bij kunt komen van intensievere dagen.

Dag 5 - Koloniale centrum Honda ontdekken

We pakken onze spullen weer in en reizen met de bus richting Manizales. Na een dag vol avontuur gisteren hebben we vandaag weer een wat langere reisdag om de dagen erna niet zo ver te hoeven reizen. We dalen onderweg af naar de Magdalena Valley en steken de Magdalena Rivier over. Daarna reizen we via de Centrale Andes Bergrug weer de hoogte in. In Honda maken we een tussenstop.

Hier maken we een wandeling door het oude koloniale centrum van Honda. Het is een kleurrijk stadje met heel veel bruggetjes. Vroeger was het een van de belangrijkste havensteden van Colombia door de ligging aan de rivieren. Je kunt hier ook een hapje eten (niet inbegrepen). Als je er fan van bent: vis is hier overal te vinden.

We reizen door naar de middle of nowhere. Onze accommodatie ligt op ongeveer een half uur rij-afstand van de stad Manizales, en is toch midden in de natuur. We zullen hier de komende drie nachten verblijven.

Overnachtingslocatie: Hacienda Venecia, Manizales (of gelijkwaardig)
Reistijd: +/- 6 uur (afhankelijk van drukte op de weg)

Dag 6 - Koffie tour en vrije middag

We worden wakker op de koffie hacienda (hacienda = landgoed), waar we vandaag wel heel goed wakker zullen worden. Op de planning staat namelijk een koffie tour! We wandelen door de koffieplantages en krijgen uitleg over het koffieproces. Ook krijg je aan het einde van de tour een koffie te proeven.

Zoals we al eerder in het programma aangaven is het belangrijk om af en toe wat rustmomenten in te plannen. Daarom heb je vandaag een vrije middag. Je kunt ervoor kiezen om te relaxen bij het zwembad of om samen met andere reisgenoten een korte wandeling te maken in de omgeving.

Kun je niet wachten op het volgende avontuur? Dan is het ook mogelijk om een optionele activiteit bij te boeken. Mogelijkheden zijn wandelingen, paardrijden, een cacao tour en rum proeven. Deze activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en minimum deelname. Je kunt ze ter plekke bijboeken en ze vallen ook buiten de reisovereenkomst van Simi Reizen.

Overnachtingslocatie: Hacienda Venecia, Manizales (of gelijkwaardig)

Dag 7 - Natuurpark Los Nevados - jeeps en sneeuw!

Colombia heeft een schitterend divers landschap. Waar we eerder al kennis maakten met het Andes gebergte en een deel van de natuur. Vandaag staat weer een spectaculaire natuur-dag op de planning. We vertrekken op tijd vanaf de hacienda met 4x4 jeeps de bergen in van natuurpark Los Nevados.

In dit natuurpark zijn drie hoge vulkanen te vinden van (bijna) 5.000 meter hoog. Wij zullen een bezoek brengen aan de vulkaan Santa Isabel. Onderweg zullen we een aantal stops maken. We komen aan bij de voet van een gletsjer, een van de zes gletsjers van Colombia. Hier wandelen we een stuk naar de sneeuw. Bijzonder vandaag is dat we verschillende ecosystemen passeren en kennis maken met de diversiteit van de natuur. Ook zien we schitterende uitzichten. 

Onderweg vandaag lunchen we bij een typsiche boerderij (inbegrepen). We keren weer terug naar de hacienda waar we de afgelopen twee nachten ook hebben overnacht voor de laatste nacht op deze bijzondere plek.

Overnachtingslocatie: Hacienda Venecia, Manizales (of gelijkwaardig)
Reistijd: sterk afhankelijk van de drukte op de weg, maar vandaag zitten we lang in de bus

Dag 8 - Salamina - de toegangspoort van de Samaria vallei

Na het ontbijt reizen we over slingerende wegen door de bergen van Caldas en kleine dorpjes van Neria en Aranzazu. We zullen ongeveer 3 uur rijden in totaal om aan te komen in Salamina, waar we vannacht zullen overnachten in een hotel aan het centrale plein. Salamina is een traditioneel dorpje in Colombia en vooral ook niet platgelopen door toeristen.

We verkennen het dorp tijdens een wandeling door Salamina met een lokale gids. Tijdens de wandeling zien we mooie plekken, waaronder twee traditionele huizen. Ook maak je een beetje kennis met de lokale bevolking. Leuk om te weten voor na de wandeling is dat je in dit dorpje typische barretjes en koffietenten kunt vinden. Vanavond heb je weer vrije tijd. Tijd voor een spelletje of wandeling met je reisgenoten of het bezoeken van een barretje.

Overnachtingslocatie: Hotel Colonial Salamina, Salamina (of gelijkwaardig)
Reistijd: +/- 3 uur (afhankelijk van de drukte op de weg)

 • Wist je dat Colombia ongeveer 30x groter is dan Nederland? Ook is het het land met de meeste vogelsoorten ter wereld. 

Dag 9 - Wandeling in de Samaria vallei en kookcursus

Vanavond overnachten we nog een nachtje in Salamina, maar voor het dagprogramma trekken we er weer op uit! We reizen verder de bergen in naar het dorpje San Felix, vanuit waar we de Samaria Vallei intrekken. We maken een wandeling van ongeveer 2 uur door de prachtige vallei met waxpalmen en een prachtige Colombiaanse natuur. Dit is een van de meest klassieke beelden van Colombia en absoluut een van de hoogtepunten van je reis.

Hier hebben we ook de tijd voor een lunch bij een traditionele boerderij (niet inbegrepen). Daarna keren we weer terug naar Salamina. Hier hebben we een kookcursus van een bekende chef kok uit Medellin, genaamd Oscar Perez. Hij heeft een traditioneel huis omgebouwd tot een keuken paradijs! Daarna heb je weer vrije tijd in Salamina.

Overnachtingslocatie: Hotel Colonial Salamina, Salamina (of gelijkwaardig)
Reistijd: +/- 2 uur (afhankelijk van de drukte op de weg)

Dag 10 - Via de Cacau vallei naar Medellin

We reizen in ongeveer een uur naar het dorpje La Merced. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de Cacau Vallei. Daarna krijg je vrije tijd om te lunchen (niet inbegrepen), een optionele activiteit te ondernemen of om een drankje te doen. Optionele activiteiten zijn o.a. parapente bij 'el Tabor', paardrijden of een wandeling in de natuur. De optionele activiteiten zijn afhankelijk van beschikbaarheid en een minimum deelname.

Na deze stop reizen we in nog ongeveer 3 uur door naar de stad Medellin. Medellin is een stad in het noordwesten van Colombia met zo'n 2,4 miljoen inwoners. We komen rond het einde van de middag aan en checken in in het hostel waar we de komende twee nachten zullen verblijven. 

Daarna kun je neerploffen bij het zwembad of op eigen gelegenheid de stad alvast een beetje verkennen samen met een aantal van je reisgenoten.

Overnachtingslocatie: Medellin Vibes Hostel, Medellin (of gelijkwaardig)
Reistijd: +/- 4 uur (afhankelijk van de drukte op de weg)

Dag 11 - Stadstour met weetjes over Pablo Escobar

Vandaag staat een city tour door Medellin op het programma, waarbij aandacht wordt besteed aan de periode tussen de macht van Pablo Escobar en nu. Een lokale gids zal ons meenemen door de stad. Pablo Escobar was een Colombiaanse drugsbaron, met zijn overlijden in 1993 is er een einde gekomen aan zijn macht in Medellin.

Om meer hierover te weten te komen brengen we een bezoek aan de bekende 'comuna 13' met de roltrappen naar de sloppenwijken. Comuna 13 was ooit een van de gevaarlijkste wijken ter wereld, door de aanwezigheid van de drugsbaas. Inmiddels is het een trekpleister dat een bezoek zeker waard is. Daarna brengen we een bezoek aan het bruisende centrum van Medellin. We reizen met de metro en eindigen we de tour bij Parque Lleras, het uitgaanscentrum van de stad.

Je kunt er vanavond dus nog een stapavond van maken met je reisgenoten. We overnachten in dezelfde accommodatie als de nacht hiervoor.

Overnachtingslocatie: Medellin Vibes Hostel, Medellin (of gelijkwaardig)

Dag 12 - Op naar de stranden van Palomino!

Nu we Medellin ontdekt hebben is het weer tijd om de natuur in te trekken tijdens de rondreis Colombia! Hiervoor gaan we vandaag het vliegtuig nemen. In de ochtend heb je eerst nog wat vrije tijd. Zodoende kun je lekker uitslapen na de stapavond van gisteren of zelf met een aantal reisgenoten nog wat souvenirs scoren. 

We reizen af naar de luchthaven van de stad en nemen een vliegtuig naar Santa Marta, gelegen in het noorden van Colombia. Met een transfer reizen we door richting de stranden van Palomino. We checken in bij onze accommodatie die lekker dicht bij het strand ligt. Tijd om even bij te komen van de groepsreis Colombia! Ook beschikt de accommodatie over een zwembad.

Kleine notitie: De uitslaapochtend is afhankelijk van de beschikbare vluchten en vluchttijden.

Overnachtingslocatie: The Dreamer, Palomino (of gelijkwaardig)
Reistijd: vluchtduur +/- 1 uur en 10 minuten, reistijd per transfer naar Palomino +/- 1,5 / 2 uur (afhankelijk van drukte op de weg)

Dag 13 - Hike stranden en jungle

Na gisteren alvast een beetje geluierd te hebben op het strand is het weer tijd voor wat actie. We gaan weer even lekker de natuur intrekken. In een klein uurtje zullen we afreizen naar National Park Tayrona, een park dat bestaat uit zowel een regenwoud als mooie stranden. Het is hier echt altijd lekker weer (unieke uitzonderingen daargelaten) en tussen de 25 en 30 graden. We maken een stevige hike langs de stranden en door de jungle

Na de heerlijk diverse wandeltocht zullen we deze afsluiten bij een idyllisch strand waar je vrije tijd hebt voor zonnen, zwemmen en relaxen! We nemen het er nog even van! Ook is het mogelijk om hier te lunchen (niet inbegrepen).

In de middag reizen we weer af naar dezelfde accommodatie als gisteren. 

Overnachtingslocatie: The Dreamer, Palomino (of gelijkwaardig)
Reistijd: +/- 1 uur en 40 minuten (afhankelijk van de drukte op de weg)

Dag 14 - Vrije dag voor strand of optionele activiteit

Je verblijft nu op een prachtige locatie. Ideaal dus om hier te genieten van een dagje rust! Na bijna twee weken rondgereisd te hebben zul je merken dat het best lekker is om even een dagje helemaal niks te hoeven. Je kunt bijvoorbeeld relaxen bij het zwembad of bij het strand, een boekje lezen, wat mooie foto's schieten of een spelletje spelen met je reisgenoten.

Kan het voor jou niet actief genoeg? Dan is het ook mogelijk om vandaag een optionele activiteit te ondernemen. Een van de optionele mogelijkheden is bijvoorbeeld river tubing bij Sierra Nevada de Santa Maria. Hierbij drijf je op een rubberen band de rivier af. Een relaxte activiteit, zeker niet intensief, waarbij je wel lekker bezig bent. Een tweede mogelijkheid is een bezoek aan het indianendorpje van de Kogi. Kogi betekent jaguar in de Kogi-taal. Deze inheemse groep leef in de bergen van de Sierra Nevada de Santa Maria. De derde optie is een lekker actieve activiteit: mountainbiken.

We overnachten nog een nachtje in Palomino, zodat je vandaag ook lekker niet hoeft te reizen! Morgen staat er weer een reisdag op de planning.

Overnachtingslocatie: The Dreamer, Palomino (of gelijkwaardig)

Dag 15 - Door naar het prachtige Cartagena

We nemen nog niet helemaal afscheid van het natuurgedeelte van de reis, want later staat er nog een heerlijke activiteit op de planning bij het strand. Toch reizen we alvast richting de stad, zodat we alvast dichterbij de luchthaven zijn. We vertrekken met de bus naar Cienaga. Hier heb je de mogelijkheid om te lunchen bij de lokale vissers (niet inbegrepen). Bijzonder om te weten is dat hun huizen en restaurants zijn gebouwd op palen op het water.

Na het bezoek aan Cienaga zullen we doorreizen naar Cartagena, waar we de laatste twee nachten zullen overnachten voordat we weer aan boord stappen van het vliegtuig. Na het inchecken maken we een korte wandeling door het centrum. Daarna heb je vrije tijd voor het vinden van een lekkere avondmaaltijd en het doen van een drankje of het maken van een extra wandeling door de stad. 

Cartagena is een van de meest bezochte steden van Colombia en heeft iets meer dan een miljoen inwoners. Je kunt er heerlijk veel terrasjes vinden en op diverse plekken kun je een cocktail proberen. De meeste historische gebouwen kun je vinden in de wijken Old Town en La Ciudad Vieja. Het is absoluut de moeite waar om een bezoek te brengen aan de oude verdedigingsweken, de mooie pleinen en de smalle en oude straatjes.

Overnachtingslocatie: Hostel Casa Mara, Cartagena (of gelijkwaardig)
Reistijd: 5-6 uur (afhankelijk van de drukte op de weg)

Dag 16 - Een heerlijke afsluiting

Het is alweer de laatste volle dag in Colombia. Daarom staat er vandaag een heerlijke afsluiter op het programma. We wandelen naar de haven van Cartagena, waar we de speedboot nemen naar de eilanden. Hier verblijven we vandaag op één van de stranden van Baru, waar we genieten van de zon, de zee en het strand. Ook geniet je hier van je inbegrepen lunch en gaan we snorkelen

Met de speedboot zullen we ook weer terugreizen naar de haven en wandelen we weer terug naar de accommodatie. We overnachten op dezelfde plek als gisteren, dus je kunt gemakkelijk direct een douche pakken voordat je met je reisgenoten ergens een hapje gaat eten of een drankje gaat doen. Het is absoluut een aanrader om vanavond met z'n allen een afscheidsdiner te houden en om daarna nog een cocktail te scoren. 

Overnachtingslocatie: Hostel Casa MaraCartagena (of gelijkwaardig)

Dag 17 - Terugreis naar Nederland

Helaas komt het einde van de rondreis Colombia nu echt in zicht. Afhankelijk van de vluchttijden heb je in de ochtend nog wat vrije tijd in Cartagena. Daarna zullen we met een transfer weer afreizen naar de luchthaven. Aan het einde van de reizen naar Colombia vertrekken we vanaf Cartagena Airport. We vertrekken tijdig, zodoende kunnen we rustig inchecken en naar de gate lopen. 

Vanwege het tijdsverschil overnacht je vannacht in het vliegtuig.

Reistijd: +/- 20 minuten naar de luchthaven (afhankelijk van de drukte op de weg)

 • Enkele weken voor vertrek ontvang je van ons inloggegevens voor Mijn Simi. Hierin kun je je vertrekinformatie bekijken en contact leggen met je reisgenoten door je telefoonnummer achter te laten. Zodoende kunnen jullie samen een Whatsapp groep aanmaken.
 • Bij het tabje bestemming kun je een handig kaartje vinden van de rondreis, zodat je de groepsreis Colombia kunt visualiseren.

Dag 18 - Afscheid in Nederland

Na een lange vlucht (gelukkig lijkt de terugweg altijd korter!) landen we vandaag weer op Schiphol. Door het tijdsverschil landen we op dag 18 en niet op dag 17. We nemen afscheid van elkaar, maar niet van de herinneringen en nieuwe vriendschappen die zijn ontstaan tijdens deze fantastisch mooie groepsreis Colombia. Het is absoluut een aanrader om na enkele weken samen een reünie in te plannen! Maar nu is het tijd om weer lekker je eigen bed, douche en bank op te zoeken.

 • We proberen natuurlijk zoveel mogelijk het programma uit te voeren zoals het op de website is aangegeven. Afhankelijk van verschillende omstandigheden kan het voorkomen dat er ter plekke door de lokale gids of voorafgaand de reis aanpassingen worden gemaakt in het programma.
 • Ook de accommodaties staan vast, maar door omstandigheden kan het voorkomen dat we in een andere, maar gelijkwaardige accommodatie overnachten.
 • Tijdens de groepsreis Colombia is een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig in Colombia.
 • Zorg dat je minimaal drie uur voor vertrek aanwezig bent op de luchthaven. Het is vervelend als je moet haasten.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam - Bogotá
 • Binnenlandse vliegreis Medellin - Santa Marta  
 • Vliegreis Cartagena - Amsterdam
 • Alle transfers ter plekke
 • Ruimbagage 
 • Alle overnachtingen
 • 16x ontbijt
 • 2x lunch
 • 2x avondeten (waarvan 1x BBQ)
 • Kleine tour door Bogotá op dag 1
 • Fietstocht koloniale centrum Bogotá op dag 2
 • Raften op de Rio Negro op dag 4
 • Abseilen bij de waterval op dag 4
 • Wandeling door oude koloniale centrum Honda op dag 5
 • Koffie tour op dag 6
 • 4x4 jeep tour natuurpark Los Nevados op dag 7
 • Bezoek vulkaan Santa Isabel met gletsjer op dag 7
 • Wandeling door dorp Salamina op dag 8
 • Wandeling Samaria Vallei op dag 9
 • Kookcursus op dag 9
 • City tour door Medellin op dag 11
 • Hike in Tayrona National Park op dag 13
 • Korte wandeling door centrum Cartagena op dag 15
 • Speedboot en snorkelen op dag 16
 • Bezoek dorpjes die staan benoemd in het programma
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • We werken bij sommige activiteiten met lokale Engelstalige gidsen
 • Bijdrage SGR. Je kunt de voorwaarden vinden op www.sgr.nl/garantieregeling. Op verzoekt stuurt de SGR deze voorwaarden toe.

Exclusief

 • Reisverzekering die de activiteiten die je gaat ondernemen dekt
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Eigen uitgaven ter plaatse
 • Optionele activiteiten
 • Fooien voor de lokale gidsen en chauffeurs

Vertrekinformatie

Met maximaal 1 overstap zullen we naar het prachtige Colombia afreizen. In uitzonderlijke gevallen maken we gebruik van 2 overtappen. Deze voldoen altijd aan de minimale door de luchtvaartmaatschappij gegarandeerde overstaptijden.

We zullen vertrekken vanaf Amsterdam Schiphol. Het lukt ons vrijwel altijd om de groep samen te laten vliegen, maar je vliegt sowieso met minimaal één andere reisgenoot samen. Indien je heel last minute boekt kan het voorkomen dat dezelfde vlucht niet meer beschikbaar is. In dat geval nemen we contact met je op. Een aanrader is altijd om je rondreis Colombia tijdig vast te leggen.

Jullie Nederlandstalige reisbegeleider wacht jullie op op de luchthaven in Bogotá. Boek deze rondreis Colombia dus alleen als je het geen probleem vind om samen met je groep in te checken en zelfstandig (met je reisgenoten) kunt en durft te reizen naar Colombia. 

Vluchttijden

In je Mijn Simi account kun je enkele weken voor vertrek alle informatie vinden over de vliegtijden en bagageregels. Indien we reizen naar Colombia met een groepsticket (vertrekdatum afhankelijk) kun je de vluchtgegevens eerder al vinden onder het tabje data/prijzen. Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt hier dus geen rechten aan ontlenen. In de praktijk wijzigt het zelden of slechts zeer beperkt. 

Let op: je naam dient exact overgenomen te worden zoals deze in je paspoort staat. Het gaat hierbij om je eerste officiële voornaam in je paspoort en je volledige achternaam. Zorg dus dat je deze juist doorgeeft op het boekingsformulier. Wijzigingskosten bij de airline zijn voor eigen rekening.

Samen reizen of alleen

Je kunt de rondreizen Colombia zowel alleen boeken als samen met mensen die je al kent. Mocht je alleen willen reizen, ben je zeker niet de enige. Iets meer dan de helft van onze reizigers reist alleen. Ben je van plan samen te boeken met een vriend, vriendin of een groepje? Vul dan allen een eigen boekingsformulier in en vul bij het veldje bijzonderheden in met wie je samen reist. 

Online kennismaken en Mijn Simi

Enkele weken voor vertrek ontvang je van ons inloggegevens voor Mijn Simi. Door in de deelnemerslijst je telefoonnummer achter te laten, kunnen jullie als groep een Whatsapp groep aanmaken en alvorens de rondreis Colombia al kennis maken met elkaar. Sommige groepen vinden het leuk om alvorens de groepsreis al een keer met elkaar af te spreken.

In Mijn Simi kun je ook de vertrekinformatie bekijken met een link naar de paklijst. Ook kun je hier de vluchtgegevens en de bagageregels bekijken. Bij het maken van je boeking betaal je 25% van de reissom aan plus eventueel afgesloten verzekeringen. Via Mijn Simi kun je uiterlijk 42 dagen voor vertrek de restantsom gemakkelijk betalen via iDeal.

Reis- en annuleringsverzekering

Het is mogelijk om via Simi Reizen een kortlopende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Uiteraard staat het je ook vrij dit elders te doen. Een reisverzekering met outdoordekking is tijdens deze rondreis Colombia verplicht. Indien je deze afsluit via Simi Reizen zijn alle activiteiten die zijn opgenomen in het reisprogramma standaard gedekt. Indien je deze elders afsluit of een doorlopende reisverzekering hebt, informeer dan of de outdoor activiteiten die we ondernemen onder de dekking vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten die je op eigen afweging. 

Minimumdeelname 

De minimumdeelname voor deze rondreizen Colombia is 15 personen. Maximaal kunnen er 25 personen meereizen tijdens de Colombia reizen. Je reist in een gecombineerde reisgroep van beide leeftijdsgroepen. Je medereizigers zijn tussen de 18 en 39 jaar. Indien de minimumdeelname helaas niet bereikt wordt zullen we altijd eerst proberen te kijken naar een oplossing om de reis Colombia alsnog doorgang te kunnen bieden, maar kunnen we dit niet garanderen. In onze ervaring komt het niet behalen van de minimumdeelname maar zeer zelden voor.

Boeken van deze jongerenreis Colombia

Je kunt deze rondreisColombia boeken via deze pagina via het tabje data/prijzen of door bovenaan te klikken op de roze button met de tekst 'boek deze reis'. Bij je boeking vragen we een aanbetaling van 25% van de reissom en de eventuele kosten van afgesloten verzekeringen.

Als je de rondreis Colombia hebt geboekt, kun je op de pagina geboekt, en nu? meer lezen over hoe alles in z'n werk gaat nadat je geboekt hebt.

Een optie nemen voor de groepsreis Colombia

Moet je nog vrij vragen of even over de groepsreis Colombia nadenken? Dan is het ook mogelijk om een optie te plaatsen. Op onze algemene pagina over het nemen van een optie kun je meer informatie vinden over hoe dit werkt. Een optie plaats je door naar het tabje data/prijzen te gaan en te klikken op 'neem optie' nadat je de gewenste reisdata hebt geselecteerd.

De reisbegeleider en de bus

Er reist tijdens jullie groepsreis een Nederlandstalige reisbegeleider mee in Colombia. Hij of zij zal jullie opvangen op de luchthaven bij aankomst. De reisbegeleider heeft ervaring met en kennis van het land Colombia of woont in Colombia. Naast dat de reisbegeleider ervoor zorgt dat de rondreis Colombia goed verloopt, kan hij of zij jullie dus ook perfect suggesties geven voor het (avond)eten, leuke dingen in de omgeving en culturele verschillen. 

De transfers in Colombia zijn tijdens de Colombia rondreizen inbegrepen bij de reissom. We zullen gebruik maken van een comfortabele 20- of 30persoonsbus (afhankelijk van de groepsgrootte) tijdens de Colombia reizen. De bus heeft airco en een muziekinstallatie. 

Verblijf

Tijdens de rondreis Colombia verblijf je op verschillende mooie plekken. Zo verblijf je bijvoorbeeld in een koffie haciënda, maar ook in een finca (vakantiehuis op platteland met Spaanse sferen), in hotels en in hostels. Ze zijn alleen eenvoudig, maar netjes en vaak op mooie plekjes. Zodoende houden we de rondreizen Colombia betaalbaar. We slapen altijd minimaal 2 nachten op dezelfde plek, zodat we niet te veel met koffers hoeven te slepen en om de rondreis niet te intensief te maken.

Je kunt de geplande accommodaties vinden in het dag-tot-dag programma. Hieronder kun je een compact overzichtje vinden:

 • Nacht 1 en 2: Hotel Muisca, Bogotá (o.a. bar, 24-uurs receptie en gratis Wifi)
 • Nacht 3 en 4: La Gaitana, Tobia (o.a. zwembad, bar, gratis WiFi en gezelschapspelletjes bij de receptie)
 • Nacht 5, 6 en 7: Hacienda Venecia, Manizales (o.a. zwembad)
 • Nacht 8 en 9: Hotel Colonial Salamina, Salamina (o.a. terras, gratis WiFi en 24-uurs receptie)
 • Nacht 10 en 11: Medellin Vibes Hostel, Medellin (o.a. zwembad, bar, gratis WiFi en airco)
 • Nacht 12, 13 en 14: The Dreamer Hostel, Palomino (o.a. zwembad, bar met happy hour, 24-uurs receptie, gratis WiFi en airco)
 • Nacht 15 en 16: Hostel Casa Mara, Cartagena (o.a. zwembad, gratis WiFi en airco, veel barretjes in omgeving)

Je slaapt samen in drie- of vierpersoonskamers met je reisgenoten. Op basis van de heenweg mag je zelf beslissen met wie je graag een kamer wil delen. Mannen en vrouwen slapen gescheiden of twee om twee.

Let op: Hoewel we de accommodaties van tevoren vastleggen, kan het door omstandigheden voorkomen dat we moeten uitwijken naar een andere, maar gelijkwaardige accommodatie.
Let op: De openingsdagen en -tijden van de zwembaden worden bepaald door de accommodaties zelf.

Voorbeeldfoto's van de accommodaties

Hacienda Venecia Colombia  Medellin Vibes Hostel Colombia Palomino The Dreamer Colombia

Palomino the Dreamer Colombia Colombia Hotel Muisca Bogota Tobia hotel la Gaitina Colombia

Optionele activiteiten

Ter plaatse kun je verschillende activiteiten nog bijboeken tijdens de Colombia reizen. Onder andere:

 • Dag 6 - diverse wandeltochten
 • Dag 6 - paardrijden
 • Dag 6 - cacao tour
 • Dag 6 - rum proeven
 • Dag 10 - parapente bij 'el Tabor'
 • Dag 10 - paardrijden
 • Dag 10 - wandeling in de natuur
 • Dag 14 - river tubing 
 • Dag 14 - bezoek indianendorp van de Kogi
 • Dag 14 - mountainbiken

Bovenstaande activiteiten zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen een minimumdeelname hebben. Optionele activiteiten boek je zelf ter plaatse bij. Simi Reizen is hierin geen partij en kan niet instaan voor de kwaliteit van de geleverde optionele activiteiten. Optionele activiteiten worden door lokale aanbieders uitgevoerd waarbij Simi Reizen geen controles doet met betrekking tot vergunningen en diploma's, in tegenstelling tot de activiteiten die inbegrepen zijn bij je reissom. We kunnen geen garanties geven met betrekking tot tussentijdse prijswijzigingen of de beschikbaarheid van de activiteit. Bovenstaande lijst is uitsluitend bedoeld om je een idee te geven van de mogelijkheden.

De voordelen van het boeken van een pakketreis

Als je bij Simi Reizen een groepsreis boekt, gaat het altijd om een pakketreis. Hiervan is sprake wanneer je een reis boekt waarbij zowel het vervoer als de accommodatie inbegrepen zijn. Bij Simi Reizen is daarnaast ook altijd een activiteitenpakket inbegrepen. Een pakketreis boeken biedt zeker voordelen. Zo zijn wij als je een pakketreis boekt verplicht jullie hulp en bijstand te verlenen wanneer nodig. Indien je door omstandigheden op de geplande reisdatum niet naar huis kunt vergoeden we 3 hotelovernachtingen voor je.

Je reguliere zorgverzekering vergoedt normaliter ook zorg in het buitenland. Indien noodzakelijk is de organisatie waarbij je een pakketreis boekt ook verantwoordelijk voor repatriëring.

Informatie rondom corona

Steeds meer landen leggen beperkingen op aan reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn. Reken erop dat je voor toekomstige reizen naar veel bestemmingen volledig gevaccineerd tegen COVID moet zijn. Hoewel veel bestemmingen ook een negatieve testuitslag accepteren om het land binnen te komen, kunnen er aanvullende beperkingen gelden ter plaatse voor mensen die niet gevaccineerd zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om restaurantbezoek, bezoek aan musea en toeristische attracties. Zolang Simi Reizen het programma kan uitvoeren zoals gepland is het aan jezelf om te zorgen dat je ofwel gevaccineerd bent ofwel locaties zoekt waarbij je eventueel getest kunt worden zodat je geen programma-onderdelen hoeft te missen. Controleer het reisadvies en de regels op de website Nederland Wereldwijd.

De getoonde prijs is de prijs exclusief bijdrage calamiteitenfonds (EUR 2,50 €) en de consumentenbijdrage SGR (EUR 5,00 €).

Vanaf 2 januari 2022 kun je onderstaande reizen boeken. We verwachten dat een aantal reizen die dag direct vol zullen zitten. Wil je er tijdig bij zijn? Geef dan je e-mailadres door, dan geven we je tijdig een seintje dat je kunt boeken.

 • Selecteer
  Begindatum
  Einddatum
  Vluchtschema

  Vluchttijden zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij. Definitieve vluchttijden vind je enkele weken voor vertrek in je Simi account.

  Prijs

  geel = minder dan 10 plekken. oranje = laatste paar plekken

 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Di 24-05-2022
  Vr 10-06-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  2 449,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Wo 13-07-2022
  Za 30-07-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  2 699,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Za 13-08-2022
  Di 30-08-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  2 699,00 €
 • Je hoeft je e-mailadres slechts 1x achter te laten. Je ontvangt een algemene herinnering als je kunt boeken.

  Wo 07-09-2022
  Za 24-09-2022
  Boekbaar vanaf 2 jan. 10:00
  2 449,00 €
Op dit moment zijn er nog geen recensies voor deze reis. Dat kan zijn omdat de reis nieuw is of aangepast is ten opzichte van vorig jaar. Bekijk alle andere recensies
 • door Jongerenreis Kroatie Easy (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 02-08-2016

  9

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  8

  Busreis was prima geregeld en bij aankomst meteen aan het ontbijt. Perfecte camping, dichtbij supermarktjes, de boulevard en de heerlijke strandjes. WCs, douches etc. waren keurig schoon, en onze eigen tentjes waren groot genoeg en de veldbedden sliepen oké. De camping zit vlakbij de bushalte, waarvandaan je snel in Split bent.

  Helaas stonden de tenten niet goed vast, dit moet zeker beter. Ook de gemeenschappelijke partytent stond niet goed vast bij slecht weer en veel wind. Deze waaide dan ook om, wat er gevaarlijk was ivm het kookplaatje en gas. Vanuit Simi niet geweldig gereageerd, de reisleiding ging netjes op zoek naar haringen (die natuurlijk aanwezig hadden moeten zijn), maar die waren te duur. Ik vind dat niet kunnen. Er moeten reserve haringen, scheerlijnen, stormbanden en gereedschap aanwezig zijn. Gelukkig hadden we een behulpzame buurman, die samen met onze groep de tent heeft vast gezet met zijn spullen. Verder is de reis goed georganiseerd, heerlijk gekayakt, geraft en gemountainbiked. Zeker een aanrader! De reisleiding (Manon, Melissa, Famke en Joyce) was supergezellig, in voor een praatje en had de juiste informatie. Ze zijn zelfs, toen een van onze extra geboekte activiteiten niet door kon gaan, zelf in Split een nieuwe activiteit voor ons gaan regelen naar de Blue Lagoon. Hartstikke lief gedaan!

  Al met al een geweldige vakantie, maar zorg alsjeblieft voor wat extra campinggerei!

  Al met al een geweldige vakantie, maar zorg alsjeblieft voor wat extra campinggerei!

 • door Rondreis Georgie (Jongerenreizen 18-25) op 25-07-2019

  geen foto

  8.7

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  9

  Ik heb erg genoten van de reis en het was mijn geld zeker waard! De accomodaties waren beter dan verwacht en de reisleider was erg enthousiast en fijn mee in de omgang. Voor elke dag was de planning duidelijk en soms was er ook nog ruimte om zelf of gezamenlijk met de groep iets in te vullen. Ik heb mijn ogen uitgekeken naar het prachtige land en de gastvrije mensen. Tevens was de dynamiek in de groep fijn, wat het reizen nog leuker maakte :). Voor de rest was het een (soms pittige) actieve vakantie. Je ziet de mooie omgeving in de bergen tijdens de (pittige) hikes, maar aan de andere kant leer je ook de mooie hoofdstad Tbilisi kennen tijdens een stadstour.

 • door Rondreis Canada / USA (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 03-08-2016

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een fantastische rondreis gemaakt door Noord-Amerika met Simi Reizen!
  Het begon allemaal met een kennismakingsbijeenkomst, zodat we van tevoren wisten met wie we op vakantie gingen. Daarna via de whatsapp-groep gezamenlijk de voorbereidingen voor een geweldige vakantie getroffen.
  In Amerika aangekomen hebben we 4 SUVs gehuurd, 1 auto per 4 personen, waar we de hele vakantie mee door Amerika gereden hebben.
  De hotels waarin we sliepen waren eenvoudig, maar van alle gemakken voorzien en gelegen in leuke gezellige dorpjes waar we s avonds ook nog even de bar in konden duiken.
  Wat ik ook een pluspunt vond, was dat er veel ruimte was voor eigen inbreng. Als we onderweg iets tegenkwamen waar we wilde stoppen was dit geen probleem en als een deel van de groep liever iets anders wilde doen werd dit ook geregeld.
  De reisleiding was erg gezellig en zorgde ervoor dat iedereen het naar zijn zin had, we hebben onwijs gelachen! En wat ook genoemd mag worden, is dat hij zelfs mee is gaan hardlopen om half 8 s ochtends. Tja, klant is koning(in)!
  Al met al was het een onvergetelijke reis met een gezellige groep (we spreken nog steeds met elkaar af) en leuke activiteiten!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2016

  8.7

  REISLEIDING

  7

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  9

  Echt een top week gehad met alleen maar leuke mensen en hele gave activiteiten. Ik heb allemaal dingen gedaan en gezien die ik niet had willen missen! Tussendoor ook nog voldoende ruimte gehad om bij te komen en de ervaringen te laten bezinken, maar dit hoeft niet, want er zijn extra activiteiten bij te boeken. Al met al een vakantie om nooit te vergeten en het is elke euro waard geweest!

  Echt een top week gehad met alleen maar leuke mensen en hele gave activiteiten. Ik heb allemaal dingen gedaan en gezien die ik niet had willen missen! Tussendoor ook nog voldoende ruimte gehad om bij te komen en de ervaringen te laten bezinken, maar dit hoeft niet, want er zijn extra activiteiten bij te boeken. Al met al een vakantie om nooit te vergeten en het is elke euro waard geweest!

 • door Montenegro actieve groepsreis (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 26-07-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Gezellige groep, goede reisleidster (Odile), lekker eten, fijne appartementen, mooie natuur, sportieve activiteiten, veel gezwommen en weinig geslapen :P Een minpuntje; het was alweer over na een week.

 • door Groepsreizen Balkan Servië (Jongerenreizen 18-25) op 29-07-2017

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Een geweldige reis gehad in Servie. Goede begeleiding vanuit wild serbia en vanuit simi zelf. Activitieten waren erg avontuurlijk. Soms mocht dit iets beter beveiligd zijn. Matjes om op te slapen waren iets te dun. Verder een reis om nooit te vergeten!!

 • door Sri Lanka (Groepsreizen & singlereizen 24-39) op 07-11-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Een geweldig land met vele verschillende landschappen en een leuke groep mensen.

  Ik heb een hele leuke vakantie gehad waar we vele verschillende plekken hebben bezocht. Er zitten leuke activiteiten in en al het eten is geregeld. Er waren hele aardige Sri Lankaanse mensen die met ons mee reisden en ervoor zorgden dat het ons aan niks ontbrak. We kregen ook nog wat cultuur mee, en hebben een echte locale lunch meegemaakt. Dit vond ik bijzonder om mee te maken. Alles gewoon echt goed geregeld, ook met dank aan de reisleidster vanuit Simi.

  De landschappen vond ik indrukwekkend, helemaal de theeplantages en de landschappen die te zien waren tijdens de treinreis. Echt een must do als je in Sri Lanka bent.

  Daarbij hadden wij een erg gezellige groep, waarin iedereen alleen reisde. Het klikte goed en konden met elkaar een leuk feestje bouwen.

  Ik zal deze reis zeker aanraden, helemaal gezien de prijs-kwaliteit verhouding.

  Simi, dankjewel voor de zeer geslaagde vakantie!

 • door Frankrijk Actief (Jongerenreizen 18-25) op 20-07-2018

  9

  REISLEIDING

  9

  PRIJS KWALITEIT

  9

  ACTIVITEITEN

  9

  Echt een top vakantie, sebastiaan onze reisleider was echt super en ook hadden we een hartstikke leuke groep. We deden veel dingen met de groep, mede dankzij sebas. Activiteiten waren precies genoeg en als je wilt kun je er nog meer bij pakken. Dit is het zeker waard. Zou zeker nog een keer zo,n reis willen boeken

 • door Rondreis Canada / USA (Jongerenreizen 18-25) op 23-07-2019

  8

  REISLEIDING

  8

  PRIJS KWALITEIT

  8

  ACTIVITEITEN

  8

  Afgelopen zomer heb ik Canada en de Verenigde Staten bezocht. Het was een ontzettend leuke reis! De groep was heel gezellig en de omgeving was prachtig.
  We hebben heel erg veel gezien; van bergen tot uitgestrekte vlaktes. Vooral de natuur van Canada maakte echt indruk. Doordat we elke dag een grote afstand aflegden konden we veel van beide landen zien. Het reizen zelf vond ik niet vervelend. In de auto was het gezellig en onderweg kijk je vaak je ogen uit. De accomodaties waren prima.
  Ik heb een hele leuke tijd gehad en kan iedereen deze reis aanraden!

 • door Slovenie (Jongerenreizen 18-25) op 09-07-2021

  10

  REISLEIDING

  10

  PRIJS KWALITEIT

  10

  ACTIVITEITEN

  10

  Super vakantie gehad in Slovenie! Hele leuke en gezellige groep en reisleider (Dani).
  Ik zou zo weer een nieuwe reis boeken via simi reizen!

Kaartje van de rondreis

In het onderstaande kaartje kun je bekijken waar we allemaal naartoe reizen in Colombia. Klik rechtsboven op de kaart om de kaart uit te vergroten. Vervolgens kun je op alle aangegeven punten klikken om meer te lezen over een bepaalde locatie.

Praktische informatie Colombia

 • Visum: Nee, op het vliegveld krijg je een toestemmingsbewijs voor 90 dagen reizen in Colombia
 • Reisvaccinaties: Gele koorts, DTP en Hepatitis A worden door de GGD aanbevolen (website GGD)
 • Wereldstekker: Heb je nodig, type A en B (informatie wereldstekker)
 • Paspoort of id-kaart: Een geldig paspoort, een id-kaart is niet geldig. Je paspoort dient bij terugkeer nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Tijdsverschil: Tijdens onze zomertijd in Colombia 7 uur vroeger, tijdens onze wintertijd 6 uur vroeger
 • Talen: Spaans 
 • Water: Niet drinkbaar, koop ter plekke water
 • Creditcard: Het is aan te raden naast een betaalpas een creditcard mee te nemen en deze te bewaren op een andere plek

Lees ook meer over visa, inentingen en medicijnen

Het weer in Colombia

Colombia is een erg groot land en dit vertaalt zich ook in temperatuurverschillen. Doordat het land op de evenaar ligt kent Colombia een stabiel klimaat. Voorbeelden:

 • Medellin: het gehele jaar door minimum temperatuur 17-18 graden en maximum temperatuur 27-29 graden
 • Bogotá: het gehele jaar door minimum temperatuur 6-8 graden en maximum temperatuur 19-20 graden
 • Manizales: het gehele jaar door minimum temperatuur 14-15 graden en maximum temperatuur 20-23 graden
 • Cartagena: het gehele jaar door minimum temperatuur 23-25 graden en maximum temperatuur 31-32 graden

In Colombia is er sprake van een regenseizoen van maart t/m mei en september t/m november. Of het regent is afhankelijk van het gebied waar je bent. Meestal zijn dit harde buien die maar kort duren, veelal in de avond en in de nacht. Even schuilen dus en weer door! Laat je er vooral niet door tegenhouden.

Eten en drinken Colombia

Colombia staat uiteraard bekend om de koffie. Ook bier en rum worden graag gedronken, net als fruitsapjes. Je hebt hier een bijzonder drankje van chocolademelk met kaas (chocolate santafereno). Qua maaltijden wordt er veel gewerkt met kip, aardappelen, bonen, varkensvlees, rijst en soep. Klassieke gerechten uit Colombia zijn:

 • Arepas (maïs pannenkoek)
 • Bandeja paisa (schotel met rijst, diverse soorten vlees, avocado, ei en bruine bonen)
 • Fritanga (gefrituurd vlees)
 • Sancocho (soep met aardappelen, maïs, vlees en banaan)
 • Empanadas (gefrituurde en gevilde deegwaren, vaak gevuld met vlees en/of groenten)
 • Ajiaco (kippensoep)

Natuur Colombia

Colombia heeft zowel stranden, als kleurrijke steden, regenwouden, woestijnen en rivieren. Het is dan ook een van de landen met de grootste biodiversiteit. Leuk om te weten is dat in Colombia ongeveer 3.500 vlindersoorten, 2.700 verschillende soorten palmbomen en 700 kikkersoorten te vinden zijn. Tijdens de rondreis Colombia reis je langs de besneeuwde bergtoppen van het Andes-gebergte, maar zie je ook de jungle en de prachtige stranden. 

Betalen in Colombia

In Colombia betaal je met de Colombiaanse Peso. 1 euro is ongeveer 4490 Peso. Omdat het hier om grotere getallen gaat, werken ze

 • Er zijn biljetten van 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 50.000 en 100.000 Peso. 
 • Er zij muntjes van 50, 100, 200, 500 en 1.000 Peso. 

In de grotere steden kun je voldoende pinautomaten vinden. Op de meer afgelegen plekken niet. Per transactie vragen de banken servicekosten. Je kunt op veel plekken gewoon betalen met je bankpas, maar een creditcard meenemen kan geen kwaad.

Fooi geven en afdingen in Colombia

In restaurants en voor een taxi rit is het gebruikelijk een fooi te geven in Colombia. Ook vragen we jullie te denken aan de lokale gidsen en chauffeurs. Veel groepen vinden het fijn gezamenlijk een fooien pot te maken met contant geld, zodat er altijd contant geld aanwezig is voor het geven van fooi. Bij sommige restaurants wordt de fooi automatisch erbij opgeteld op de bon (vaak heet dat 'propina'). Controleer daarom altijd even de rekening voordat je een extra fooi geeft. In een restaurant is een fooi van 10% gebruikelijk. Afdingen is enkel gebruikelijk op de markt. 

Bevolking en religies

Colombia heeft meer dan 50 miljoen inwoners. Ongeveer de helft van de bevolking woont gezamenlijk in de vier grootste steden van het land. Van deze steden brengen wij een bezoek aan Bogotá en Medellin. Het overgrote deel van de Colombianen is rooms-katholiek. 

Openingstijden Colombia

 • In grotere plaatsen zijn winkels meestal van maandag t/m zaterdag geopend van 09.00 tot 20.00 uur.
 • Banken zijn meestal geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur.
 • Veel winkels zijn in de middag gesloten vanwege de siësta.

Waar ligt Colombia?

Colombia kun je vinden in Zuid-Amerika. Colombia grenst aan de landen Brazilië, Ecuador, Panama en Peru. Ook grenst het land aan zowel de Stille Oceaan als de Caribische Zee. Bekijk ook het kaartje onder het tabje bestemming!

Is Colombia een duur land?

Colombia is een van de minst dure vakantielanden van Zuid-Amerika. De gemiddelde prijzen kunnen afwijken per stad en gebied, maar zijn gemiddeld als volgt:

 • Flesje water: 60 cent
 • Biertje: 80 cent (uit de supermarkt) /  1 tot 1,50 euro (op het terras)
 • Cola 80 cent (uit de supermarkt) / 1,50 euro (op het terras)
 • Empanada op straat: 50  cent
 • Lunch: 1,50 tot 3 euro (bij een lunchzaakje) / 5 euro (in een restaurant)
 • Avondmaaltijd bij een restaurant: 5 tot 9 euro

Wat voor kleding kan ik het beste meenemen naar Colombia?

We raden aan met name kleding mee te nemen dat je in laagjes kunt dragen tijdens de Colombia reizen. Onder het tabje bestemming kun je meer lezen over het weer in Colombia. In de meeste gebieden is het lekker warm, maar we komen ook op koudere plekken. Zorg dus dat je van alles een beetje mee hebt. Je ontvangt van ons een handige paklijst via je vertrekinformatie.

Hoe intensief is deze rondreis Colombia?

Rondreizen zijn per definitie intensief als het aankomt op de reisduur en het reizen van plek naar plek. Daarom bieden wij nooit groepsreizen aan die langer duren dan 18 dagen. Je ontdekt ontzettend veel in deze reisperiode tijdens de Colombia reizen. Om de intensiviteit te beperken, verblijven we tijdens deze rondreis Colombia meerdere nachten op 1 plek en hebben we een binnenlandse vlucht toegevoegd. Realiseer je dus wel als je deze rondreis Colombia boekt dat we soms wat langer moeten reizen om van plek naar plek te komen, maar dat hoort ook bij het avontuur!

Kan ik mijn reis Colombia verlengen?

Helaas is het geen mogelijkheid om je reis Colombia te verlengen. Je boekt echt een pakketreis inclusief vluchten, programma en overnachtingen. Uiteraard staat het je vrij niet mee terug te vliegen en een eigen vlucht te boeken, maar dit maakt geen verschil voor de reissom. Geef het wel even duidelijk aan in het boekingsformulier!

Hoe groot is de kans dat de rondreis Colombia doorgaat?

Groot. In eerder jaren is 98% van onze reizen doorgegaan. Wel werken we met een minimale deelname (te vinden onder het tabje belangrijk) om ervoor te zorgen dat je met een leuke groepsgrootte op pad gaat, maar die wordt dus vrijwel altijd behaald. Lees meer op onze pagina gaat mijn groepsreis door?.

Is Colombia een veilig land?

De veiligheid in Colombia is in de afgelopen jaren flink verbeterd. Sommige gebieden in Colombia hebben een rood reisadvies. Hier zullen wij dan ook niet doorheen reizen. Uiteraard raden we je aan, net als in grote steden, om in steden goed op je spullen te letten. Bewaar je creditcard of contante geld op een andere plek dan je reguliere betaalpas, zwaai niet constant met je telefoon, draag geen waardevolle sieraden en maak kopieën van belangrijke documenten. In de avond ergens naartoe gaan doe je samen met minimaal één andere reisgenoot. Neem gewoon geen onnodig risico. Het reisadvies voor Colombia kun je hier bekijken.

Waar kan ik de groepssamenstelling vinden?

De exacte groepssamensteling publiceren wij niet op de website. Bovenaan de reispagina kun je aan de rechterkant een gemiddelde vinden. Gekeken naar al onze groepsreizen samen, zijn de meeste mensen tussen de 20 en 30 jaar en reizen er net iets meer vrouwen dan mannen mee. Maak je vooral niet te druk over de groepssamenstelling. Je reist samen in groepsverband tijdens de Colombia reizen, dus er zijn altijd wel mensen waarmee je het goed kunt vinden. Sowieso heb je de interesse voor de bestemming al gemeen.

Kan ik alvorens de groepsreis kennis maken met mijn reisgenoten?

Je krijgt enkele weken voor vertrek van ons inloggegevens voor Mijn Simi. In Mijn Simi zie je de deelnemerslijst staan met je reisgenoten. Hier kun je ervoor kiezen je telefoonnummer achter te laten (99% van de reizigers doet dit ook daadwerkelijk). Jullie kunnen vervolgens samen een Whatsappgroep aanmaken en kennis maken met elkaar!

Kan ik ook een optie nemen op deze rondreis Colombia?

Ja zeker, zolang er nog voldoende plek beschikbaar is, is dat mogelijk. Bij een oranje bolletje gaat het om de allerlaatste plekken en is dat geen optie meer. Lees meer over een optie nemen.

Ik heb een allergie of volg een dieet, is dat te doen daar?

In de grotere steden zijn redelijk wat keuzes als je vegetarisch bent. Buiten de grote steden is eten met een allergie of dieet iets lastiger, maar niet onmogelijk. Met betrekking tot de inbegrepen maaltijden kunnen we met de meeste dingen gewoon rekening houden, mits je het direct bij je boeking duidelijk aangeeft. Als je glutenvrij, lactose vrij of vegan eet, dan is een tip is om jezelf goed voor te bereiden door bijvoorbeeld een aantal basis glutenvrije producten mee te nemen in je koffer en om de Spaanse woorden op te zoeken voor glutenvrij. Bekijk ook de pagina glutenvrij reizen. In principe is deze handig voor alle specifieke diëten en allergieën.

Kan ik verzekeringen via jullie afsluiten?

Lees meer over onze reis- en annuleringsverzekeringen.  

We bieden de mogelijkheid een kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. De kosten vind je bij het boeken van je reis in de berekening. Het afsluiten van een reisverzekering als je met ons mee reist is verplicht. Uiteraard staat het je vrij om deze elders af te sluiten, maar controleer goed het dekkingsoverzicht om te ontdekken of alle outdooractiviteiten die je gaat doen hieronder vallen. Een annuleringsverzekering afsluiten is op basis van je eigen afweging.